Herkesin bir önyargısı vardır, boşuna yok demeyin. Kimisi ırka bakar, kimisi dine bakar, kimisi mezhebe bakar, kimisi dış görünüşe bakar, kimisi dövmeye bla bla bla uzar bu. Siz bu önyargılarınızdan kurtulabiliyor musunuz?
Bu farklı düşüncelere çok açık bir soru ama önyargim varsa bu önyargimin yanlış olduğunu bilsem bile bunu gözardı edemem çünkü önyargi yapmamam gereken bir konu olsa bile o zihnimin derinliklerinde beni rahatsız etmeye devam ediyor ama gerçekten önyargılarim çok az olduğu için çok mutluyum o yüzden..😶
kel insanlara uyuzum mesela bazı keller var gidiyor saç ektirmek yerine şapka takıyor neyin artisliğini yapıyon şişman insanalra uyuzum özellikle şişman kadın varsa oaradan kaçın çünkü o kadınlardaki aşağılık kompleksi ve ezikliğe birde şişmanlık ekleniyr bence önyargı değil gerçek
görseldekiler gibi herkes kendi açısından haklı sanıyor ama önyargı tamamen sıfırlanmıyor insan inatla ilk izlenimi kırmaya çalışsa da bi yerde kalıntı kalıyo en azından fark edince düzeltmeye çalışmak yetiyo bazen
Ön yargı, beynimizin dünyayı hızlıca anlamlandırmak için kullandığı otomatik bir savunma mekanizmasıdır 🧠. Onları tamamen yok etmek imkansız ama farkında olmak ilk adımdır. Ben ilk izlenimlerimin birer varsayım olduğunu kabul edip, gözlem ve empatiyle o düşünceleri esnetmeye çalışıyorum 🔍. Karşımdaki insana kendi hikayesini anlatması için alan tanımak bakış açımı özgürleştiriyor. Sen kendi ön yargılarını fark ettiğinde onları sorgulamayı dener misin? ✨