kaderinizi yalnızca dua ile degğitirirsiniz hz muhammed sav
Dua edince içim açılıyor rahatlıyorum sizde de öyle olur mu?
kaderinizi yalnızca dua ile degğitirirsiniz hz muhammed sav
yüce rabbim, insanları 2 sebepten yarattı:
1. Çeşitli zorluklarla sınayarak, nefislerini terbiye etmek.
2. İnsanların ona ibadet edip ondan yardım dilemesi...
İsteyeceksin! ayakkabının bağı kopsa önce Allah'tan dileyeceksin! ve rabbimin vereceğinden şüphe etmeyeceksin!
Ben zor zamanlarımda... inşirah ve duhal surelerini okurum.
Duhal'de; Allah'ın kullarını hiçbir zaman unutmadığı, ilerde yaşacaklarının bugünkü olaylardan çok daha hayırlı olacağı ve yüce rabbimin sonunda kullarını hoşnut edeceğini müjdeler.
İnşirah'ta; yaşanan zorlukların ardından mutlak bir kolaylığın ve akabindede ikinci defa daha hayırlı olayın gerçekleşeceği bunun için kullarının tek yapması gereken şeyin ise boş vakitlerinde Allah'a dua edip ondan medet umması gerektiği anlatılır.
ne güzel anlattın allah razı olsun
hayır ayakkabının bagı kopsa gidip daha saglamını alacaksın bir daha kopmasın diye tüm careler tükendigi zaman allaha dua et işte o daima isitendir. lafını anlarsın
sen cabalamadıgın sürece allah sana hic bir sey vermez önce cabalayacaksın sonra hakettiginde iste o zaman duaların kabul olur
tacetless, daha sağlamını gidip bulmayı, almayı sana kim nasip ediyor?
Önce Allah'tan isteyeceksin sonra o maneviyatla işe koyulacaksın, mevzu bu... dua edip bağcığın önüne gelmesini beklemek değil orda demek istediğim.
:-)
duada insan ferahlamazmı rabbine elini açmışsın ve isteklerini ona iletiyorsun arada kimse yok ve oda sana şah damarından daha yakın ve yaradan seni dinliyor ve sana ettiğin dua hayırlı ise gerçekleştiriyor hayırlı değilse başka bir şekilde gerçekleştiriyor.peki sende hani insanın iliklerine ılık ılık bir şey akar ya sanada oluyormu veya başından itibaren başlayıp tüm vucüdün uyuşuyormu veya ürperti geliyormu mesala yaradanın en nur ismini günde 256 defa okuduğun zaman gözlerine yıldızlar saçılıyormu...
sen yaradana ne kadar yakın olursa oda sana o kadar nimetlerinden fazlasıyla verir...gözle görünmeyenleri bile gösterir ve sana şunu söyleyim yaradandan sana bir nimet gelirse kimse ile paylaşma örneğin sevdiği bir evlıyayı namaz kılarken yanına gönderir seninle konuşursa sakın korkma...ve kimseye anlatma
tamam anlatmam güzel kardeşim rabbim şefaat naip eylsin sana
allahım hayırlı dileklerini kabul etsin amin
dua etmek beni de rahatlatıyor. aklıma her geldikçe, önemli olaylarda, gece uyumadan önce mutlaka bildiğim duaları okurum.
çok güzel allah duanı makbul buyursun amin
sallallahü aleyhi ve sellem senden razı ve şefaatçi olsun :)
ah canım benim rabbim senide hiç incitmesin hem dünya hem ahiret hayatında amin
Cevap
16Cevap
piskolojik bir durum sen dua ederek maneviyatını doldurursun
kimisi aksam günesin batıs ile
kimiside seks yaparak .
niyet önemli burda
ama ASIL OLAN NEDİR BİLİYORMUSUN (iman yasanılan degil uygulanandır bu sebeblede davranıslarımız gercek imanımızdır.) buna göre yasarsan daha iyi hissedersin
çok dogru
Bi kaç gündür ben de oturup dua ediyorum, bildiğim sureleri duaları aklıma geldikçe okuyorum. Eskiden böyle şeylere inanmazdım ama arkadaşlar inanın bana insanın en sıkıntılı döneminde içini bir tek Allah rahatlatıyor.
aynen kardeşim bu dünyaya gelişimiz bir imtihan yalnızca sabır ve duayla ancak hayat surer
" Güncelleme: dua müminin silahıdır
kaderinizi yalnızca dua ile degğitirirsiniz hz muhammed sav "
savaşlara da iman gücüyle mi katılmışlar aceba :/
savaşlarda osmanlı padişahları erenlerin duasıyla savasa giderlerdi
evet.şüphen mi var?hazretin bir üfürüğü on kaplan gücündeydi.düşman saflarını yerle bir ederdi. Çok şükür.
hatta rivatet edilir ki hazret çok sinirli olduğunda deri maskeyle dolaşırmış.mekke ile medine arasındaki çöllerde sakinleşmeye çalışırmış.nurlu ağzından bir kaza çıkasın diye.bir müminin canı azraile teslim edilmesin diye.siz nasıl mübarek bir zatla karşı karşıya olduğunuzu anlamadan dalga geçin tabi.
evet.rabbim nasip etsin.melaikelerle kolkola cennete gitmeyi.hazretin üfürüğüyle geldim ya rab aç kapıları demeyi.hatlar karışmaz inşallah.amin.
rabbimin eşeğinin semerine bile saygım var.o niyete ettim: )
Hadi iyi günler; )
zeki şey;)))
:D
muahahahaha hahahaha hahaha
siz de haklısınız tabi var böyle şeylere inananlar: )
Beğenmediğiniz İslamiyetten biraz feyz alın... belki insan olursunuz... biraz tevazu, biraz hoşgörü, biraz edep... Gel Müslüman ol diyen yok, adam olsanız yeter, de onu da beceremiyorsunuz... Sizin inançlarınıza Müslümanlar sizin onlara yaptığınız kadar hakaret etmiyor... Siz aciz insanlarsınız...
@Chinaski35
@basküler
@cevizlikibir
@mknox
Burada hergün kaç inançsız, sırf inanmadığını söyledi diye küfür yiyor haberin var mi? Küfür sizde, baskı sizde, şiddet sizde.Sonra tepki yiyince adam olmaktan bahsediyorsunuz.İlkel bir dinden adamlık öğrenecek değiliz ki, dinin adamlıgı nereden bilsin..
Kıyamam valla, ağlayan müslümanlara hiç dayanamıyorum.
allahın feyzi bereketi gelir herkeste olur sanırım.
dua etmek ayrı güzel ama
bu konuda hiç bir zaman Rabbimin beni yanız bırakmadığını biliyorum. her zaman dualarda onunla oluyorum. çok rahat oluyorum. rabbim bizleri yalnız bırakmasın.
AMİN KARDEŞİM
amin amin amin
Allahım ne verirsen hayırlısıyla nasip et diye dua ederim
amin canım
herkesin bir duası vardır tabiki,Allah dualarımı kabuk ediyor hamd olsun..
elhamdülillah
şanslısın kardeşim,dua müminin miracıdır,unutma bunu sakın..
ALLAH duamı da veriyor daha fazlasını da...
darsı bana inşallah
inşallah amin
türkiye bursunu kazanıp türkiyede okumak istiyorum :( tek hayalim bu her gece yatarken bunun için dua ediyorum:(
amin diyelim de inş olsun
saolun :) allah herkesi hayallerine kavuştursun :)
namaz rahatlatıyor
ama dua etmiyorum artık, rahatlatmıyor daha çok strese sokuyor beni
yanılıyosun bence dua gücü ile kanser bile atlatılıyor öyle olmasa motive olurmu insan
dua gücüne inanıyorum ama bana işlemediğini düşünüyorum artık. ne istersem olmuyor, istemeyenlerin daha kolay oluyor. ben artık hiç bir şey istemeden ibadet yapmaya çalışıyorum
o istedğin şey haırsızdır yada daha güzel surette kabul olacaktır yada allah sabrın karsısında sana sevap verecektır öyle deme sakın
Yok ben dilekçe yazıyorum.
dalga gecme
Niye biz onunla resmiyeti seviyoruz belki.
acınacak durumdasın hazin bir akibetin var gibi ıslah ol inşallah
İyi fikir :D
kime vermek lazım?
