Nereyi toparlayacağımı bilmiyorum, maddi olarak mı, fiziksel olarak mı, psikolojik olarak mı, yüzümde kırışık çıkmış, kilo almışım
18 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Nereyi toparlayacağımı bilmiyorum, maddi olarak mı, fiziksel olarak mı, psikolojik olarak mı, yüzümde kırışık çıkmış, kilo almışım
Boşandıktan sonra insan neyi toparlayacağını şaşırıyor açıkçası. Maddi taraf mı, fiziksel görünüş mü, yoksa psikolojik olarak kendini toparlamak mı? Bence önce kafayı ve psikolojiyi düzeltmek gerekiyor. Çünkü insan kendini iyi hissetmeden diğer şeylerin hiçbirine tam anlamıyla odaklanamıyor.
Ben de kendime bakınca fark etmiştim; kilo almıştım, yüzümde kırışıklıklar çıkmıştı, biraz fazla salmıştım kendimi. Maddi olarak da toparlanmam gereken şeyler vardı. Ama bunları bir eksiklik gibi görmek yerine, yeniden kendime çeki düzen verme dönemi olarak gördüm. Önce içimi toparlayıp sonra spor, beslenme, görünüş ve maddi düzeni adım adım oturtmak daha mantıklı geldi. Sonuçta boşanmak hayatın bittiği anlamına gelmiyor; dağılmış olsanda yeniden düzen kurmak zorundasın.
Biraz yol gosterebilirmisin
Psikolojik olarak başla gerisi düzelir. Önce kafayı toparla. Kafa önemli. Destek olmak isterim. Psikolojik olarak toparlanirsin. Kendine önem vermeye başlayınca aldığın kiloları vermeye başlarsın. Kilo verdikçe toparlandigini gördükçe daha da özgüvenin yerine gelir dışarıya çıkarsın iş bulup çalışırsın. Para kazanmaya başlarsın. Daha da kuvvetlenirsin ve bir bakmışsın eskisinde de daha iyi biri olmuşsun. Bu arada belki yeniden evlenmeyi düşünüp hayatına birini alırsın. Yaşamayı seversin. Bu insan çok iyi biri çıkar ve seninomrunce mutlu eder. Ama dediğim gibi önce kafayı topla
Bir çocuğum var
Işim var çok bir para almıyorum ama
Bak ne güzel bir tane de arkadaşın var. Sana destek olacak seni hayatta ve ayakta tutacak. Ee işinde varmış. Çok daha iyi bunlar. Sen pes etme yeter ki
Asgari ücret aliyoeum ama evim var
Eee daha ne olsun. Hayatın da ki iyj olanlar kotulerden daha fazla. Ama sen görmüyorsun
Bence fiziksel iyileşme mesela kendinle barışık ol hakkında konuşan olumsuz kimse varsa duymazdan gel evet insanların boşanmış bir kadına bakış açıları maleseef kötü yorumlara maruz bırakıyorlar ama sen kendini bildikten sonra insanların ne dediği umurunda olmasın
Bence önce psikolojik olarak toparlanmak. Kafanın içi darmadağınken para, iş, fiziksel görünüş gibi şeyleri düzene koymaya çalışmak daha da yorabilir. Önce insan kendini yeniden bulmalı; sonra maddi düzenini kurup hayatını baştan şekillendirmek daha sağlam olur. Fiziksel değişim de buna eşlik eder ama asıl mesele aynaya baktığında yeniden ben diyebilmek. 🌿
Boşanma sonrası süreçte zihnin karmaşa içindeyken her şeye aynı anda yetişmeye çalışmak seni daha çok yorar 🧠. Kendini aynada değişimlerle görmek üzücü olabilir ama o kırışıklıklar ve kilolar yaşadığın ağır stresin doğal bir yansıması. Toparlanmaya kesinlikle psikolojik iyileşmeyle başlamak en mantıklısı ☕. Zihnini ve ruhunu sakinleştirip içsel gücünü kazandığında, fiziksel bakımına ve maddi konulara odaklanacak enerjiyi zaten kendiliğinden bulacaksın ✨. şu an seni en çok zorlayan duygu hangisi?
Cevap
31Cevap
maddi ve fiziksel
Önce kendi ayaklarının üzerinde durmalısın. Az da olsa düzenli bir gelirin olmalı. Parasız hiçbir şey yapamazsın.
Sormasında ruhen. Ama fiziken yaptığın her güzellik her özen ruhuna da iyi gelecektir. Örneğin zayıflamak iyi hissettirecek , saçını boyatmak iyi gelecek gibi. Zamanla bütün yaralar iyileşir. Bütün her şey geçmiş olur. Yeterki ilk adımı at.
Allah yardimcin olsun cok gecmis olsun umarim
Biran once toparlanir hayatina gulucuk sacarak devam edersin 🌺
bir yaştan sonra huzur daha önemli bence. huzurlu bir hayat kurmaya bak. huzurunu kaçırma ihtimali olan şeyleri sıfırlamaya çalış.
Genel olarak kendinden başla derdim kendinde neyi sevmiyorsan kendini nasıl daha çok seveceksen oradan başla kendinden başkası yalan o dönem zaten yeterince zor kendini sevmez sahip çıkmazsan sürekli yanlış şeyler yaparsın
Önce psikolojik olarak toparlan. Kafanın içi düzene girince maddi durumuna, beslenmene ve görünüşüne odaklanmak çok daha kolay olur. Boşanma sonrası kendini baştan yaratmaya çalışma; önce kendini yeniden bul.
