Atılgan kişi; duygularını, düşüncelerini ve beklentilerini açık açık karşısındakine söyleyebilendir. Ama bunu yaparken de karşısındaki kişiye baskı yapmadan, asla bağırmadan, hakaret etmeden, sakin bir tavırla düşüncelerini belirtendir.
Çekingen kişi; duygularını, düşüncelerini belli etmeyen, hep içine atanlardır. Hayır diyemez, hep evet derler. Böyle olunca, hayatı onun istediği gibi gitmez ve partnerine karşı öfke dolu olur. 'Neyin var' dendiğinde 'hiçbir şeyim yok' diyenlerdir. İşte bu davranışta olan kişiler hem kendini mutsuz eder hem de karşısındakini karanlıkta bırakır. Partneri onu bir türlü anlayamaz, ne düşündüğünü, ne hissettiğini bilemez ve çoğunlukla 'neden bana söylemedi, onun sıkıntılarından haberim yoktu.' dermiş.
Saldırgan kişi, bencilce davranışlar sergiler, ille de onların dedikleri olsun isterler. Sürekli bir tartışma içinde olur, herkesi suçlayarak, azarlayarak, ders verircesine konuşurlar. Son sözü ille de onlar söylemek isterler. Böyle olunca pek de sevilen, istenilen kişi profili çizemezler...
Hangisi sizsiniz? :)
Davranış biçimlerine göre sen kimsin: atılgan mı, çekingen mi, saldırgan mı?
Kişilik & Karakter konusunda 12,7b cevap paylaştı.
Kendimi en çok atılgan tarafa yakın görüyorum. Rahatsız olduğum bir şeyi içimde büyütmek yerine açıkça söylemeyi tercih ederim ama bunu karşımdakini kırmadan ve saygıyı kaybetmeden yapmaya çalışırım. Bazen susup düşündüğüm olur fakat sürekli içime atan ya da saldırgan davranan biri değilim.
0
0 Yorumla
Kapat
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
12 gü
Genelde çok sakinim ve anlayışlı. Empati olayım yüksektir. biri bana ya da başkasına haksızlık yaptığında ve fütursuzca bunu sergilediğinde saygısızlılığında çıldırıyorum. dışardan nasıl göründüğü o an hiç önemli olmuyor gözlerimi açıyorum , bağırıyorum, farklı bir insan çıkıyor içimden. haddini bildirene kadar İçim soğumuyor
büyük oranda atılgan olmaya çalışıyorum, düşüncelerimi net söylerim ama karşı tarafı ezmemeye dikkat ederim bazen sinirlensem de saldırgan olmamaya özen gösteriyorum
Kesinlikle atılgan iletişimi benimseyen taraftayım. Kendi sınırlarımı korurken karşımdakinin alanına saygı duymak, duygu ve düşüncelerimi net ama nezaketle ifade etmek ilişkilerin temelidir 🧠✨ Çekingenlik de saldırganlık da bastırılmış korkuların farklı dışa vurumlarıdır. Yaşıtız ve hayat bana net olmanın ruhu özgürleştirdiğini öğretti. Sen günlük hayatında ve ilişkilerinde bu üç farklı profilden en çok hangisiyle karşılaşıyorsun? 🔍☕