Ben atları çok severim.Hatta bir yakınım bana gözlerin güzel at gözüne benziyor dedi bir defasında mutlu oldum yani.
At murattır.Peki sizde at binmeyi severmisiniz?
At murattır.Peki sizde at binmeyi severmisiniz?
Atları cok seviyorum ama çok ata binmedim hayatımda.Belki 3 -4 kere bindim.Ben daha fazla bizim köyde benimle yaşıt olan dayımın esseği var ona binerim her sene.Çocukluktan gelen bir alışkanlık ve inanın bana bu eşşek beni tanıyor.Hiç kimsenin sözünü dinlemiyor ama ben geldiğimd onu okşuyorum , öpüyorum kulağına bir şeyler fısıldıyorum ve yola geliyor ve inadını bırakıyor.Eşşeklerle konuşan kadın diye bir filim yapmaları lazım benim hakkımda :).Şaka bir yana atlari cok seviyorum ve özellikle atlar çok asıl, kuvvetli ve hassas hayvan olduklarini düşünüyorum :)
Offf bayılırım atlara ya, ne kadar asil hayvanlar Allah özene bözene yaratmış, hani birde alınlarında beyaz leke oluyor ya üçgen şeklinde bitiyorum resmen, kaslı bacakları, biz binelim diye yaratmış hey Allahım ...Henüz binmek nasip olmadı ama, şöyle ormanda 4 nala koşturmak isterdim.
+1
at gercekden asil hayvandır estetik görünümü ilede çoğumuzun dikkatini çekmiştir .ğeçmiş tarihden bu yana ata önem ve deger verilmiştir . at . avrat . silah verilmez sözü ilede ne kadar namus kavramı yerine kulanılmış bir söz olarak hala kullanımdadır bu söz . yakınınız size yanlış ifade söz kulalnmış dünyanın en güzel gözlü hayvanı eşektir . biz genelde erkekler . iri ve estetik olan hatunlara at gibi deriz :)) esmerse arap atı gibi . sarışın veya acık tenli ise ingiliz atı gibi deriz. yakınınız size arap atı gibisin maşallah demekmi? istedi acaba!
Hayir arkadasim turkvdegil ben yurtdisinda yaaiyorum burdaki insanlar esek gözlu gözlu falan diye birsey bilmezler.Hemde ben cokn inceyim görunusumde ata benzer hic birsey yok.
tamam anlaşıldı ata benzer derken biz tamamamen teşbihde hata olmaz estetik ve iri yapılı anlamında bahse konu yapmıştım . şimdi siz yutdışı bağlantılı oldugunuz için yazdıgımdanda bir şey anlamadım diyeceksiniz bir türk arkadaşınız mutlaka vardır ona sorun 2 de bira acın o sana anlattsın . :P
ben hiç ata binmedim. Fakat atların ne kadar asil hayvanlar olduğunu bilirim. Hiç bir zaman yere yatmaz atlar hep ayaktadır. O kadar asil bir hayvan ki saatlerce konuşabilirim atlar hakkında.
Vay be)))
ama at ile igili yapılan benzetmeler hakeret içerebilr. At gözlü değil de eşek gözlü demeleri gerekirdi sana. Bide at ağızlı var :)
hayir ben yurtdisinda yasiyorum genelde burda essek gözlusun falan iltifat diye birsey bilmezler.Genelde bana guzel masum gözlere sahip oldugumu söylerler o yuzden ben hic alinmadim.Zaten o kiside gözlerimi begendigini söyledi.
Cevap
56Cevap
Atlari severim de mesele goz olunca Murat Kekilli'den bir alinti yapayim dedim:
Oy benim eşek gözlerine kurban olduğum
Ne de güzel bakıyorsun oy sürmeli sürmeli
Şimdi bana çok kızacaksın seni bilmezmiyim
Kötü niyetle söylemedim vallahi billahi
Dünya`nın en güzel gözleri eşşeklerdedir,
Sana yaptığım onca iltifat hep bu nedenledir
Yine beni yanlış anlarsın
Niye bana kızarsın
Ah be kader aklıma geldi
Karaların aldığı
Tut ki kara gözlüm dedim
Tut ki mavi yeşil
Ama dünya`nın en güzel gözü eşeklerdedir
Atları çok severim..binicliğe karşı da ilgim vardır.Amatör olarak da binerim.Dünyada iki canlının yaptığı en güzel spordur aynı zamanda..At ile yaşadığın uyum,onun yeleleri,dizginleri tutmak,onu yönetmek,onun seninle çoşku ile aksiyon alması harika bir duygu.. Burun ve ayağında akıtma olan atlara bayılırım..
Babam anneme hediye olarak küçük şirin bir Midilli atı almıştı ve evimizin bahçesinin etrafında küçük bir koşu pisti yaptırdı annem sıkıldıkça biner tur atardı hatta kız arkadaşlarını davet eder sırayla binip kim daha kısa sürede bitirecek diye yarış yapardılar annemin Nalan adında çok kilolu bir arkadaşı vardı oda binerdi o bindiği zaman ben ata üzülürdüm bırakın zavallı atın altında ezilmesini çok gaddar zalim bir kadındı at zorla taşıyor ve öylesine hayvana kamçı vuryorduki anlatamam her bindiğinde 100 kamçı vuruyordu desem dogrıdur zaten at onu gürünce korkardı
Bak aklıma geldi ilk okuldayken malkoç oğlu destanlarını izleyip okula gidince atcılık oynardık.önlüğün arkasıneden biri tutar 2 kişi yapışık şekilde mal gibi koşardık dıgıdık dıgıdık diye.ben attan inip ziktir lan ne biçim atsın hızlı koşmuyon deyip ben at olurdum geçmiş zaman olurki M.Ö87 dip not:at murattır sözünden tosunpaşanın rüyasıda aklıma gelmedi değil
https://www.youtube.com/watch?v=nDzLpyZJE1MHahaha ay evet genelde at murattir ruyalara denir.Ay cok yasa az önce keyfim bozuldu simdi videonu izledim keyfim yerine geldi.
atları severm çok asil hayvanlar bide sahlandılar mı bayılıyorum:)) ata hiç binmedim binmek çok isterim hemde çok ama hababam sınıfı tatilde yi izledim hocayı at kaçırıyordu felan:D yani ne bilim öyle bi korkum var acaba benide kacırır mı diye ahah:D
at - avrat - silah demiş atalarımız. at sevmeyen çok az Türk vardır bence. ben hem sembol olarak hem de gerçek anlamda atı severim. binerim fırsat buldukça. at insanın en sadık dostlarındandır ve bende nedense sadakati çağrıştırır. at atsa binerim elbet.
Filmlerdeki atlı sahneleri çok severim, çok tatlı yaratıklar ya :))) maşallah
Van Helsing, Gladyatör, Robin Hood...
Film izlemeyi severim :))
süt mısırını daha çok severim.
Kocaman paketle alır dondurucuya atarım, her zaman bulunur sağol.
Atları da ata binmeyi de çok severim tutkumdur benim:) Onu dinlemek, hissetmek, uyumu yakalamak muhteşem bir şey. At gözü de o kadar masum bakıyor ki ben de sevinirdim öyle bir iltifata:))
Tabiki severim. Lakin zordur at binmek... At seni sevmez bazen sen atı :) Sonu hüsran olur, ama pes etmemek gerek. Tadını aldınız mı hiçbir şeye benzemez bi zevk olduğunu görürsünüz...
At en asil hayvanlardan biridir.sahibine olan bagliligi olculemez derecedir.sadik ve asil goruntusuyle gonulleri costuran bir hayvandir.Arap atlarinin hizi ve guzelligi tartisilamaz derecedir ve bir atla yapilan gezinti bircok seyden daha guzeldir
benim sünnet davetiyem bile, beyaz atın üstüne binip çektirilen resmin arkalarına basıldı...asdsdasd genel Türk a.a.s triosunu severim...asdsadasdasd
tek attığım atları genelde severim.bunun dışında ganyanı yüksek olup gelebilitesi fazla atlarla da aram iyidir.
At dünyanın en güzel hayvanıdır bana göre bende çok severim asil varlıklar...
"at murattır, yeşillikse ottur" ya kim dedi sana at gözlü diye? arkadaş lügata yeni yeni iltifatlar eklemiş insanlar biz baya geri kalmışız helal olsun bu kendini güncelleyen insanlara.
Ya orkadas zaten Turk degil ben yurtdisinda yasiyorum ve burda insanlar essek gözlu falan bilmiyorlar.
atlari cok cok severim ben, cok asil ve duygulari hissleri iyi olan hayvanlardir.
At binmek çok güzel birşey ya.
Ayrıca at sevilmeyecek bir hayvan değildir çok asil ve sadık bir hayvandır ayrıca güçlü ve çeviktir.
