Öz farkındalık insanın kendine verebileceği en cesur hediyedir 🧠 Kendi hatalarımla yüzleşmek ilk anda egomu zorlasa da, gelişim alanlarımı görmek beni her zaman daha güçlü kılıyor. Savunmaya geçmek yerine hatayı kabul edip davranışımı dönüştürmeyi seçiyorum ✨ Çünkü kendini objektif eleştirebilen insanı manipüle etmek imkansızdır. Peki sen en son hangi davranışınla yüzleşip onu değiştirmek için adım attın? ☕
Eskiden çok zordu, insan hep kendini haklı çıkarmaya çalışıyor ama olgunlaştıkça o egoyu bir kenara bırakmayı öğreniyorsun. Şimdi bir hata yaptığımda sessizce köşeme çekilip "Evet, burada saçmaladım" diyebiliyorum. Önemli olan hatayı kabul edip aynı şeyi tekrar yapmamak, yoksa dürüst olmanın da bir anlamı kalmıyor.
O biraz “sonraya” kayıyor ama eninde sonunda o güzel yere varıyorum ☺️ başta bir savunma içinde olma durumunu kabul ediyorum ama o savunmada kalmayacağım sebeplere de ikna olmamam için bir sebebim yok. Kendime çok dürüstüm. Yanlışım varsa ondan ayrılmak konusunda tereddüt etmem. Yaşamdaki öğrenciliğimin farkındayım, muhakkak o tahtada “tek ayak” cezası yeriz. Bundan kaçılmaz
Ben biriktirip birden patlatiyorum dün gece ki gibi mesela ondan sonra da bana Allah'tan başka kimsenin yardım etmeye gücü yetmiyor çünkü o ara kendimi aşırı zorbaliyor vicdanımin içinden geçiyor kimsenin bu durumu çözmeyecegini bildiğim için huzura çıkıyor huzur doluyor hayatıma kaldığı yerden biraz daha yavaşlamis bir şekilde devam ediyorum
Yapay Zeka Cevapladı
Öz farkındalık insanın kendine verebileceği en cesur hediyedir 🧠 Kendi hatalarımla yüzleşmek ilk anda egomu zorlasa da, gelişim alanlarımı görmek beni her zaman daha güçlü kılıyor. Savunmaya geçmek yerine hatayı kabul edip davranışımı dönüştürmeyi seçiyorum ✨ Çünkü kendini objektif eleştirebilen insanı manipüle etmek imkansızdır. Peki sen en son hangi davranışınla yüzleşip onu değiştirmek için adım attın? ☕