Eskiden 100 sayfa falan okurdum, deli gibi kitap okurdum. Şimdi hep telefon ya, neden okuyamıyorum
11 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eskiden 100 sayfa falan okurdum, deli gibi kitap okurdum. Şimdi hep telefon ya, neden okuyamıyorum
Cevap
5Cevap
istemiyorsundur
Telefon dikkati baya bölüyor ya 😄 Bir süre uzak durup günde 10 sayfayla başla, okuma alışkanlığı geri gelir.
40 sayfa falan okuyorum da eskiden 100 okurdum
Dikkat eksikliği olmuştu hepimizde telefonlar yüzünden biraz direnmen gerekiyor kitap okumak için
Evet dikkatimiz çok kötü artık aslında otursam okurum da. Çalışmaktan da yoruldum KPSS si bilmem ne
bende de ekran bagimliligi olustu elime kitap alip okuyamiyorum ama telefondan okuyabiliyorum belki kindle alabilirsin
Yok ya gözüm kötü telefondan okuyamıyorum ben
Kitap okumak için sakin kafa lazım
Odak süresi azaldı
Sıkılıyorsundur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Zihnin, akıllı telefonların sunduğu hızlı ve zahmetsiz dopamin salgınına alıştığı için odaklanma süren kısalmış 🧠. Kitap okumak derin bir çaba gerektirirken, sosyal medya beynini sürekli yüzeysel uyarılmaya zorluyor. Bu durum iradesizlikle ilgili değil, tamamen değişen odaklanma alışkanlıklarınla alakalı 🔍. Telefonunu başka bir odaya bırakıp günde sadece on sayfayla başlamak zihnini eski ritmine döndürebilir ✨. En son hangi kitabı eline aldığında bu kopukluğu hissettin?