At,kaplan ve bilimum kedigillerden hayvanlar bir de yunus en sevdiğim 3 hayvan cinsi
kesinlikle bende çok severim asil hayvanlar sonuçta özellikle beyaz ingiliz atlarına bayılırımm :))
severim ama hala huyunu alamadım biri tutmadan kendi kendime dolaşamıyorum
atlari sevmem mal mal kosup duruyorlar oraya buraya.
ahaha <3 gel vur sana izin var beybim
vur da azcik agliyim bari yhaa acılırım <3
:DD her seferinde teşekkürler yüce kopuk dirim her şaplakta
Bakmasının çok zor olduğu halde buna değen canlı, açık arazide koşuşunu izleyince insana bir huzur geliyor,
evet eskiden binerdim ara sıra köye gittikçe çifteyide sırtıma alırdım köyde ne at kaldı ne bişey bişey şimdi.
Atlar mükemmel canlılar gerçekten, ama dünyada en güzel göz eşek gözüdür :) Henüz at binmedim ama imkan olsa binmek isterim...
Hayir ben zaten en guzel göze sahip demiyorum ama atta guzel gözlere sahip.
merhaba arkadaşım bende severdim atları eskiden bi tayım vardı bakmaya vaktim olmadığı için sabine geri vermişştim ayrıca atların değil eşeklerin gözleri güzeldir teşekkür.
çok güzel hayvanlar yakından çok gördüm fakat hiç binmedim .
güzel bir hayvan fakat kısmet olmadı ata binmeye...
hiç denemedim ilk fırsatta isterim. özel hayvanlar olduğunu düşünüyorum
at asaletin göstergesidir o arkadaşınız doğru söylemiş atların çok güzel gözleri olur
ben at hastasıyım çok iyi ata binerim atları severim=)))
bir defa ata binmek istedim nedense at bana miniyordu
sivasta çalışırken bolca bindim beyaz kızım vardı :) ayrı bir zevk o ya üzerindeyken resmen onunla birlikte nefes alıyorsunuz
köyde dedemin bi atı vardı. severdim ama o zamanlar küçüktüm korkardım nedense :)
hep binmek istedim bir türlü fırsat olmadı binicilik klübü de yok yakınlarımda
Biri seni ata benzetmiş. Peki biz at binmeyi seviyor muyuz? Yoo dostum yooo çok yanlış olmuş
at insanın,dünya üzerindeki ilk dostudur..tabi insandan sonraa...
atları da severim ama daha çok tayları. atın ilham verdiklerini de severim
Eşek gözlü derler aslında bir iltifattır ama At gözünü anlamadım :)
bana guzel masum gözlusun dedi sonra dediki atinkina benziyor.Eminim kötu birsey demek istememistir cunku genelde guzel gözlere sahip oldugumu söylerler.
ata binince hep kelebekler dolanıyor etrafta onun için sevmiyorum :D:D:D:D:
Ay kadar asil hayvan yoktur ata binmek insanı dinlendirir severim yani
bayılırım bazen ilk çağlarda yaşayıp atla savaşa gitmek isterim ama hiç binmedim
farkli atlara binmeyi seviyorum.bir keresinde arap ati tecrubem olmustu en luks arabaya binmeye degismem...
AT sevilmezmi tarihimizde var bir kere.asaleti ayrı...
at gözlerine mi benziyor dedi :) o sana küfür etmiş bence, eşek olsa neyse
Unicornları severim.
Bitter gel buraya <7
sen gel <7
<333
sem de benim cokeyim oldun
ne kadan da hassas bi attitudeun var <7
Yanına gidip beraber ahhkkkıııoo yapıyorz Seyimizi gösteriyiz falan :):)
ben işe hep atla giderim
ata binmeyi istiyorum ama hiç nasip olmadı ya
At gibiyse sevilmez mi? :)
Ganyanda oynuyor musun :)
atlari severim ama binmek hic nadip olmadi
seviyorum dememe gerek var mı?
atlar asil hayvanlardandır.dolayısıyla severim
ben atları çok sevmem.
mecnun sevdirdi, sağ olsun.
çok hemde çok ne yazık sayılı bine bildim
At gözünü biz hakaret olarak kullanıyoruz ama.
Olabilir ama bunu söyleyen kisi turk degil ve bana masum guzel gözlere sahip oldugumu söyledi.Bende hic kötu birsey söyledigini zanetmiyorum cunku genelde bana guzel gözlere sahip oldugumu söylerler.
Kokuları beni itiyor.
çocukluğum hep at üstünde geçti sevilmezmi o ya
bayılırım..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar