türk olmaktan utanmıyorum ki istemeyim, yanlız başka devletlerin lafını dinletmekten, fakir ve cahil toplum haline getirilişimize yanıyorum.
cumhuriyetin ilk yıllarında 1.dünya harbinden çıkmışken daha avrupaya dönük daha eğitime aç bir milletik.
televizyon, amerikan kültürü, cahalet aşıladılar bize. futbol soktular hayatımıza.
kitap okumayı "gözün ağrımasına" çevirdiler. beden eğitiminde biz yakan top oynadık, yabancılar okçuluk yaptı, biz müzikte flüt çaldık, onlar beceriye göre enstrüman seçtirdiler.
tek kalıp haline soktular bizi. sorgulamayan hakkını aramayan bireyler olduk.
üzerimizden ölü toprağını atamadıkça dünyada hakkettiğimiz yere gelemeyiz.
türkler islamiyetten önce de putlar tapmayan, kadınlarına değer veren, savaşta ve barışta yiğit bir milleti.
türküz ve mutluyuz vesselam.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
sırf bu yüzden türk olmak isterdim tekrar...
- geçen yengeyi gördük abi o* olmuş diyolar senden ayrılınca.
+ daha çok sürünecek o. ben adamı öyle yaparım kamil. ( elde bira)
- abi ismet emminin oğlu hakkıyla görülmüş en son.
+ lannnnnnnn nerde nasıl kimle lan. adamın g.tünden kan alırım kamil ben kan.
türk bu. hadi ya deme valla türk.
- geçen mary'i gördüm. senden ayrıldıktan sonra dağıtmıştı kendini.
+ gerçekten mi? üzüldüm. ( elde viski)
- topladı sonra kendini. jackle yeni bi ilişkiye başlamış..
+ ooo bu süper bi haber kutlayalım hatırlat brad.
bu da modernliğin dibine dalmış midye çıkaran avrupalı.40 Yorumla
Hayır diyenlere basılmış eksiler.. Vatan haini ilan edecekler an meselesi! Bende "eğer dünyaya bir daha gelseydim" japon olmak isterdim çünkü kültürlerini, davranışlarını, sanatlarını kendime yakın buluyorum. Bu demek değil ki şuan memleketimi sevmiyorum. Aksine Türklüğümle, Atatürk'le ve tarihi geçmişimizle gurur duyuyorum ve Türk olmanın sorumluluğunun bilincinde olduğuma inanıyorum. Ne şartlarda şuana geldiğimizi hala bilmeyen insanlar var. "Bugün vatan için ne yaptın?" soruna cevap vermeyenlerde var. Gençliğe hitabede birinci vazifemizi yerine getirmekten aciz insanların "istemeyen burdan gider, yeri yok" gibi nidalar sarfetmesi cidden komik. Atatürk bir sözünde der ki "Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız." Karar sizin..
74 Yorumla- +1 yıl
Türk olmak farklı bir kavram şuan memlektimiz ne kadar Türk ne kadar bağımlı değerlerine
Çok eskilerde olsa Türk olmak isterdim ama şuan
Kim ne derse desin bnde japon diyorum
Ayrıcaa Türklüğü savunmak sana kaldıysa;
saygı çercevesnde bir yorum bile yazamıyorsun vay memleketimin haline
Önemli olan çevrendeki insanların sana vediği değer adamsan her dilde adam olursun
+1 yılkeske bu dünyada bir irk olsa ve kimse Türk, Kürt, Rus, Alman, Ingiliz, Arap, Cinli, vs. diye bir insan ayirimi yapmasa, kimse savasmasa, herkes birbirine sahip ciksa her insan bir olsa. Allahin yarattigi dünyayi paylasamiyoruz bu irkciliktan. Insan olmak en önemlisi irki degil. Eksileri alacagim kesin fakat keske o, bu, su , diye irklar olmasa her insan bir olsa sevgi ve saygiyla
46 Yorumla- +1 yıl
Ama genetik dye bşey var katranı kaynatsan olur mu şeker cinsini xtiğim cinsine çeker
İnsan gezip etkileşime girdiği zaman anlıyor. - +1 yıl
+1
- +1 yıl
tsk ederim
- +1 yıl
keşke
- +1 yıl
@marassantiya hocam özel mesaj atmak istiyorum ama ilgilenirseniz sevinirim. Bir kaç şey danışmak istiyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
+1 yılSen pismansin galiba :)
Acik soylemek gerekirse tc vatandasi degilim, turkiyede bizi malesef turkten saymiyor ama yasadigim ada turk adasi ve NE MUTLU TURKUM DIYENE!
hayata birkez degil milyonlarca kez gelsem yine KIBRISLI BIR TURK olarak gelmeyi isterim..82 Yorumla- +1 yıl
hııım o zaman sen toplum yaşayış tarzına göre bakıyorsun sanırım ve hoşlanmıyorsun bu durumdan?
+1 yıletrafımdaki insanlara baktığımda,her türlü fırıldağın döndüğü,biribirine kazık atmak için yarışıldığını,sahtekarlığın dizboyu olduğunu,dedikodu riyakarlığın kolgezdiğini görüyorum.esnafa bakıyorsun malını satmak için her türlü yalanı söyler,pazarcı çürük meyveyi kakalar,komşun sürekli dedikodunu yapar,misafirden haz alınmaz,parmaklarıyla bilmem ne işareti yapar ama asker kaçağıdır,askerliğini doğuda yapmamak için can atar,zengin ve elit tabakanın çocuğu ankaradan öte geçmez,şehitlerimize baktığın zaman hepsi gariban belli bir kesimin çocuğudur...aile dostunun karısını ayartır yatar,kahvehane önünde oturur gelip geçen karıya kıza bakıp laf atar...bunları akşama kadar sıralarım ben.şimdi söylermisiniz neyimizle öğünüp gurur duyacağız
10 Yorumla
+1 yılBizim kadar doğal millet yok.. Pratik,hazırcı ve işine geldiği gibi davranan milletiz kasmıyoruz bi kere :d Bunun dışında atalarımız,savaşlarımız,kadınlarımız asil, dinimize saygımız,bayrağımıza sevgimiz
yürekli oluşumuz ya Türk olmak çok güzel gerçekten44 Yorumla- +1 yıl
olsun sonuçta bizi onlar temsil ediyorlar. Türkler diyorlar şimdiki türkler değil
- +1 yıl
yürü be lazkızı!işte ben trabzonluyu bu yüzden severim.:):):)
- +1 yıl
:) yürüyorum zati
+1 yılTürk olmak çok büyük bir gurur,şeref veriyor bana.
Nekadar avrupada bizden nefret edilse de,nekadar okulda türkçe konuşma yasağımız olsa da,sırf türk olduğumuz için dışlansakta NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
Bu gururu hiç bir şeye değişmezdim. Allah'a bin şükür !41 Yorumla- +1 yıl
Dışlayan falan yok nerde yaşıyorsun adam gibi çalışan ögrenciye adamlar 2000euro burs veriyorlar. Adamların tepkisi; Türkiye'ye bile geldiklernde Türkleri bezdiren almancılara
+1 yılböyle şerefli bir milletin mesubu olmak neden istemyeyim ki başka hangi ülkede yola çıksanız hiç bilmediniz bir şehrin hiç bilmediğiniz bir köyüne gitseniz tanrı misafiriyim karnım aç yatacak yerim yok desen beş kuruş para vermeden en güzel şekilde ağırlanırsın hatta size yolunuza gidebilin diye para bile verirler.böyle gönlü zengin bir milletin mensubu olmaktan ancak kıvanç duyarım
20 Yorumla
+1 yılanne tarafından koreli baba tarafından türk, yada tam tersi. iki ülkeyle de bağlantım olsun isterdim.
18 Yorumla- +1 yıl
:)
- +1 yıl
nasıl işgale uğratmışım?
- +1 yıl
zamanı önemli değil ki, okuyunca içimden cevaplıyorum zaten yazsam da yazmasam da.
puanın önemi yok benim için. - +1 yıl
sanada :)
+1 yılBen şahsen erkek olacaksam Ukraynada doğmuş olmayı tercih ederdim. Uyruk farketmez:))
53 Yorumla- +1 yıl
umarim orda bir kiz evladinda olurdu tam güzel yasardiniz o zaman :)
- +1 yıl
bir kız çocugum olsun isterim zaten. burdaki ikiyüzlü abazan kültürle büyüyecegine orda diledigi gibi yaşasın.
Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı. Türk vatandasi olmasamda , türkiyede 4 haftadan fazla kalmamis olsamda
Yinede Türk dogmak isterdim20 Yorumla"Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Mustafa Kemal Atatürk. Atamın ağzına sağlık üstüne söyleyeceklerim onun anlam ve ifadesinden daha üstün olmayacaktır.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürk olmayı seviyorum fakat Japon olmak isterdim :>
Tipim falan benziyorda nüfus cüzdanında türk vatandaşı yazıyor sorun o işte :D52 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılaynen >.<
+1 yılDünya üzerinde Türk’ten daha büyük, ondan daha eski, ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmemiştir.
Türküm ve bununla gurur duyuyorum NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ! Kesinlikle istemezdim.44 Yorumla- +1 yıl
Tutarsizlik var anlamiyorum hem gurur duyuyorsun hem de "kesinlikle hayir" diyorsun ne is ?
- +1 yıl
Pardon yanlış yazmışım uyarın için sağol. Başka bir ırktan olmayı kesinlikle istemezdim.
- +1 yıl
Ha ok o zaman artiliyorum :D
- +1 yıl
Teşekkürler.
+1 yıluzun bacaklı rus ya da yanık tenli-uzun saçlı ispanyol ya da "watashi wa candy" diyen japon dilberi olayım
42 Yorumla- +1 yıl
Yesinler senin watashi wa candy olusunu :)
- +1 yıl
Nihon-go ga dekimasu ?
sorarlarsa seçimim türk olmak olur :) sormuyorlar ama
40 YorumlaTürküm demenin ırkçılık,kürdüm,lazım,çerkezim vs. demenin düşünce özgürlüğü olduğu bir ülkede Türk olmaktan gurur duyan yine bir Türk genci olmak isterdim.
10 Yorumla
+1 yıltürk olmak sıkıntı değilde türkiyede olmak istemezdim mesela isviçrede doğmuş bir türkde olabilirdim tabi afrikada doğmakda var
22 Yorumla- +1 yıl
Eksileyen bebeler vatanı klavye başından sizler kurtaracaksınız! devam aslanlarım
- +1 yıl
ben vatan kurtarma derdinde degilim ama ona ragmen eksiledim avrupa sevdalilari... bi boktan haberiniz yok sizin
+1 yılBir dahakine mümkünse Blues müzik üstadı bir zenci olayım. Bunlar genellikle Chicago, Texas ve çevresindeler. :)
30 Yorumla10 kere gelseydim yine isterdim türküm türk olmaktanda memnunum
60 YorumlaKesinlikle evet!
O kadar milletten ve devletten insan taniyorum ama hic biri bizim gibi degil..
Gercekten Ne Mutlu Türküm Diyene...40 YorumlaAtatürk'un yolunda giderdim yine onun gibi bir Türk olurdum...
30 Yorumla
+1 yılÇooookk eskiden olsa mesela Atatürk devrinde evet ama şimdi Hayır...Hatta dünyaya gelmeyi bile istemezdim...
22 Yorumla- +1 yıl
Gerçekler Acıdır...
Birdha dunyaya gelsem asla bu cinsel acligin afrikasinda yasamak istemezdim.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaslında türk insanlarından nefret ediyorum yoksa türkle bi alıp veremediğim yok ayrıca türküm ama yeniden doğmuş olsam müslüman olarak doğmak isterdim ama türk olmayı seçmezdim hani ve türkiyede olmak istemezdim :D
11 Yorumla
+1 yılGerçekten Türk olmak isterdim, ama bu yozlaşmış jenerasyonla birlikte değil.
40 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılevet evet evet.. bir kez degil bin kez gelsemde yine TURK olmak isterdim.
42 Yorumla- +1 yıl
eksiledim artilamak isterken ozur
- +1 yıl
muhum degil, diger eksilere bakilirsa bazi Turk dusmanlarina fena girmis.
Bir daha değil 10 defa daha gelsem Yinede TÜRK olmak isterdim ! Vede TÜRK olduğum için Onur ve Grur Duyuyorum !
10 Yorumla
+1 yılNe seref ki Türk dogmusum Türküm demek zor olsa da !
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 621 cevap paylaştı. Dünyaya birdaha gelsem Türk olmak istermiyim isterim yaa fakat dünyanın değişmiş olması kaydı ile isterim yani 5000 yıl sonra falan geleceksem Türkler dünyaya hükmedecekse kimse parmagında oynatmıyorsa tamam :D
00 Yorumlane fark eder? insan kalmak ve insan olarak ölebilmek önemli
30 Yorumlaseçme şansım olursa evet ama ben dünyaya gelirken sormadılar. size sordular mı?
30 Yorumla
+1 yılisterdim TÜRK olarak dünyaya geldiğim için yüce rabbime şükürler olsun
40 YorumlaElbette Türk olmak isterdim. Zaten Türküm. Ki koreli olmak da kulağa hoş geliyor :D
11 Yorumla- +1 yıl
benimde aklımdan geçen buydu :)
ERMENİ bir vatan haini olmak isterdim.Türkler bize bir şey yapmamış biz onları kesmişiz derdim.Ama nıbel ödülü alabilir miydim orasını bilemedim şimdi
00 Yorumla
+1 yılHer daim.
Bazı arkadaşlar tarih marih detaya boğmuşlar.
Rakı Kültürü tek başına etkendir.10 Yorumla
+1 yılKesinlikle evet böyle şanlı bir tarihe ve böyle müthiş bir lidere(M.Kemal ATATÜRK) kim sahip ki bu ülkeden başka..
30 Yorumlahi. I'm writing from new jersey. I want to be a turkish person if I live again :) see ya
10 Yorumlabir daha gelmek değil binlerce kez daha gelsem evet Türk olmayı çok isterdim ama bu ülkede yaşamak istemezdim...
20 Yorumla
+1 yılTürk olmak isterdim ama Türkiyede yaşamak istemezdim...
20 YorumlaEvet ve yine Ankaralı bir TÜRK olmak isterdim...
Türkiye rahat Kural çok ama biz uymuyoruz böle bi yer bulamayız ...
Yeşil oldumu hangi ülkede kornaya basıyolar ,Hangi ülkede selektörle radar var diolar :D00 YorumlaTürk olmak bir onurdur Türk olmak isterdim. Fakat daha gelişmiş bir ülkede yaşardım
30 Yorumla
+1 yılyeni zellanda lı olmak isterdim ya.ya da irlandalı..
12 Yorumla- +1 yıl
I love New Zealand yalanci cennet orasi...
- +1 yıl
eksi verenler hangi kafada yasiyor acaba.new zealand guzeldir seneye gidicem insallah.new zealandd tanrilari yardimci olursa.
Türk olmak Türkiye'de yaşamak fakat İstanbul'da yaşamak istemezdim biraz daha iç anadolu bölgesinde yaşamak daha iyi olurdu benim için
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle önceliklee müslüman olarak doğdugum ıcın bınlerce kere sukurler olsun ..oyle bı ataların torunları olmakta bır ayrıcalıktır
10 Yorumlaparam olsunda ırkım fark etmez para olmadıktan sora olede acsın bolede dostum
10 Yorumla
+1 yılHayır. Tercihim Koreli olmak. Ama inancım aynı kalsın.
20 Yorumla
+1 yılKürdüm gene kürt olarak gelmek isterdim.. Türk olsaydım gene aynı şeyi isterdim aslını inkar eden utansın
24 Yorumla- +1 yıl
Türkiye'de doğdun Türkiye'de yaşıyorsun ama nasıl hala ben ''Kürdüm gene kürt olarak gelmek isterdim'' diye bir cümle kuruyorsun anlamadım? Nerden geliyor bu cesaret?
- +1 yıl
Niye ki Canım Türkiyede doğan herkes Türktür diye bir ayet mi var.. Ki benim bulunduğum yerin ismi türkiye değil kürdistandr 5bin yıllık bir tarihi vardır daha türkler buraya gelmed önce ki ismidr yani senin gibi milli eğitim tarih kitabı ile büyümüş biri için aslımı mi inkar edecem bebe git azıcık tarih oku..
- +1 yıl
İnsanların konuşma biçimleri karakteri hakkında fikiir verir
İnsan Karakterleri de o toplum hakkında..
yeterli oldu mu? - +1 yıl
Aferin sana :)
istemezdim türkiyeden ve insanlarından sorunlarından teröründen trafıgınden nefret edyrm
20 Yorumla
+1 yılTürk olmak istedim de, Türkiyede doğmak istemezdim..
20 Yorumla%100 ama her Ülkeye rahatça girip çıkabilmek isterdim..
20 Yorumlaayda dünyaya gelsem kaloni kurar türk üretirdim tabi bi dişi gerekir.
30 YorumlaDünyanın en büyük lideriyle aynı ırktan olmanın eşsiz güzel bir duygusu var. Dünyaya yeniden gelsem bu zengin ve yüce coğrafyada, mükemmel milletimle yeniden Türk olarak hayatımı sürdürmek isterdim.
00 Yorumlaingiliz olmak isterdim,ya da ingiltere vatandaşı türk
37 Yorumla- +1 yıl
Adamlar dünyanın yarsıını sömürdü ilgini çeken noktayı merak ettim
- +1 yıl
ben ingilteredeyimde ne b..k oluyo.. onlar da bize ozeniyor.
+1 yılEvet İsterdim Atatürk'ün İlkeleri için türk olmak isterdim Ne mutlu TÜRK'ÜM Diyene
30 Yorumla
+1 yılonu bilmem ama tek bildiğim var arar bulurum yine seni severim F.GÖÇER
02 Yorumla- +1 yıl
hahahahahaha
+1 yılbi kez de zenci veya çinli olmak istiorum ağbi.yada slav ırkından biri olayım azcık güzel kız göreyim .
00 Yorumla
+1 yılçifte vatandaş olsak olmazmı kardeş
11 Yorumlakusura bakma da saçma bir soru olmuş önemli olan insan olmaktır türk ve ya başka millet ne fark eder
83 Yorumla- +1 yıl
Sosyal mesajı kim verecek diye yazılanlara bakıyordum. Her zaman birisi atlar.
Türk olmak isterdim. ama aynı zamanda Arabistanlı da olmak isterdim.
01 Yorumla
+1 yılfark etmezdi. hangi milletten olursam olayım takacak, huylanacak birşeyler bulurdum ben
00 YorumlaKesinlikle Isterdim. TÜRK olmak ayri bir duygu. NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE ¦
30 YorumlaEvet isterdim. Osmanlı Her şeye yetmiş yeterde ceddin deden neslin baban
10 Yorumla- Devamını Gör (59)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat