insanlar neden değer verene değer vermez?
ve çoğu zaman kendilerini üstün görürler NEDEN?
ve çoğu zaman kendilerini üstün görürler NEDEN?
Değer verdikçe insan değersizleşiyor kesinlikle. Ben sevgilimin öyle bi üstüne titriyorum ki, kız artık " benimle uğraşmak zor, sabır istiyor" vs demeye başladı. Sürekli bi hata, ilgi 0 . Gönül almaktan haberi yok vs. Hiçbirşey yapmıyor benim için. felan filancası işte. Kesinlikle doğru bu söz. Ama bikere değer vermişşen,hissettirmissen ona . artık değer vermesen bile, yani
yani anlatmak istediğim,birine değer verdin üstüne titredin. Sonra hatanı farkettin. Değer vermemeye başladın, O insan yinede sana gelmez,değer vermez. O hep değerli sanar kendini.
bunun bi çözümü varmı sizce?
çözümü yok, çok değer verdim gitti seninde böyle olur muhtemelen
sende kendini soguk goster arkaya bakar ki aaaa gelmiyosun kapis/
Yanlış düşünce herkes değerlidir herkesin bir değeri vardır ama ne kadar hiç bir insanı gece gündüz mesajlaşacak ona her dakika seni seviyorum deyip onu vazgeçilmez olduğunu hissettirecek kadar sevmeyin. Bu evren denge üzerine kurulmuştur. Şems-i Tebrizinin dediği gibi hiçbir işinizde aşırılığa kaçmayın. Bir şey ne kadar fazla olursa o kadar değersizleşir beyler bayanlar bunun yanında her şey kararında az ve öz olsun. Bakın o zaman işler nasıl oluyor. Bunlar en temel kurallar gerisi de size kalmış.
ne kadar değer verdiyse o kadar vereceksin.Hersey dengeli ve eşit olacak.Hadiste de bu anlatılmak istenmiş bence.Her turlu normal arkadaslıkta da duygusal ilişkilerde de .Bazen gerçekten çok iyi insanlar çıkıyor değerinin kıymetını bilen.Benim anlamadgım tek nokta herkes aynı seyı soyluyr deger verdikçe kendını bısey sanıyor dıye.Ama herkes ya.Herkes bundan şikayetçiyse bunu yapan kim kim kim ? Belki biz de öyleyızdır.Hep 1 kişiyi dusunerek yorumluyoruz.Herkes kendını tanımaya calısmalı bence,önce kendıne bakmalı!
hayat inişli çıkışlı deriz hep..işte o inişlere de çıkışlara da hazırlı olup her durumda çizgisini koruyan insan zaten gerçekten kişiliği sağlam insandır..diğer türlü değer verildiği halde anlamayan ya da kendini diğer insanlardan farklı görmek çabasında olup sürekli bunu dile getiren insandan ne beklenir..
Cevap
36Cevap
bence sana öyle geliyor. çünkü bazen verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımızı hissettiğimiz anlarda ben ona çok değer veriyorum o bana vermiyor bu şimdi kendini ne sanıyor tripleri yapabiliriz. ama bu durum o kişinin bize değer vermediği anlamına gelmez
Değer veren kişi değer verdiği insan karşısında değerinin azalmasının sebebi bence karşı tarafa yapacak bir şey bırakmadığı için değer verilen kişi de ilişkiye dair daha rahat hareket ederek ilişkiyi laçkalaştırır buda ilişkinin dengesini bozmuş olur... sonuç olarak her şeyin ne azı ne de çoğu iyidir kararınca yeterli olur... ve bir ilişki için çok çaba sarfeden zararlı olur bu her iki taraf içinde geçerli olur
ego denen olay işte budur. değer gördükçe egosu şişer insanın ve egosu şiştikçe kendini değer olarak görmeye başlar ve etrafındakilerin gözünde de, kendi gözünde olduğu kadar büyük olduğunu sanmaya ve hissetmeye başlar.
çok güzel açıklamışsın berker, tamamı ile ego meselesi Türk kadınlarının genel sorunu , bu soruna sebep bizleriz toplum anlayışımızda kadınları el üstünde tutmak var.
Acı su da, tatlı su da berraktır. Sakın görünüşe aldanma… Görünüşte herkes insandır ama gerçek insan...insanlıktan nasibini alandır...kendisine verilen değeri suistimal etmeyendir...
nasıl ki ağaçların kuzeye bakan tarafları yosun tutarsa, insanın da ona ilgi gösterilince poposu ısınır. nasıl ısınır diceksini poposu kalktığı için, yeryüzü seviyeinden yükselip güneşe yaklaşır. ekinoks, ve ggreenwich kasabası derken cografyam bitti
Kimse kendini üstün göremez
Hepimiz ölümlü insanlarız
Sen iyi davrandın güzel konuştun
Karşındaki anlamıyor seni üzüyor mu
Unut gitsin
o elindekinin kıymetini bilmeyen insanlar için geçerli
aynı zamanda kibirli insanlar için
Allah doğru insanlarla karşılaştırsın:)
İnsan yerine koydukça milleti hemen tepene çıkarlar. Fazla değer verme hiç gerek yok. Kötü gününde yanında olabilecek olanlara değer verme canını ver... ama diğerlerini boş ver çünkü onlar "değersiz"...
ayıp olacak ama Atalarımız boşuna dememiş deveye diken insana ... diye.
bir de "çantada keklik" hesabı var. bu kişi zaten benim, benden yana diyor bilinçaaltı ondan suistimal ediyruz
Değer verip insanların gözünde değersizleşip Allahın katında değerleniyoruz.. Önemi yok bence biz değerimizden eksilmeyiz
çünkü bu yapımızda var. elde edebildiğin sana o kadar çekici gelmez ve imkansızlar hep ilgi odağında olur. bunun bi çözümü yok. sende insanlara gereğinden fazla değer verme verirsen bile açık etme.
atasözunu hatırla sadece... "deveyi diken, insanı s...n makbuldur"
ne yazıkki doğru...