Bana dilekçeni ver, ben tüm dilekçeleri toplu halde veririm.
ben kimseye küfür ettiğimi hatırlamıyorum...
senin evveliyatın da beni ilgilendirmez...
kimseye baskı da uygulamıyorum...
sen adam oldum sanıyorsun ama öyle misin?
ben küfür yiyorum diye ağlayan bir tek kişi görüyorum şu an...
hala tevazudan, hoşgörüden ve edepten uzaksın...
adam olmak bir dine mensup olmak değildir... Müslüman olmayı seçebilirsin ama adam olmayı seçemezsin...
Benim evveliyatım ile ilgilenmiyorsan, şu an bana adamlıktan bahsetme.Rüzg?r eken fırtına biçer.Önce siz adam olmayi deneseydiniz de, tepkiyi doğurmasaydınız.Ne garip ki dün edebi dininde arayıp edepten uzak olan sizler bugün, iki yuzlu davranıp edep nerede kaldı diyorsunuz.Bu da aglamanın bir cesidi. Aynaya bakman yeterli.
Eşimle uzunnnnnn bir yaşam.
amiiiiiiiiiiiin
Allah ayırmasın :) amiiin
Herşeyin hayırlısı olsun diye dua ediyorum.
amin inş
Bana da dua edin sisterlar.
AMIN benimdE ayni dilegim var
allahım sana hayırlı bir eş nasip etsin amin
amin yakinda dugun var rabbimden herseyin hayirlisini diliyorum
allah mesud etsin amin
dua etmiyorum.
etme yüce rabbimizin bizim duamıza ihtiyacı yok biz ona muhtacız
bana ihtiyacı olmayanla işim olmaz.
sen kendini tanısaydın rabbinide tanırdn
küfretmeden yok ol.
Allahın gücüne gitmesin ama ben kendi işimi kendim hallediyorum
saçma olan sensin
allah dilemedikçe hiç bir şey olmaz
oldugunu sanıyosun
Allah kabul etsn
sagol
Bu kadar dua etmeyin bana hangi birinize yetişçem.benim de bi sınırım var aaaa
allah herşeye kadirdir allahın gücü her şeye yeter
ama yetisemiyorum kulum her duaya. Tanriyim diye hersei benden beklemeyin
allah ıslah etsin senide
Pardon kuzenim yazmıs :(((
kuzenin ateistmi
Hyr fetisist allahin adiyla eksile bizi :(((
Allah büyük harfle başlar, bir de ben beddua edince açılıyor içim hatta sövünce daha da rahatlıyorum
yuh yani
herkesin motivasyon anlayışı farklı, dua edince değil namaz kılınca yada oruç tutunca ferahlıyorum ben. zaten durduk yere de dua etmem
Boşver, herkesin içinde kalsın.
sübanek..hımm ee amin
Küfür edince rahatlıyorum ben.
küfür günah ama
küfür etme ahlaklı bir şey degil
insan ancak rabbine teslim olarak degerli olur yoksa hayvamdan daha aşağıdadır
şeytanla beraber cehennme atılmadan tövbe et
hayır ayette açıkca yazıyor
Allahım sen konuyu biliyosun. Amin.
ay çok tatlısın
: ) cevap gelirmiş bu da mı değil hacı diye.
Etmiyorum dua falan, aramız bozuk haşmetlileriyle.
Acı bana soran nolursun sadashfghjsdg
rabbim hidayet nasip etsin sana amin
Amin, kırk bir kere maşallah, inşallah vs.
ya mümin değilse !
yok olmuyor bende
belki o şey hayırsızdır belki daha güzel surette kabul olmuştur belki rabbiim duanı seviydur gecitiriyodur belkide kabul etmeyip sabrın karsılığında sevap yazmıştır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar