Bu bende merak uyandıran bir şeydir. Bir kaç tahminim var ama sizlere de sormak istedim..Ezan okunurken köpekler neden ulurlar veya havlarlar?
Cevabın nedir?
+1 yılDini Kaynaklara göre ise bunun sebebi şudur : Kafir cinler ve şeytanlar ezan sesini duymamak için çok uzak yerlere kaçarlarmış.. Hayvanların da gözlerinde perde olmadıgından , o şeytanilerin böyle ani kaçışlarını gördüklerinden dolayı tepki verirlermiş..
Bu rivayeti destekleyen Hadis de mevcuttur :
Hz. Cabir’den nakledildiğine göre Peygamberimiz (a. s. m) şöyle buyurdu: “Şeytan ezanı işittiği vakit Revha denilen yere kadar gider. koşar adımlarla kaçıp oradan uzaklaşmaya çalışır”50 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evcil Hayvanlar konusunda 904 cevap paylaştı. Gözlerinde perde olmadığından, ezandan ürken cin ve şeytan tayfasının kaçıştıklarını görür denir ama bilemiyorum.
413 Yorumla- +1 yıl
bende öyle biliyorum ayrıca sese tepki olayıda var çık dışarı kurt gibi ulu enaz 3 4 köpek cevap verir
- +1 yıl
O işler uzun be kardeş iyiliğini düşünüyorsan ayrılırsın
- +1 yıl
Yok, o doğru değil. Köpek giren eve melek girmez diye bir hadis mümkün olamaz, Peygamberimize yalan isnaddır. O duruma göre Azrail'in, Kur'an ifadesine göre Melek-ül Mevt'de o eve giremez, e o adam hiç ölmez evinde olduğu müddetçe yani. Sahih bir hadise benzemiyor :) @Şılaaa34
- +1 yıl
Aa yok yanlis anlasilma oldu sanirim bir hadiste okumadim bir yerde okumustum hatta yanlis hatrlamiyorsam olayda soyleydi hz Adem yaratildgnda seytan ona secde etmicegini soyleyp Adem e tukuruyo ve tukuruk Adem in gobegine geliyo Allah cc da Cebrail e o tukurugu ordan almasini soyluyo ve Cebrail tukurugu aldiktan snra tukurukten kopek meydana geliyo hikaye buydu burdan gelistrmislerdi boyle birseydi yanlis hatrlamiyorsam ama kesinlikle hadis deildi @talcami
- +1 yıl
Şimdi güzel kardeşim benim, kıymetli fikirlerin var muhakkak, saygı duyuyorum sana. Fakat Allah-u Azümüşşan, Kur'an'da her şeyi en ince detayıyla verseydi, 114 sure ve 6236 ayetle iktifa etmez, ciltler alırdı. Kur'an bir konudan bahsetme gereği duymamışsa, o konu böyle yani hayati değerde değildir. Elbet bilelim, öğrenelim, araştıralım ama, ilmi değeri olsun, olmalı da :) Yoksa her söz zan olur. Hayvanlardan bahsedilen ayetler var, fakat yaratılışları konusunda bilgi sahibi olabileceğimiz ayet, ilk aklıma gelen
+1 yılKopekler motor sesi duydugunda da havlar.
Hayvanlarin bazi seslere cesitli tepkileri olabiliyor.
Sesle de kalmiyor ornegin gece bocek, sinek goren kedi de dikkatlice bir noktaya bakip kosup ziplayabiliyor. Degisik davranislar bunlar hep bizim acimizdan.30 Yorumla
Evcil Hayvanlar konusunda 857 cevap paylaştı. sadece sabah ezanında değil, eğer hoparlörün sesi çok açıksa gündüz de havlarlar. köpeklerin insandan çok daha hassas olan kulaklarını rahatsız edecek bir desibel büyük olasılıkla.
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
55
Cevap
100Cevap
+1 yılaslında şöyle cinleri görüyorlar kötü cinler ezan okunurken kaçıyorlar geceleri ise köpeklerin göz perdesi tam açılıyor ve cinlere saldırıyorlar.
başımdan geçen hikaye anlatacam
annem hastaydı hastahanedeydi yanındaydım dışarı sigara içmeye gittim sesiz sakın bu vakitlerde tabi hastahane tarlada uçsuz bucaksız yerde morgun önünde oturdum tarlaya bakıyorum sigaramı içiyordum açtım faceyi bu bilgiyi gördüm tam o sırada ezan okundu tarlada 6 köpek aniden fırlayıp havlamaya başladılar istemsizcene köpeklerden korktum bir ara köpek ziplqdi duvara aniden köpek zipadigi yerin tersine fırlatıldı o an anladimki cinler onu fırlatmış köpeğin boynundan kan geldi içeri geceyim derken morgtan cenaze arabası çıktı...02 Yorumla- +1 yıl
niye kaçsınlar niye kendilerine bu kadar eziyet etsinler. gitsinler hıristiyan ülkelere ne ezan ne bişi. sen cin olsan kalırmıydın buralarda. ya az biraz mantığınızı kullanın.
- +1 yıl
al sana 😂😂😂
Bir hadiste horozların melekleri görünce öttüğü ve eşeklerin de şeytanı gördüğüne anırdığı bildirilmiştir. demek ki hayvanlar bizim görmediğimiz varlıkları görüyorlar.
Başka bir hadiste Ezan okurken şeytanların kaçtığı bildirilmiştir. (Buhârî, Ezân 4; Müslim, Salât 19; Nesâi, Ezân 30)
Demek hayvanlar bizim görmediğimiz varlıkları görüyorlar.
Ezan okurken köpeklerin ulumasına gelince bu hadisler çerçevesinde bakmak lazım. Çünkü ne köpeklerin neyi görüp uluduğunu bilmiyoruz. O zaman köpeklerin ezan okurken şeytanların kaçışını görüp ulumuş olabilirler.22 Yorumla
Gizli SoranYa da cinleri görüyor da olabilirler?
+1 yılİnsanlar imtihanda olduğundan gözlerinde perde vardır hacı göremez.
Hayvanlarda bu yoktur ve ibrahim a. s.'dan bir mucizedir onlar bu tür şeyleri görüp hissederler ve ezan okununca şeytanlar sağa sola kaçışır bu da köpekleri tedirgin eder. Savunma içgüdülerini harekete geçirir10 Yorumla
+1 yılKardeşim ezan okunurken osurarak kaçan cinleri şeytanları görürler o yüzden havlarlar insanları uyarmak için tabi anlayanları adı üstünde bekçi köpekleri. melek falan bilmiyorum ama cinler ezanda osura osura yanarak kaçarlar osurma sebepleri ezanı duymamak için yandıkları için ve köpeklerin göz perdeleri açıktır görürler yani
10 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 690 cevap paylaştı. hurafelere göre melek görüyorlar diyen var , kötü ruhlar gidiyor onları kovuyorlar diyenler var.. ama işin aslı sabahın o saatlerinde araçlar inşaat ws gibi gürültüler olmadığı için bizim duyamadığımız tiz sesleri duyuyorlar ezan okunurken o yuzden rahatsızlıktan uluyor ya da havlıyorlar..
15 Yorumla
Gizli SoranBu melekleri gören köpeklerin işin aslı gerçekmi sence
ablacım haycanların göz perdeleri açıktır melek bilmiyorum ama cin gördükleri sabittir.
hayırrr çünkü hadiste diyor ki akşam olduğu zaman evlerinize girin akşam ezanında sonra yatsında sonra dışarı çıkmayın şeytanlar yatsında sonra serbesttir diye biliyorum hadisi öyle hatırlıyorum ve sabah ezanıyla kaçarlar saklanırlar onların oturma yerleri toplanma yerleri var tapınakları şeytanlar da cin olduğundan ezandan ayetten surelerden yanarlar kurşun gibi erirler ezan okununcada osura osura yana yana kaçarlar osurma sebepleri ezanı duymamak için kaçarkende köpekler görüyor insanlara haber ediyor tabii anlayanlara adı üstünde bekci köpekleri
Eğer bir köpeğin yanında uzun seslerle bir şey söylerseniz (Uzun hava, gazel, arya.. vs..) ya da bir enstürumandan (Trompet, trombon gibi nefesli..) Ses üflerseniz uzun uzun, köpek ya havlar ya ulur. Ezanda uzatılarak okunduğu için köpekler tarafından bu şekilde davranılıyor olması yüksek bir ihtimal..
10 Yorumlawww.kizlarsoruyor.com/.../a64168-cizgi-filmlerin-oteki-yuzu
evet çok durgun saatlerde ezan okunurken cinlerin kaçısını meleklerin inişini vs sölentiler korkunç iyi ki kulaklarımız o kadar hassas değil00 YorumlaBen şahsen birkaç kez ezan vakti gözlemledim havlamıyorlar hatta birçok kez. Dinle alakalı değil o yüzden bence. Ama özellikle birbirine yakın camilerin olduğu yerlerde imamın biri diğeri ardına başlıyor. Köpeklerde bunu taklit ediyorlar. Birbiri başlıyor sonra diğerleri..
01 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 6,9b cevap paylaştı. köpekler özellikle sabah ezanı esnasında ulurlar ve bizim göremediğimiz kafir cinlerin kaçıstıgını ve çığlık attıklarını duydukları için. Eğer bizim göz perdemiz olmasaydı kafir cinleri ve görebilirdik. Kaçısırkenki çıkardıkları sesler öyle siddetlidir ki bizim kulaklarımızı sağır etmesi içten bile değildir ama biz duyamıyoruz işte
00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 535 cevap paylaştı. Köpeklerin havladığı şey, hoparlör sesidir. Sadece ezan sesine değil, Mesela hoparlörle satış yapan zerzevatçılar da geçince ulurlar. Ezan sesini haber vermek için niye ulusunlar ki, aksine gürültü çıkarıp ezanın duyulmasını engellemiş olurlar o mantıkla.
20 Yorumlahayvanlar bazı şeyleri görür ve hissederler
sabah namazında köpek ulur ama buna pek uluma denilmez kısık seslerle çıglık gibi ses çıkarırlar , tilkiler de ezan sesini duyar duymaz oturur
nedenini düşünüyorum da söylersem bana kimse inanmaz zaten
ve yalnış bilgi de verip günaha da girmek istemem00 Yorumla
+1 yılBen hiç ezan okunduğunda köpeklerin havladığını duymadım, genelde hep ulurlar... Milliyetçi duygularım kabardı bak yine :D
https://www.youtube.com/watch?v=2ATBWIYrZlQ00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllahi günde en az anan hayvan eşek olduğunu duydum.
5 bin defa anıyorlarmış.
Ayrıca domuz " Allah'im sana şükürler olsun ki beni namaz kılmayan kavimden yapmadin " diye şükrediyormuş..
Tasavvufi bilgi bu..
Güvercin 25 bin bülbül 101 bin kez zikrediyormuş..12 Yorumla
Cevap sahibiO sıfatlara düşmek istemem..
Gayret etmk lazım..
Bir güvercin olabilsek kafi inşallah.
biz insanların gözlerinde ki perde onlarda olmadığından diye biliyorum ama bir de ezan okunurken üç harflilier kaçışırmış ve bunları köpekler görürmüş sanırım ondan tabi bu bilgi kesin değil sadece ben böyle duymuştum
10 Yorumla
+1 yılPek çok ayette geçtiği üzere köpekler Allah' a dua ederlermiş. Çünkü onların bizim görmediğimiz karınlarını doyuran, soğukta onları sıcak tutan, susuzluklarını gideren güçler bu yüzden.
12 Yorumla- +1 yıl
Çünkü sabah ezanı normalde hepsinden önemlidir yani bizde de öyledir müminin kılmadığı her namaz affedilebilir yahut sonradan telafisi yapıldığında eşittir ama sabah namazını düzenli kılıp hiç telafiye bırakmayanın ibadeti daha değerli bilinir. Sonuçta onlar dilsiz yalansız aciz canlılar senin benim 5 vakit ibadete ihtiyacımız olabilir ama onlar daha masum olduğundan bir vakitle sınırlı bırakılmış olabilirler.
+1 yılYüksek frekanslı ve periyotlar halinde devam eden gecenin sesizliğini bozan veya ilginç gelen birşey olduğundan sese sesle karşılık verirler
İbadet diyenler araştırsın :)22 Yorumla- +1 yıl
Hocam dediğinizi bende dusunuyorum dogrudur ancak, köpeklerin ezan sirasinda yer yuzune inen melekleri gordugu de rivayet edilir. Bu da mumkun cunku onlarin gozlerinde perde yok bizde var ama onlar gorebiliyor.
- +1 yıl
@SarısınaKırmızı Başkanım doğru olabilir ama bilim daha mantıklı geliyo bana
+1 yılDinen açıklaması şudur:ezan Allah’ın emri olan namaza davettir. Bu davete de insanları müezzin çağırır. müezzin ezan okuduğunda şeytanlar kaçışır. Köpeğin göz frekansıda şeytanı götürecek şekilde mekanize edildiğinden köpekler havlarlar
11 YorumlaŞeytanı görecek göz frekanslarına sahiptir köpekler
Ben bu soruyu daha önce sormuştum cinlerle aşırı yüksek ses Arasında kaldılar bence cin Faktörü ve köpeklerin gözünde perde yoktur bizim göremediğimiz varlıklar görebiliyor olmaları ezan sesi Kur'an'dan kelimeler söylendiğinde kötü olan herşey rahatsız olur ve uzaklaşmak ihtiyacı duyar köpekte görür korkar tepki verir
00 YorumlaÇok sakin bir yerde oturuyorum araba geçiş sayısı min sesde minimum yani ezandan hemen önce başlıyorlar havlamaya ulumaya ve hepsinde değil bazen oluyor dikkat ediyorumda ortada hiç ses yok neye havlayacak bence ezandan dolayı ama nasıl bilirler o saati bilmiyom
00 Yorumla
+1 yılKarşı komsumuzu acıl olarak, hastahaneye kaldırmıslardı. Üst solakta ki komsumuzun köpegi. Saatlerce kapının önunde uludu. Sabah saatlerinde hastanın vefat haberi geldi... Peki buna ne demeli... Bence bu işin bilimselligi filan yok... Doga üstü bizim görmediklerimiz var elbet.
00 YorumlaEzan okunduğu vakit bizim göremediğimiz varlıklar oradan uzaklaşır köpekler bunları görebildiği için tepki verirler. Özellikle sabah ezanına dikkat edersen çok bariz görebilirsin
00 YorumlaÜç harflileri, melekleri gördükleri için diyenler var. Allah'ı zikrettiklerini söyleyenler var. Aşırı yüksek sese tepki veriyor diyenler var. Hepsi olabilir net bir bilgim yok.
00 Yorumla
+1 yılSesten korktukları için
Bazıları melekleri görüyor diyorlar ama bilemem o kadarını :)30 Yorumla
+1 yılAslında ulumaları bir nevi Allahı anmaktır. Her canlı Allahın ismin tesbih eder mesela eşek günde 600 defa en az Allahı tesbih eder. Köpekler de öyledir ve bu tüm canlılar için geçerli
11 YorumlaBunu eksileyecek ne var acaba adam gibi yorum yapmak da hata olmuş cahiller sizi!
+1 yılEzan uzatılarak okunduğundan be yüksek seste her bölgeden parça parça geldiğinden köpekler uluma sesi sanarlar bu sesi
10 Yorumla
+1 yılSes yuksek geliyor olabilir bilmiyorum cunku kopegim vardi muzigin sesini cok acinca otomatik oda ulumaya basliyordu :)) ezandada uluyordu
11 YorumlaEzan ile köpek isimlerini nasıl yan yana tutarsın kafir! Onlar havlarken Allah diyor sen bilmez misin. Bak aynen böyle havlıyorlar; Allahhavv, Allllaahavvv.
41 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 999 cevap paylaştı.
+1 yılOnlar bile Rabbin çağrısına cevap veriyor biz insanoğlu hep reddediyoruz ://
21 Yorumla- +1 yıl
çok güzel söylemişsin, neden red ediyorsun surekl ıgıdıp elını yuzunu kısacası vücudunu yıkıyorsn, neden sacını boynunu felanda hal edıp namaza durmuyorsn? kac dakıkanı alacak? 3 4 ? 5 ? bir şarkı bıtene kadar namaz bıtıyor. sen hala şarkı dinle.
+1 yıle köpek bu. hayvanın doğasında bekcilik var. sabahın körü ne bu patırtı bişeymi var orda. bak gelme bu tarafa burda ben varım diyor hoca efendiye.
00 Yorumla
+1 yılTek sabah değil başka vakitlerde aynı şekil 😊
Sabah ezanı ortalık sessiz daha çok duyuluyor sanırım.
Ayrıca ibadet ediyorlar bence ^-^00 Yorumla
+1 yılEzan sirasinda yeryuzune melaike-i kiram nüzül eder. kurtlar horozlar kopekler ve daha bicok hayvan melekleri gorur. bu yuzden imsak vakitlerinde ve namaz vakitlerinde bu yuzden ses cikarirlar
03 Yorumla- +1 yıl
Emin olmasam yazmam
Evcil Hayvanlar konusunda 2,6b cevap paylaştı. Ezan esnasinda kacisan seytanlari gorurler , gozlerinde perde olmadigi icin.. ve bir yandan Allahi zikrederler.. ama biz anlamayiz..
00 Yorumla
+1 yılsessizliğin ardından birden çıkan ezan sesi, hayvanları ürkütüyordur tabiki.
10 Yorumla
+1 yılKöpekler bazı varlıkları görebilir diye duymuştum yani Kuran-ı Kerim de yazıyormu bilmiyorum ama din ile ilgili olduğunu biliyorum
00 YorumlaKimi diyor köpekler bile ibadet ediyor... kimi diyor yüksek sesin rahatsızlığına tepki.
Ben hangisi doğru bilmiyor.10 YorumlaRivayete göre sabah ezanında şeytanlar kaçışırmış, köpeklerinde gözlerinde perde yokmuş. Gördükleri için havlıyorlarmış.Doğru mu? Değildir.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGözle görünmeyen varlıklar yani bunların imansiz olanları ezanı duymamak için kacarmis köpekler de onları gördüğü için ulurms böyle duymuştum
20 Yorumla
+1 yılEzan okununca cinler köpeklerin kıçına saklanıyor diye duymuştum eskiden. Ne kafalarımış ya 😄
00 Yorumla
+1 yılSismik dalgalara duyarlidir kopekler deprem oldugundada havlar ruzgar estigindede havlarlar sesin sismik dalgasindan kaynaklanio 😊
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayvanların gözünde perde olmaz derler, ezan okunurken tüm olanları bizim göremediğimiz valıkları bile gördükleri için derler. nekadar doğru bilmiyorum
03 Yorumla- +1 yıl
Tum hayvanlarin degil sadece kopeklerin
Cevap sahibi+1 yılolabilir bilemiyorum
Obadet ediyorlar diye duydum ben hep. Hatta kopek ezanda ulursa iyi ama baska zamanda ulursa o kotu derler
01 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 851 cevap paylaştı. Şundan ötürü: link
00 YorumlaBen sey diye biliyorum yanlıs demiyim ama köpekler bizim göremediğimiz ruhani seyleri gördükleri icin ezan okunurkende onlar kacarmıs köpeklerde bu yuzden ahavlar die biliyorum
01 Yorumla- +1 yıl
aynen bende bu şekilde biliyorum
Hersey sessizken aniden ezan okuyor korkuyor hayvancagiz
10 Yorumlaköpeklersoruyor diye bir site açılınca köpeklere sor bence :D
10 YorumlaYahu etraftan nerden geldiği belli olmayan uzun uzun sesler geliyor, hayvan da şaşırıyor haliyle.
20 Yorumla
+1 yılKöpeklerin uluması ezanı taklit ettiği söylenir ama ezan okununca şeytanların dağılıp meleklerin inmesi aynı anda olduğu için, köpeklerin ruhani varlıkları gördüğü için uluduğu söylenir.
10 Yorumla
+1 yılayin yaparlar.. şef şaman köpek ezan sesiyle ayini başlatır...
00 Yorumla3 HARFLİLER SUSTEN UZAKLAŞIR VE BU DURUMDA KÖPEKLER ONLARI GÖRMÜŞ OLUR O YÜZDEN HAVLAR
00 YorumlaSes cok ise havlar. Kulagı alıuşınca ulumayı bırakır sonraki zamanlar.
00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 1,2b cevap paylaştı. gozlerınde perde olmadıgı ıcın ezan okundugunda cınlerı kacarken gorurler o yuzden ulurlar
15 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılses e karşı bir tepki sadece yoksa garip rivayetlerle alakası yok
10 Yorumla
+1 yılSana çeviri yapıyorlar ondan.
810 Yorumla- +1 yıl
inci sözlükten yapılmış eski bir espri
- +1 yıl
Aydınlattığınız için teşekkür ederiz. Bizden çatal bıçak seti kazandınız.
- +1 yıl
rica ederim iyi sabahlar
- +1 yıl
Sende öyle bir şey yazdın ki * vurmadan edemedim lol.
- +1 yıl
@BatuN , o öyle mutluysa sorun yok :)
+1 yılBende oyle duydum geceleri kopek havladiginda korkuyorum o yuzden.
010 Yorumlakorkmana gerek yok euzu besmele getirmeni tavsiye ederim
Oyle yapiyorum surede okuyorum yine korkuyorum nolur nolmaz
şeytanlar bizim yanımızdan kaçıyor ezan esnasında ezan bitti mi tekrar yanımıza geliyorlar ama şeytanın görevi sadece vesvese vermek ve yanından hiç ayrılmaz o korkuyu veren şeytan
Bak Şu an oda karanlik bunu anlatinca korktum
özelden bana yazabilir misin
ne gibi bir korku var sende
Gerek yok o kadar
odan neden karanlık
Karanligi severimde ondan.
korkuyorum diyosun ama :)
+1 yılyüksek ses ciktiginda hep aynısını yaparlar ucak gecersede yaparlar.
10 Yorumla
+1 yılKöpek kadar olamıyor bazıları.
Onlar bile bazı şeylerin farkindalar.10 YorumlaBende smdı dınledım o sorunun cevabını aynen talcamı nın dedıgı gıbı
00 YorumlaKöpekler ses duyduklarında havlarlar. Ki bu ses daha çok...
00 Yorumla
+1 yılGülüyorum müslümanların her boka kafalarına göre anlam yüklemelerine. Bir arada allah diyen aslan, karga, kus falan vardı noldu onlara :D
00 YorumlaAllah ın var olduğuna inandıkları ve ezanın okunmasıyla da zikrettikleri söylenir. çünkü başka birşey oldugu zaman ulumuyor köpekler.
02 Yorumla- +1 yıl
Cahil misin l*n nasıl ulumuyor
- Devamını Gör (95)
Devamını Gör(140)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri