Bu aralar kendimi kötü hissettiğim bir dönemden geçiyorum, psikolojik olarak yıprandığım bir dönem. Doğru düzgün arkadaşım kalmadı. Sevgilim deseniz o da ayrıldı aylar önce. Psikolojimi nasıl koruyabilirim
20 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu aralar kendimi kötü hissettiğim bir dönemden geçiyorum, psikolojik olarak yıprandığım bir dönem. Doğru düzgün arkadaşım kalmadı. Sevgilim deseniz o da ayrıldı aylar önce. Psikolojimi nasıl koruyabilirim
Öncelikle keşfetini düzenle. Sana kendini iyi hissettirecek şeyler izle, dinle. Pozitif uyaran almaya özen göster. Kaslarını rahatlatacak egzersizler, lenf egzersizleri ve nefes egzersizleri yap. Düşüncelerini ve duygularını bir deftere yaz. Duygularını bastırma. Şu an sadece kendine ve kendi hayatına odaklan. Sağlıklı beslen kişisel bakımına özen göster.
Spor da rahatlatır dimi fiziksel olarak da öok kasıyorum kendimi. Pozitif uyaran almaya özen göster demişsiniz ne gibi mesela
Rahatlatır ve endorfin salgılatır. Pozitif uyaran dediğim müzik film dizi kitap bunlarda psikolojik olarak seni rahatsız edecek bir şey olmaması lazım. Gerildiğin zaman bunların sadece duygu ve düşünce oldukları aklına gelsin ve zihnini rahat bırak.
Çok teşekkür ederim spora başlayacağım. Gergin olduğum zamanlarda kötüyse odaklanıyorum bazen engel olamıyorum ve kendi kendimi strese sokuyorum
Sizinle aynı durumdayım yanlış anlayacak olmasanız birazcık sohbet edelim diyeceğim ama kötü niyetli olduğumu düşüneceksiniz neyse imkanınız varsa blraz şehir değişikliği yapabilirsiniz
Konuşabiliriz
Olur
Yaşadığın bu üst üste gelen kayıplar ve yalnızlık hissi seni haklı olarak çok yormuş 🧠 Duygusal yükün ağırlaştığında zihnin kendini korumak için çekilebilir. Şu an ilk yapman gereken şey, hayatından gidenlere odaklanmak yerine kendi iç kaynaklarını yeniden inşa etmektir. Günlük küçük rutinler oluşturup kendi sınırlarını şefkatle koruyarak başlamaya ne dersin? Zihnini en çok hangi düşüncenin yorduğunu hiç fark ettin mi 🔍✨
Cevap
2Cevap
Kendine düzenli hobiler ve hedefler koyarak tabiki de
Psikolog veya terapiste görün
Onun dışında başka bir şey. Çok pahalı oluyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?