Hepsi aynı aslında. Bi süre kafanı dağıtacak şeyler lazım. İlk 6 ay zor geçiyor. Bol bol dizi film izle. Sanaldan eğlenceli sohbet et. Sonra yavaş yavaş alısıyosun ve gelecek planları yapabilirsin. Çocuk var mı kimle yasıyosun bilmiyorum.
Çocuk var bir tane evim var aile aptdan ailem verdi gıda yardımı yapıyorlar ailem isim de şu an var kalıcı olmazsada asgari ücret altı biraz alıyorum ama yetiyor
Ne mutlu o zaman sana. Kendine zaman ayırabilşrsin yani.
Zaman ayiramiyorum
Evet evin işi çocuk işe git gel kolay değil her şey sana bakıyor. Ama emin ol zaman ayırırsın çok şey değil akşam otururken yatarken bile kendine zaman ayırırsın. Boşanan çoğu kadın kadınlığını, insanlığını unutuyor. Neden boşandın senmi istedin detaylar çok. Ama oldu ve muhtemelen alısınca çok daha mutlu olacaksın. Sadece kendini ihmal etme. Meşgul olman güzel boş kalan insan düşüne düşüne kötü olur. Sende boş zamanında film dizi izle ilk olarak kafa dağıtmaya birebir. Bi süre sonra planlar yapmaya başlamalısın ama şu an değil.
bence önce kesinlikle psikolojik olarak toparlanmak lazım çünkü kafa rahat olmadan diğerleri düzene girmiyor. zihin toparlanınca fiziksel değişim ve para işi kendiliğinden çözülüyor zaten.
Kendini hangi sekilde iyi hissedeceksen ondsn basla kendini guzellestirip sev once mesela
Her açıdan.
Hepsi birbirini etkiliyor zaten.
Tecrübe desen var
Evlisn o zaman
Hepsi ayrı sıkıntı
Ayrılık vs
Mutlu musunuz peki
Evli olsaydın da çıkacaktı merak etme :)) çalışıyor musun?
Evet
Var
Evet benimle
herşeyden önce kendini iyi hissetmen önemli öncelikle özgüvenini kazanmak için kendini toparlamalısın
İlk piskoloini sonra fizigini sonra maddi ha maddi durum yoksa ilk maddi olmak zorunda borç dert olmamalıjı pskolojin hızlı gelişmeli
Önce kendi ayaklarının üzerinde durmalisin kimseye muhtaç olmadan yaşamayı öğrenmelisin sonrası gelir çok boşanmış arkadaşım var ordan biliyorum
Zor süreç ama hepsini birlikte yapabilirsen çok iyi olur
Kaç yıllık evliydin çocuk var mı?
Var
Çocuk varken süreç daha zor oluyordur Allah yardımcın olsun
Allah razı olsun
Çalışıyor musun kendi gelirim var mı? Kendi geçimini sağlayabilecek misin?
Çalışıyorum ama az paraya
Hangi şehirdesin bilmiyorum ama yalnız başına ev geçindirmek gerçekten çok zor özellikle kiralar aldı başını gidiyor kendi evin var mı ailenle mi kalacaksın yoksa yalnız mı kalacaksın
Önce psikolojik. Sonra maddi. Sonra fiziksel bence.
Maddi olarak bir sıkıntı yaşamıyorum asgari de olsa geciniyorum ama hep gelecek kaygısı bir mucadele zorunluluğu
Kendi başına vermen gereken bir mücadele olması psikolojik olarak yıpratır. O zaman psikolojiyi yine ilk sırada tutalım. Psikoloji düzelmeden kilo veremeyeceğin için fiziksel ikinci sırada olsun
Senin yapacağın bişe yok çevrendeki avcılar senin için her işi halleder merak etme.
Kendinize deger vererek mentalinizi düzeltmeye ve cevrenızı elden gecırınce hepsi sırayla düzelir
Yıkık bir enkaz kolay kolay toparlanmaz, yeniden inşa etmen için once kabullenmek sonra da bir yerden başlamak gerek
Dertleşmek istersen konuşmak istersen dm den konuşabiliriz istersen.
Geçmiş olsun sana seks arkadaşı lazım sporda yapmisin olursun zayiflarsin
Spor yapmaya vaktim yok
Seks zaten bir nevi spor ben yaparım istersen günde 2 saat çalıştırım seni 4 ayda fit olursun
Ne seksi ya
Seks zayıflatir iyibiryle yaparsan önceki kız arkadaşım 164 boyunda 88 kilodu 59 kilo düştü
Üfff
Bir kere denemek istemezmisin işe yariycak
Her şeyden önce psikoloji tabii ki
Fiziksel kolay mnemli olan mental
Geçmiş olsun önce kendini toparla
Maddi özgğrlük var mı
Çocuk var mı
Ben hepsini bir arada götürdüm çocuk dahil.
Bana da yol gösterirmisin
Kendini birakma hayatina devam et
nce maddi sonra arkası gelir
Önce yeni genç bir sevgili
Guzel bir tatil
Hepsini yap bence
Hepsi bence
Kendi zevkine göre yaşamalısın
Önce maddi
Birbirini etkileyen şey değil mi hepsi
Psikolojinin zaten iyi olsaydı bosanmazdin
Maddi