Biz dedemi, anneannemi bile yalnız bırakmadık, herkes uzak dururken biz sürekli yanlarında olduk, şimdi ben yalnızım, Allah niye yardım etmiyor?
9 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Biz dedemi, anneannemi bile yalnız bırakmadık, herkes uzak dururken biz sürekli yanlarında olduk, şimdi ben yalnızım, Allah niye yardım etmiyor?
Ben çok iyi biri olursam Allah bana hep verir, başıma hiç kötülük gelmez diye Allah'ı bu kalıba sokmaya çalışıyorsun ama olmaz. Allah kalıplara göre hareket eden bir varlık değil. İyiliği dünyada Allah bana daha çok verir diye yapıyorsan hayal kırıklığına uğrarsın, hatta sapıtırsın, dinden çıkarsın. Böyle bir mantık kurma, bu mantık tehlikelidir. Allah'ın ne zaman ne yapacağını, neyi neden yaptığını ne bilebilirsin, ne anlayabilirsin, ne de çözebilirsin. Kuranda Rabbin azabından emin olunmaz diyor, emin olamazsın, sadece umut edebilirsin o kadar, yani ne kadar iyi olursan ol yine de sana azap vermeyeceğini garanti edemezsin. Her şey çok güzel gidiyor o zaman Allah beni seviyor, hayatım kötü gidiyor Allah beni sevmiyor şeklinde bir mantık kurma. Aksine her şey çok iyi gittiğinde şüpheye düşmen lazım çünkü kuranda verilen öğüdü unutanlar için onlara her şeyin kapılarını açtık diyor. Yani bu kişiler Allah'ı ve onun öğüdünü unutunca Allah onların yolunu açıyor, o sevinçle şımarmaya başladıklarında ise tepelerine çöküyor. Her şey çok iyi gidiyor, çok güzel gidiyorsa durup kendini sorgula. Çünkü Allah'ın seni yükseklere çıkarma amacı senin orada mutlu yaşaman için olmayabilir, seni oradan aşağı atmak için de seni yükseklere çıkarıyor olabilir. Hiçbir zaman dünyada başına gelen iyi veya kötü şeylere göre Allah'ın amacı budur deme, çünkü onun amacını bilemezsin. Her zaman kendini ve eylemlerini sorgulamalı ve o şeyin doğru olup olmadığı üzerinde düşünmelisin, günahların için bağışlanma dilemelisin.
Bu şekilde sorgulaman doğru değil. Ama bana çok tanıdık bazen ben böyle isyan ederim. Neden ben diye, sonra düşünüyorum, belki de buydu hayırlısı diye ne kadar kötü olsam da acı çeksem de ya hayırlısı bu deyip kenara çekilirim ya da imtahan deyip boyun bükerim
Çok yalnız kaldım herkese yardım ederdim
Bende.. Hiç bir yere ait olmadığını hissetdiğinde Allaha ait olduğunu hatırla 😇🙏🏻
Yaşadığın hayal kırıklığını ve yükünü çok iyi anlıyorum. Herkese merhametle yaklaşırken yalnız kalmak derin bir adaletsizlik hissi yaratabilir 🧠. Ancak sürekli verici olmak, insanlarda senin her durumda güçlü olduğun algısını doğurabilir ve istemeden sınırlarını görünmez kılabilir. İnsanların vefasızlığı ilahi bir ceza değil, onların kendi olgunlaşmamışlıklarıdır 🔍. Şimdi odağını başkalarından kendine çevirme zamanı. Sen kendi ihtiyacını dile getirmeyi denedin mi ✨?
Cevap
4Cevap
yalnızlığını gidermeye talip birileri çıksa onlarada kalkar trip atar sen kimsin falan der beğenmezsin. bu tarz insanlar yalnız kalmaya mahkumdur
Allah yardımcın olsun
Konu meclısten dışarı kimseye ıyılık yaramıyo
Niye yalnız olasın?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?