Baktığımda cesur insanların ahlak anlayışı çok daha esnek iken, ahlak anlayışı katı kurallara sahip insanların daha az cesaretleri olduğunu gözlemliyorum. Sizce bu ikisinin birbiriyle alakalı bağlantısı var mı?

Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Baktığımda cesur insanların ahlak anlayışı çok daha esnek iken, ahlak anlayışı katı kurallara sahip insanların daha az cesaretleri olduğunu gözlemliyorum. Sizce bu ikisinin birbiriyle alakalı bağlantısı var mı?

Kendi doğrularını savunurken cesur olup bedel ödemeye hazır olabilirsin ama öte yandan cahil ve ahlaksız olup da yine kendi doğrularını şiddetle savunanlar da var. Bu yüzden net bir ahlak-cesaret bağlantısını savunamayız
Peki ahlaklı olmak pek çok cesur karar almaktan geri komaz mı insanı
Cesaretten tam olarak neyi kasdettiğine bağlı.
Atıyorum kendi özgürlüğünü elde etmek için evden ayrılma cesareti. Anne babanın manipilasyonlarıyla ya da ahlaki düşüncelerle buna cesaret edememk gibi durumlar.
Bunun cevabı çok uzun. Akşam 1 sayfa yazacağım sana 😁
Eheheh tamamdır cann (çiçek)
Ahlaktan yoksun cesaret, birey ve toplum açısından yıkıcı sonuçlar var edebilir. Cesur olan kişinin bu cesareti dizginleyebilmesi için belirli temellere (ahlak) ihtiyacı vardır. Bu tıpkı bir sirkte izleyici ile aslanlar arasında kafes (ahlaki sınır) konulmaması gibidir. Terbiyeci ne kadar otoriter olursa olsun o aslan (cesaret) her an işleri değiştirecek eylemler yaratma potansiyeli taşır.
Cesaretten yoksun ahlak ise iyi niyet olarak kalır ki savunulamayan görüşler kişiye yük olmaya devam edip farklı sorunlar yaratmaya da başlar. Birinin sizin hakkınızı yemesini sadece iyi niyet sınırında kalmış cesaretten yoksun bir ahlakla çözümleyemezsiniz. Bu nedenle ahlak belirli oranda cesarete de ihtiyaç duyar.
Eline sağlık güzel yazmıssın katılıyorum.
Ahlak ve cesaret bambaşka alakasız bir şey...
Duygularını mantık ile doğru bir şekilde yönetebilen insani ve vicdani değerlere sahip biri cesaretin olup olmaması ahlakını değiştirmez...
Ama her konuda cesareti olan lakin insani ve vicdani derler olmayan bir insan ahlak etik kurallarıni kendini çıkarları doğrultusunda görmezden gelebilir...
Az cesaret mi yoksa çok düşünüp ölçüp biçmeleri ve nadiren eyleme geçmeleri mi bunu az cesaret olarak gösteriyor? Bence ahlaklı insanlar cesur. Kendinden değerlerinden emin olan eyleminde de döneklik yapmıyor. Acaba cesaretle fevriliği mi karıştırıyoruz bilemedim. Bana somut örnek vermen gerekiyo paradise sama
Meselaa meselaaa bu bize yakışmaz mevzuları... Dur spesifik bir örnek olsun, bir iş yapacaksın ama komisyon alacaksın. Sen yok yaa komisyon almayı doğru bulmuyorum diyorsun, çünkü o insanlara yardımcı olacam altı üstü 10 dakikalık iş için boyle bir para almayı doğru bulmuyorum deyip boyle işleri yapmama kararı alıyorsun. Ama bir başkası bu işi yapıp senin alacağından bile fazla komisyon alıyor gibi...
Böyle aşırı abartan insanlara uyuz oluyorum ben. Ya ailelerinden, yakınlarından kesiyorlar "el iyisi" olacaklar ya ya da kendilerine zulmediyorlar ya da birilerine yük oluyorlar. Benim için ahlak ölçülü olmak demek. Aşırılıklardan nefret ediyom. Dövesim geliyo hepsini. Cesarete gelince, tanımı şöyle yapayım "bir insanın inandığı yolda harekete geçmesi" inandığı çizgide eylemini sürdüren birisi de otomatikman "dürüst" oluyor zaten. Peki her dürüst ahlaklı mıdır? Ben de bunu sormus olayım
Hayır değildir. Mesela ''milletin anasını belliyecez'' diyen bir cengiz holding sahibi vardı. Dürüst ama ahlaksız. Hatta oe :D
Şerroo skdkdk o zaman başa dönüyorum
Ay bir sürü şey yazdım çizdim ve seni anladım. Her cesur ahlaklı değildir, her ahlaklı da cesur değildir tezini sunuyorum skfkdk bu sonuca vardım doğru. Ama hem ahlaklı hem cesur olmak da mümkündür. Yine beynim döngüye girdi dur sakinleşsin. Ay bilmiyorum yoruldum bunun üzerine uzun uzun düşünmem lazım
Ehehehe beni düşün işteee sürekli aklımda bişiler biişler. d
Herkesin cesareti çıkarları kadar olabilir mi?
Ama ben insanların vicdanlarının bile kendilerini rahatlatmak için olduğunu düşünüyorum. Yaptığı vicdanı hal hareket ve tavırların hepsi kendi için rahatlatmak içindir. ''KENDİ'' ... DOlayısıyla bencillik gibi geliyor. İnsan gerçekten ihtiyacı olana yardım etmez. İnsan ihtiyacı olana kendi içini rahatlatmak için, Allah rızası kazanmak için vs vs yardım yapar. Gibi örneklemelerim var. Bir dilenciye para verirken onu düşünmezsin. Ya ben de bu durumada olsaydım dersin mesela. Ya da sevaptır dersin. Yani hep kendini düşünürsün.
Ben kategori dışıyım milyonda birim. Belki sende oylesin genel olarak ise yukarıda yazdığım kurallar geçerli. Hatta bazen bu yardımı iyiliği ya da adı her neyse yaparken Allahı hiç anmıyorum acaba bu şirke girer mi diyorum. Çünkü fazla empat bir insanım o an iyiliği yaparken ne cennet ne fayda ne bir beklentiyle yapmıyorum. Hatta zihnim bile düşünmüyor sadece içimden geliyor. Sanki kukla gibi oynatılıyorum... Su değersizdir. Neden koşarız? Çünkü bir değeri yok. Susuzluğun kıtlığın olduğu yerde bunu bu kadar rahat yaparmıydı insan? Sanmıyorum.
Evet onu düsündüm. İnsan hep önce can sonra canan der. Ama bizim bahsettiğimiz husus kaynaklar bolken yapılan ahlak/sızlık idi. Ki dünyanın hali ortada. İnsanın kökeni bktan. Geçen günlüğüme yazmısım iyilik de kötülük de içimizden bir enerji gibi geçip gidiyor mesele bizim çoğu zaman hangisine tutunmayı tercih ettiğimiz. Evet kesinlikle bizi biz yapan şey bu yani seçimlerimiz. İnce düşünceli olursun topluma adapte olamazsın yıpranırsın topluma karışırsın onlara benzersin kendine yabancılaşırsın. Sanırım bu yüzden yalnızlığı seviyoruz. Kendimiz kalabilmek için.
Yeaapp son yazdığın doğru bir tespit. Bu yüzden yalnızım. Topluma akrışmak, dünyada bir iz bırakmak igbi bir düşüncem yok. İnsanlar dünyada iz bırakmak istiyor heehh. Wc duvarına yazılmış değersiz bir yazı olmak kimin umrunda ki.
Ahmaklar işte. Hayatın nesi güzel ki bir iz bırakayım :D
Çok derin bir gözlem. Katı kurallara sığınmak bazen kaygıyı yönetme çabası ve bir konfor alanıdır; bu yüzden cesareti kısıtlayabilir 🧠 Risk alan cesur zihinler ise kuralları esnetmeye daha yatkındır 🔍 Gerçek ahlak, bedel ödemeyi göze alabilen bir cesaret gerektirir. Sence insan kendi doğruları uğruna toplumsal kuralları çiğnediğinde bu cesaret midir, yoksa ahlaki bir esneklik mi? ☕✨
Cevap
5Cevap
Hayır bir bağlantı yoktur.
Ahlaklı olmak insanın içinde olan bir durumdur gadası
Aslında olması lazım m. ahlak ki olanın bunu hararetle savunacak yeri geldimi kiracak cesarete sahip olması lazım lakin bizde ahlaksizlar cesur.. o kadar rahat hareket edip o kadar herşeyi yapabiliyor ki mi. inannilmaz :))
Katılıyorum efendim. Cesurlar genelde fazla ahlaksız. Her konuda değil tabi genel.
bence var olabiliir, detaya katılıyorum.. nerede bir zorlama varsa orada oz guvensizlik ortaya cikiyor. kendi hür iradesi ile ahlak secimini yapanlar cesur olabilir onu bilemem ama bu ülkede cogu sey zorlama ve baski ile olan seylerin yaninda oz guvensizlik hediye
Baskıcı bir toplum ve güzel bir eğitim sistemi
İşe yarar bir adalet/yargı sisteminde kimin ne oldugunu iyi anlardik 😂
Nerde o utopyaaa
Alakası olduklarını düşünmüyorum. Bir insan hem ahlaki kurallara çok bağlı hem de çok cesur olabilir. Maalesef cesaret başka şekillerde empoze ezildi toplumumuza
Ama ahlakkişiden kişiye değişiyor. Elbette spesifik genel kurallar değildi bahsattiğim.
Tabii ahlak çok değişir.
Bence var. Kuralları katı olanlar o kural dışına çıkamazlar buda onları yeterince cesur biri yapmaz.
Heh tam olarak bundan bahsediyorum can
Ben ahlaklı ve az cesuurum, olabilir 😅
''rum'' demen lazım ''olabilir'' değill :D
Az cesurum 🥲
(çiçek)
İkiside beyinde gerçekleşiyor skdnsjsn
Vardır
Katılıyorum efenim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?