İnsanları kendim gibi biliyorum ve iyi niyetim suistimal ediliyor. Enayi gibi hissetmekten nasıl kurtulurum
21 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnsanları kendim gibi biliyorum ve iyi niyetim suistimal ediliyor. Enayi gibi hissetmekten nasıl kurtulurum
İyi niyetinden değil, sınırlarını geç fark etmekten yorulursun. Herkesi kendin gibi sanmayı bıraktığında, enayi değil sadece iyi niyetli olduğunu anlarsın..
İyi niyetin, sınırların belirsiz olduğunda maalesef bir zafiyet gibi algılanabiliyor. İnsanlara "hayır" diyememek seni zayıf kılmaz ama kendi öz saygını korumak için fedakarlıklarını hak edenlere saklamalısın. Enayi gibi hissetmeyi bırakmak, vicdanını suçlamadan kendi alanını korumakla başlar. İyilik yapmak harika bir erdemdir ancak bunu kendi huzurundan ödün vermeden başarmak gerekir 🧠 Sen en çok hangi durumlarda "hayır" demekte zorlanıyorsun? ✨
Cevap
10Cevap
Enayi değilsin tam tersine merhametli ve iyi kalpli birisin
Önemli olan kendini feda etmeden iyi niyetini korumaktır beklentin kuldan olmasın
Benim de ders aldığım bir çok insan oldu ama içinde birisi varki, benimle ölüme gider yani çok olacağına az olsun öz olsun bence yani kalbini herkese açma bence
İnsanlara mesafeli olursan kullanan da az olur
O kadarda iyi niyetli olma sende
Bu zor bir durum, hayır demeyi öğren
Ettirme
İnsanları peşinden koşturttuğunda
Düşünceni değiştir yaklaşımı mu değiştir
Enayişik yapmayarak
Değişerek
Bulursan banada söyle
Uzak dur öyle insanlardan
Güzel insanlarla ol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?