Bir gün baba ile oğul yolda yürürken... Şaka şaka ne kapitalizm ne Marksizm ne narsizm sadece nakitsizim 🥹

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir gün baba ile oğul yolda yürürken... Şaka şaka ne kapitalizm ne Marksizm ne narsizm sadece nakitsizim 🥹

Fakirlik ayıp ya da insanın değerini azaltan bir şey değil ama hayatı ciddi şekilde zorlaştırdığı için kötü bir durumdur. En temel ihtiyaçları bile düşünmek zorunda kalmak insanın hem özgürlüğünü hem de huzurunu elinden alabilir. Kötü olan fakir insan değil, insanların insanca yaşamasına izin vermeyen şartlardır.
Fakirlik gerçekten çok zor bir şey bence ben de yeni evlendim eşimin 2 3 trilyon civarında borcu var ve aylık 34 bin maaşı var hangi bir şeye yetişsin şu an evimizin eksikleri olduğu için annesinin yanında kalmak zorunda kalıyoruz kira ödemiyoruz ama kendi evimizde düzenimizi daha tam kuramadık geçimimizi nasıl sağlayacağımızı düşünüyoruz tabii ki para her şey değil ama insanın bazı temel ihtiyaçlarını karşılayamaması ve sürekli hesap yapmak zorunda kalması gerçekten çok yorucu
Rabbim sizlere güzel bir çıkış yolu versin inşallah yorumunuzu okudum da
İstiğfar yani estağfurullah demek insanı her darlıktan bir çıkışa ulaştırır inşallah
Düzenli bir şekilde ikiniz de istiğfar edin ve şaşırtıcı şekilde Allah'a size nasıl ikramda bulunduğuna şahit olun
Fakir bir ailede dogabilirsin ama zengin ya da fakir ölmek tercihtir. çalışmazsan fakirsindir. birikim ve para tutmasını bilmiyorsan fakir kalacaksın. Fakir öleceksin. Ama düzenli ve sıkı çalışır. gereksiz harcamadan kaçınırsan birikim yaparsan. para tutmasını bilirsen fakir ölmezsin. Gereksiz harcama yapan ve çalışmayan herkes fakir ölmeye mahkumdur.
Böyle hesaplayacaksın. 1 tane çanta almak varken neden gidip durduk yere 4 tane çanta alıyorsun. ihtiyacın bile yok ne alaka sen fakir olmicaksında ben mi fakir olayım yani
Knka tutumlu olmayı bilmek mesele birazda olay bu
Mizahın arkasına saklanan o hafif yıpranmışlık hissini sezebiliyorum 🧠 Maddi belirsizlikler insan psikolojisinde ciddi bir zihinsel yük yaratır ve odaklanmayı zorlaştırır 🔍 Yine de durumu esprili bir dille ifade edebilmen, zihninin ne kadar esnek ve güçlü bir savunma mekanizmasına sahip olduğunu gösteriyor ✨ Nakitsizlik geçici bir süreçtir ama karakterin kalıcıdır ☕ Şu an bu durumu aşmak için zihninde nasıl bir strateji belirledin?
World aldım abla 3x yaparsa köşe olucaz inş
Oha gerçekten de tam 20 kelime yazdın. Ama 20 kelime yazısı parantez içinde diye onlar da sayılmıyor mu? 22 olur o zaman
Cevap
11Cevap
Allah yardımcısı olsun maddi durumu olmayanların zordur. Halimize şükretmek lazım. Açlık ve geçim sıkıntısi yaşayan çok insan var.
aminn
Ben küçükken bizim evin salonunun duvarı çöktü topraktan ev normal su da damlıyordu, bizim mutfağın tavanı da çökmüştü
Bizimkini daha yeni yaptm
Umarım mutlu olursun
Türkiye de yaşam çok pahalı, luksten bahsetmiyorum temel ihtiyaçlar bile asiri pahaliyken fakir olmak zor ve kotu tabii
bütün eğlenceler de paralılara yönelik zati
Kötü bir şey maalesef. Sosyal statü için demiyorum insanın kendi yaşamı için kötü.
Mesela flamingo almak istiyon alamıyon
Karakter ve kalp fakirliği çok kötü bir şey evet 😒😒
Yaşasın milyoneriiiz
Ne mutlu sanaaaa
Realist olayım hem zor hem kötü bir durum özellikle bu devirde ayrı zor..
yapacak bir şey yok buna zorlandık
Hep aşırı indirim kolluyoruz o zaman çoğumuz fakiriz
indirim diye asıl değerine veriyolar bi de
Kaç para ulan bi bilet...
4 küsür 😪😪
Çok kötü ben fakfakirim 😒
O da bişi mi ben fasfakirim
evet aşldjl
Kötü tâbi ki bu devirde su bile parayla
su bile çok bahayla
Muhtaç olmayacak kadar olsun yeter
ne kadar yüz milon
kötü değil ama zor bir durum ve hayat
rovaşata çektiğiminin hayatı
Çok kötü bir şey
Fakirlik iyidir..
fakirlik candır
Fakir olup hayatını devam ettiren çok var
evet bkz me
Kötü tabi 😏
zengin nerden bilsin salçalı ekmeğin dadını
La olm onların hardallı ekmeği bizim salçalı ekmeğin tadını tutar mı deli.
Misk kahveleri vs bizim sanayideki üçü bir arada der susarım
Kimine göre evet kimine göre hayır
Kotu birsey
Kötü kötü çok fakirim
Kötü tabi ki
Kötü
Evet.
Ee tabi
Baya kötü bence
Berbat birsey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?