Önemli olan Allah katında değer sonra sevdiğin insanlarda.Demek ki sevdiklerimizi doğru seçicez Değere layık olana ve anlayana vermek lazım
O tip olanları insan olarak adlandırman bence mükafat olmuş. Sığırlıklarındandır...ve onlardan dolu vala...
''Sakın kendisine verdiğin kıymeti sana vermeyenle arkadaş olma'' Hz Muhammed (s.a.v)
Herkese ederi kadar değer vereceksin ve bazen hayır diyebilmeli insan ...
değer yargılamız farklı ve fazla oluyor ,hıckımse ayarını tutramaz ve deger verdıgın kısının algısı cok onemlı kendını ulasılmaz sanat , altın gıbı deger vereceksın arada dusecek arada yukselecek
''Sakın kendisine verdiğin kıymeti sana vermeyenle arkadaş olma'' Hz Muhammed (s.a.v)
Müsadenle .
Bendeki değerin söylediğin sözlerden ibarettir, anlayacağın değersiz'dir..
kaçan kovalanır, seveni s.kerler, s.keni severler, deveye diken insana s.ken yararmış gibi ata sözleri bize bu konunda net bir cevap veriyor sanırım.
sevdinmi zaten kimsseyi göremezsin gozlrrin kalbin sadece ona odaklanir kenini ozama unutursun.
sen kendine deger vermezssen baskasi hic vermez
çünkü g.tünü kaldırıyosun karşı tarafın çünkü zamanla aşk bitiyor çünkü gitmeyeceğini gidemeyeceğini biliyor çünkü bu zamana kadar ona senin gibi değer veren çıkmamış ...
değer vereceksen abartmıyacaksın avartırsan onun gözünde küçülür kayıp olursun kendini bişey sanarlar sen sen ol değer verdin kişiyi asla kendisine belli etme edersen kayıp eden kişi sen olursun
Yanılıyorsun değerli olduğunu hissedersin, hissettirirsin..Bunlar güzel şeyleridir..
Ama herşeyin bir dozu olmalıdır fazlası zarardır hak edilen değeri vermek kafidir.
neden? değer verilenin şımarıklığından yada vicdan vefa gibi duygulara sahip olmadığından vs vs vs ,en güzeli kimseye hakettiğinden fazla değer vermemek...
genel bir sorun bu kişiliği oturmamış olanlarda sannedersem böyle davranışlar söz konusu
hayat bu en sevdiklerinle en çok değer verdiklerinle sınanırsın bu dünyada .
Bir insana haddinden fazla değer vermeyeceksin...
ben kimseye fazla değer vermem değer verebilecek insanı bulduğumda veririm değerimi
çünkü derlerki he bak bu bana değer veriyo ben ne yapsam bişey demez hala değer veriri der ve korkmazlar bişeyden her değersizlikle ilgili şeyleri yaparlar
çünkü zaten bana değer veriyor niye uğraşıyımki der
sen kendini kücültürsen kücük görünürsün bu kadar basit
Bu aynı zamanda.. "İnsan elindekinin değerini kaybedince anlar" atasözümüzle sevğili konumundadır.
Terazi mantığı, bir taraf ne kadar koyarsa diğer taraf yukarı çıkar...
değer üzerinden gitmesini çok hastalıklı buluyorum alışverişlerin.
kavrama takığım.
ben şu zamana kadar bu duruma düşmedim çok şükür.. insanlara değer vermemek en iyisidir.;)
gerekenden fazla değer verirsen değersizleşirsin...durum bu...herşey ölçüsünde olmalı...
bir insana çok değer verirsin ya.. ya kendini mahvedersin ya da karşında ki insanı kaybedersin..
merhaba beni hatirladinmi..ani bana buyuk yardim etmisdin ya..asker sevgilime parfumu sikip bi tisort gondermisdim...inanirmisin oyle yardimin dokunduki...simdi bi sorun var,sana mesj atmak istyorum olmuyo,lutfen yine yardimina ihtiyacim var
çünkü değmeyen değersiz birine değer verirsen alışmayan bünyede g*t kalkar
Birine değer vericeksen aşırıya kaçmadan vericen.Baktın ki göttü kalktı sktir edicen.
hiç kimseye haketmediği değeri vermeyeceksin. değmezmiş çünki..:))
HAYAT BOLE..deger veren degersızlesır ...nedenı yok kural bu
değer öyle sen kaç kilo verirsen bende sana o kadar veririm denilebilecek birşey değilki
Bir insanın En büyük hatasıdır,değereinden fazla değer vermek. Kişilik yapısı ile alakalı
herşey alışkanlıkla alakalı şu hayatta..
çünkü bişey olmadıkları için..
kendini beğenmişdirde ondan..
Seni sevmiyordur belki
çok sevmek suç oluyor bu yüzden.
Ve en cok kaybettiginde anlar degerini..
anlasa bile dönmez değer verene, eziktir düşmüştür bir kere
Lanet olasıca egolarını tatmin etmek için.
haftanın sorusu yapalım bunu bence
Kural bu da o yüzden.
EGOma ters düşüyosun...
Hakettiğinden fazlasını vermeyeceksin..!
ego.net :)
insan =nankör
Çünkü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar