Hiçbir şeyi kafaya takmaz normal karşılar her şeyi , korkutuğuda birşey yoktur .Sizce böyle insanların durumu psikolojik rahatsızlığından dolayı olabilir mi yada normal midir ? Var mı sizdende hiç korkmayan ? korkusuz insan
Kendim için konuşursam,bir psikolojik rahatsızlık olabilir mi bilmiyorum,çok rahat biriyimdir hiç bir şeyi kafama takmam ve korktuğumu hatırlamıyorum.Olan her şey,her durum bana normal geliyor ve belki de bazı şeyleri çok basite indirgediğim için,çoğu insan gibi tepki veremiyorum,çok donuk,tepkisiz ,hiç bir sorun yokmuş gibi davranıyorum ve düşünüyorum.
Sarınım fazlası ile soğukkanlıyım bu durum çevremdeki insanları rahatsız ediyor.Aksine diğer insanlardan bir bakıma üstün olduğumu da düşünüyorum bu konuda çünkü mantıklı düşünüp davranabiliyorum,duygularımla hareket ettiğimi hiç hatırlamıyorum.
hayat koşullarından dolayı artık alışmıştır yada ölümle burun buruna gelmiştir mantığı değişiyordur bir kazada 8 kişinin ölümünden sorumlu oldum suçlu değildim ölümle burun buruna geldim tehdit mesajları vs herşey aldım şimdi gelip biri seni döverim dese yada tehdit etse sıraya geç diyorum takmıyorum bile en fazla öldürür tıpası yerse dahası varmı ?
hayır canım tren kazasında bariyeri ihlal etti bende araca vurdum 8kişi vardı 8 ide vefat etti her kazada kaçsam zor işim toplamda 16 kişi oldu böyle iş hayatım boyunca ama daha yaşlı ustaların 50 yi geçti onlar ne yapsın dediğim gibi herkes kaderini yaşar suçlu değilim
psikolojik hiçbir şey yoktur sadece geriye dönük yaşamış olduğu olaylar ve korkusuzluklar aldatılmalar aşk acisi yada buna benzer bir çok şeyden etkilendiği için korkusuz ve güçlü kalmaya çalışırlar.
Adrenalin yaşamayı seven insanlar genelde korkusuz oluyor. Adrenalin bağımlılığı vardır belki de. Soğuk kanlı bir yapısı da olabilir. Hayatında yaşadıkları onu böyle bir karaktere bürümüştür. Örneğin sağlıkçılar gayet korkusuz olabiliyor. Soğuk kanlı insanlar genelde.
Daha önceki yaşadıkları öyle çoktur ki yaşadıkları yanında ufak kalmıştır. Yani korkusuz insan yoktur, hayat her gün yeni bir şeyle karşılaştırır bizi. Daha büyük bir korku ile karşılaşana kadar korkusuz olarak yaşar.
Herhangi bir psikolojik rahatsızlıktan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Korkusuz insanları cesur diye nitelendirebilirim. Neticede onca korkusuz insan var bu dünya üzerinde. Hepsinin mi psikolojik rahatsızlıkları var yani?
Öncellikle, Korkum yok diyenler müslümanlarmi? Müslüman olan kardeslerimizin HEPSINde ALLAH Korkusu vardir. DIgerlerine gelince Kim ne derse desin, herkezin korktugu seyler vardir, ürperdigi seyler vardir. Bence Korkusu olmayan insanlar yoktur,.. Öyle görünürler,.. Korktuklarini yaralana bilirler diye söylemezler!
VAr öyle insanlar cidden belki rast gelmemiştir , Allah korkusunu kastetmemiştim genel olarak korkusuzları söylemedim başına bir olay geldikten önce yada sonra korkusu olmayan soğukkanlıları kastettim
Ben de öyleyim. Hayata olumlu bakıyorum asla kötü düşünmüyorum. Öyle kötü olaylar falan da bana denk gelmez. Adam dövme bıçaklama vs. Yemez yani :)) Ama genel olarak korkum yoktur. Sadece tiksinirim bazı şeylerden o kadar. Hayat geçici takmaya gerek yok. Sen önüne bakacaksın.
Hmm anladım. Mesela benim diğer varlıklara inancım olduğu için onlardan biraz korkarım. Gerçekler çünkü. Onun dışında karanlık beni biraz az da olsa ürkütür. Tek başıma kaldığımda ama. Yanımda birisi varsa umurumda olmaz.
Cebimdeki bir paket sigara ve bir kaç lira için kalbimin üstüne dayanmış bir bıçak, ortada bir şey yokken bir keşin sırf kafası iyi diye şakağıma silah dayaması, bir kaç trafik kazası, bir çok para normal olay. Haliyle düşünüyorum ''ulan bunların hepsi suçum yokken başıma geldi engelleyemedim sonuçlarını da ben belirlemedim korkunun ecele faydası yoksa korkmanın ne anlamı var'' hayat bazılarını öyle böyle değil adam gibi pişiriyor
İllaki vardır yaa... somut bişey olmasa da soyut vardır. Kaybetmekten korksa bunu kimse bilemez ki ya... Ben de çok çaktırmam ama asansör fobim arı fobim var mesela 🤣🤣
En İyi Cevaplar