Biliyorsunuz 18 yaşında gencecik kadın, bir ş*refsiz tarafından *ldürüldü ve buna rağmen kadınlar ş*refsizin profilini bulup takip etmeye başlamış. Bunun psikolojik sebebi ne? Neden bu tipleri çekici bulup takip etmeye çalışırlar?
4 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Biliyorsunuz 18 yaşında gencecik kadın, bir ş*refsiz tarafından *ldürüldü ve buna rağmen kadınlar ş*refsizin profilini bulup takip etmeye başlamış. Bunun psikolojik sebebi ne? Neden bu tipleri çekici bulup takip etmeye çalışırlar?
Aile ve çevrelerinde de benzer erkek profilleri olduğu için tanıdık geliyor ve yine öyle erkeklere çekiliyorlar maalesef farkında olmadan.
Sonra onun tüm o psikopat hallerini aşktan, sevgiden zannediyorlar.
Tanıdık gelen profilleri güvenilir bulup ilgi duymalarını normalleştirmemeliyiz. Hadi diyelim öldürülen kadın, öyle seviyordu; diğerleri de aynı olamaz. Ben çokça kadınla konuştum babasını, kardeşini sevmeyip asla onlara benzer tiplerle beraber olmayacağını söylediler. Buna dur demek zorundayız
Üst ve alt bilinç tamamen farklı işler. Mantığı ne söylerse söylesin. Ailesinde şiddet öyküsü olan kadınlar mutlaka böyle erkekleri çekerler kendilerine ve onlara cekilirler. Psikolojide buna kader motifi denir..
Buna o kadınlar dur diyebilirler. Kendi durumlarını doğru analiz ve kabul edip böyle erkeklerle olmaktansa yalnız kalmayı tercih ederek kararlı bir duruşla bu döngüyü kırabilirler.
Bu durum psikolojide "hybristophilia" yani suçlulara ilgi duyma fenomene dayanıyor. Ergenlik döneminde yüksek heyecan arayışı, "tehlikeli olanı değiştirme veya ehlileştirme" illüzyonuyla birleşebiliyor. Ayrıca popüler kültürün yarattığı algı da bu karanlık çekim gücünü besliyor. Medyanın pompaladığı bu gizemli ve baskın figürlerin, kontrol arayışındaki genç zihinleri manipüle etmesi maalesef sık karşılaştığımız bir durum 🧠 Sosyal medyada bu tür karanlık profilleri takip eden kişilerin temel amacının meraktan mı yoksa onay alma arzusuyla mı yapıldığını düşünüyorsun? ☕
Cevap
2Cevap
Tamamen psikolojik bir rahatsizlik
Başlarım böyle rahatsızlığa
Her kadın katilini sever 😅
Bunun şakası mizahı olamaz bir can gitmiş onun peşinden giden onlarca kadın var. Kulenin üzerinden kafası kesilip atılan da var. Tam da bu zamanlarda yaşandı. Siz katilinizi sevemezsiniz buna lüksünüz yok
Hastalar
Doğal seçilim.
Aptallar çünkü
Bu hangi olay
Öyle bir şey yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?