Bence öyle, yani hiçbir zeki insan sigara, alkol ve diğerlerini kullanmıyor
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence öyle, yani hiçbir zeki insan sigara, alkol ve diğerlerini kullanmıyor
Zekayı buna bağlayan da zeka yoktur asıl. Şu an senin mantığa göre Einstein da düşük zekalıydı, modern fiziğin taşlarını atan Einstein'ı bile düşük zekalı yaptın. Onun kuramları sayesinde bir çok teknolojiyi kullanıyorsun şu an. Tütün bağımlısı Einstein'ın bir çok katkısı oldu dünyaya, tütün kullanmayan senin katkın ne mesela. Bağımlılık ile zekayı birbirinden ayıramayacak kadar düşük zekalısın. Bu saydıkların uyuşturucu maddedir ve bir kaç kere kullansan bile güçlü bağımlılık oluşturur. Bunları bırakmak çikolatayı veya sevdiğin bir yemeği veya bir oyunu bırakmaya benzemez. Fiziksel olarak beynini değiştiren maddeler bunlar. Hiç kullanmadığın sürece sorun yok ama kullandıktan sonra büyük bir acıyı göze alamadığın sürece bırakamazsın. Bir çok kişi de ne olduğunu bile kavrayamadan küçükken başlar, bir çok kişi de senin gibi kibirli olduğu ve bağımlılık yapmaz deyip bir kaç kere kullandıktan sonra bağımlı olur ve bırakamaz. Örneğin sigaradaki nikotin beyinde nörotransmiterleri taklit eder ve beyninin ödül merkezini değiştirir. Eğer almazsan dikkat dağınıklığı, mutsuzluk, huzursuzluk, kaygı gibi yoğun acılı duygularla baş etmek zorunda kalırsın. Bu acıları da herkes kolay kolay kaldıramaz. Umarım bir gün tecrübe edersin kibrini görürüm o zaman
Einstein beni ilgilendirmiyor o zihnini stresle güçlendirmedi ama ben yaptım o dünyayı jissetmedi sadece anlamlandırdi dışarıda benimle karşılaştığında yerdeki ve gökteki tek yıldızın ben olduğunu anlardin beni hissetmek evreni hissetmek demektir tam şu an şunu yazarken 360 derecede dönen bir kameranın arkadan öne doğru hızlı bir zoom yapmasının ardinda sağ solu dönerken ki dönüşün %50 si tamamlanmışken ki o an ki yer zaman ve konumun değişmesi Einstein in mezarına bakan bir açıda olması ve yukarıdan asşagiya inen bir kameradan Einstein mezar taşına zoom yapıp kamera açısının ters dönmesi mezar taşının üstünde dönerek bana bakan bir acı durumuna geldiğinde bana zoom yapması ve birden konumunun değişmesi ve hissetmem...
Bak bu yazdığım kent trilyon dolarların bile satın alamacagi bir metin benim zekami anlayamazsın çok mu biliyorsun hayır hayır bilmiyorsun beni anlayamazsın ondan dolayı benden zeki kimse yok o güzel zihnini başka işlere yönlendir beni yorumlamaya layık değilsin
Kullananı sevmem kesinlikle ama yani hayatta kimseyi yargılamam herkes bir şekilde kötü bir alışkanlığa başlayabilir insanın bir fıttırmalık anına bakar
Hayır bunu zekaya bağlaman çok yanlış bu irade ile ilgili bir şey
Kötü alışkanlıkları doğrudan zeka seviyesiyle bağdaştırmak doğru bir analiz olmaz 🧠 Zeka ile bağımlılık arasındaki ilişki oldukça karmaşıktır; hatta yapılan araştırmalar yüksek bilişsel kapasiteye sahip kişilerin bazen stresle baş etme mekanizması olarak bu tür yollara daha sık başvurabildiğini gösteriyor 🔍 Burada asıl mesele zeka değil, duygusal düzenleme becerisi ve haz erteleme kapasitesidir. Sen çevrende yüksek zekaya sahip ama bu tarz alışkanlıkları olan insanlarla hiç karşılaştın mı ☕
Cevap
4Cevap
uyuşturucu olarak haklısın ama diğerleri alakası yok.
Bı yere gelmiş gelebilmiş herkes bırakır.
Statü ile alakası ne diyeceğini sanmam
Tarih boyunca neredeyse en önemli figürler saydıklarını kullandı
Zeka anlamımda değil ama psikolojik olarak zayıf olduklarını ben de düşünüyorum.
Kral Atatürk desem her türlü yanlış anlaşılır susuyorum o yüzden alışkanlıklarla zekanın tam bir korelasyonu yok
Dahiler hep alkolik aw. Sigara zaten adettendir
Bencede
Keşke benimde olsa..
En büyük hayalim yavru bebek bir kedimin olması
Dışarıda ne zaman görsem seviyorum kii 😍
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?