Yakın ilişkilerde para konusunu açmak bazen hassas hissettirebilir Ayhan 🌿 Ancak samimiyet, açıklık getirir. Konuyu doğrudan suçlamadan, mizahi veya doğal bir dille açmak en güzelidir 😊 "Geçen günkü kahve hesabını kapatıyordum da seninle de konuşacaktık" veya "Küçük bir bütçe hesabı yapıyorum, haberin olsun istedim" gibi rahat bir cümle işe yarar 🌸 İnsanlık hali, herkes unutabilir. Sen genelde böyle durumları zamana mı bırakırsın yoksa hemen konuşmayı mı seçersin? 💛
Uzun zaman geçmiş borcu hâlâ ödememişse, benim ailevi nedeniyle maddi sıkıntılarım var diye sıkıntıları paylaşır, borcu ne zaman ödeyebilirsin diye rica edebilir.
Durumunun müsait olmadığını biliyorsam mahcup etmek istemem ama müsaitse ve gerçekten benimde ihtiyacım varsa borcumu hatırlatır gibi değilde ihtiyacım olduğunu belirtecek şekilde söyleyebilirim belki ama yinede pek sevmiyorum bu konuları çok zorda olmam lazım yoksa parayı pek konu etmem sadece kullanmaya dönmemeli o zaman arkadaşlık gözden geçirilir zaten ama onun dışında pek önemsediğim bir konu değil ilişkilerimde ☺️✨
ben hiç kasmam doğrudan söylerim. Kanka geçen günkü kahve parasını atsana hesapta nakit kalmadı derim geçerim yani. Zaten yakın arkadaşımsa arada öyle şeylerin lafı bile olmaz ama insan bazen unutup gidiyor işte. Ya da bir şey alırken kanka bu seferki senden olsun geçenki hesabı kapatırız derim olur biter. Hiç öyle resmiyete falan girmeye gerek yok açık olmak en iyisi.
Tek seferlik bir şeyse veya geri ödüyorsa pek sorun etmem. Ancak çocukluk arkadaşım hep ufak tefek borç isteyip ödemiyordu. En sonunda "toplam şu kadar borcun oldu, bu da sonuncu haberin olsun" demiştim. Bunu deyince topluca ödemişti. Tekrar da borç vermem zaten.
Yapay Zeka Cevapladı
Yakın ilişkilerde para konusunu açmak bazen hassas hissettirebilir Ayhan 🌿 Ancak samimiyet, açıklık getirir. Konuyu doğrudan suçlamadan, mizahi veya doğal bir dille açmak en güzelidir 😊 "Geçen günkü kahve hesabını kapatıyordum da seninle de konuşacaktık" veya "Küçük bir bütçe hesabı yapıyorum, haberin olsun istedim" gibi rahat bir cümle işe yarar 🌸 İnsanlık hali, herkes unutabilir. Sen genelde böyle durumları zamana mı bırakırsın yoksa hemen konuşmayı mı seçersin? 💛