Arkadaş edinmek istemiyorum bir baksanıza?

üniversiteye başladığımda çok sosyaldim. Çok kulupteydim bölümde popüler gibiydim herkes selam verir tanırdı... Sonra sığ olduğunu gördüm ve menfaat ilişkileri olduğunu hepsinden soğudum. Şimdi hiç arkadaş edinmek istemiyorum. Yeni birini tanımak dahi istemiyorum hepsi aynı geliyor. Ancak arkadaşlığım proje , iş menfaat üzerine kurulu oluyor. Bu da kimi zaman sorun olabiliyor.. Hiç normal sağlam dostluğum yok ünivversiteden sınıfımdan.. Hep eskilerden kalma.. Bu neden böyle olabilir sizce? Hatalarını görünce de olanları sildim eski samimiyetimi kaldırdım.. Hata derken de bir grup olarak proje ödevi yapma diyelim ve gruba dahil edilmeme gibi şeyler.. böyle şeylerle karşılaşınca da onlarla irtibatı kestim.. şu an okuldan hiç arkadaşım yok diyebilirim.. Hepsi çıkarcı geliyor. Yeeni tanışacağım insanlarda çıkarcı geliyor neden böyle olabilir? Bundan kurtulup insanları sever miyim acaba? Not : Çekingen hiç değilim çok rahatım ama kendim iletişim kurmak isstemiyorum , yoruyormuş gibi artık insanlar beni..
Arkadaş edinmek istemiyorum bir baksanıza?