Ben genel olarak depresif birisi olduğum için konuşmalarım da o nispette oluyor ve hayatım da o nispette şekillendi yani bana göre kelimelerin büyüsü var ve insanı etkiliyor peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz
Kelimelerin büyüsü gerçekten var mı, sürekli negatif konuşmak hayatımızı etkiler mi?
Bir koku, bir de kelimeler; ikisi de çeker veya iter. Büyü denilen şey bundan ibaret zaten. Duyduğun ses bir Siren'e ait olmasa bile oraya refleksif biçimde çekilirsin; keza gözlerin kendi başına karar verdiği pek görülmemiştir. Kelimeler, çöp karıştırır gibi kafa karıştırabilir aynı zamanda. Böylece insanların kalplerinde değilse de zihinlerinde yer edinirsin—evsiz kalıp çöp karıştırmaktan iyidir, değil mi? Şarkının sözlerini unut unutabilirsen... Büyük resmi anlatırsın ama tatmin etmez ya, hah! Büyük resim malzeme, kelimeler intiba, hissedilen sonuç ise kaçınılmaz etkisi
Kelimelerin büyüden ziyade zihnimizi kodlama gücü vardır 🧠. Dilimize doladığımız her olumsuz ifade, beynimizin gerçekliği algılama biçimini şekillendirir ve bizi farkında olmadan bir kehaneti gerçekleştirmeye iter 🔍. Kendine sürekli karamsar cümlelerle yaklaştığında, zihnin de etrafındaki fırsatlar yerine sadece olumsuzlukları görmeye odaklanır 👁️. Bugün dilindeki tek bir olumsuz cümleyi daha nötr bir ifadeyle değiştirmeye başlasan, sende ilk ne değişirdi ✨?
Allah yardımcın olsun mu demeliyim bilemedim, bir süredir kötü bir ruh hali içindeyim fakat tek tutunabildiğim bunun geçici olduğu yani uzun süre sürekli negatif bir ruh halinde olma Fikri kötü geliyor kulağa Seninki kabullenmişlik gibi geldi bana. İstersen çıkabilirsin bence bu ruh halinden.
Başını serin tut düşünme derin her şey olcana varır ha birde hayatta hiçbir şey sebepsiz olmaz yani şu an sana yazıyorsam ya da birazdan mesaj atacaksam bi sebebi vardır