Otobüste Suriyeli yolcuya tepkim ırkçılık mıydı yoksa haklı mıydım?

Birkaç gün önce kafam çok kötü geceden kalmayım. Normalde o gün ise gitmemem lazım ama Hırsı ameliyat falan olmuş, yerine bakacakmışım. Haberi aldığımda gece 4, tam ayılamamışım bile, otobüse bindim sırtımda çantam, kafamda sorularım, Suriyeli birisi çantanı önüne al deyince ben patladım. Tatil sandığım gün nöbet yazılmış, araçla gitmeyeyim diye otobüse binmişim, Suriyeli biri alakasız bir şekilde çantamla bir teması dahi yokken çantanı eline al diyor. Sen kimsin lan dedim, sen bu ülkenin vatandaşı mısın, kalkıp ülkeden kaçarak buraya gelmişsin, burada bizi mi dikte edeceksin, nesin lan sen, çıkar kimliğini dedim, sustu, adam sustu. Oradan bizim bir vatandaş, ayıp oluyor, dedi. Bu vatandaş da oturmuş araçta keyfi yerinde, hayırdır ne anlatıyorsun, kalk yer ver ona, ayıp ettiysek dedim. Tartışmayacağım dedi. Arkadaş bu bir bana mı anormal, çantam kimseye temas etmiyor, etse zaten ben rahatsız olurum, yer değiştiririm falan ama düne kadar birbirlerini kesen Suriyeliler bize ahlak ve etik dersi mi verecek, bu normal bir şey mi
Otobüste Suriyeli yolcuya tepkim ırkçılık mıydı yoksa haklı mıydım?