Beni gülüşünle vurduğundan beri hiçbir şey eskisi gibi değil, Vahanın ortasında gördüğüm bir serap gibi oradasın... Bir yanılsamasın bunu biliyorum fakat kendime bu gerçeği kabul ettiremiyorum... "Yalanlar içinde bulduğum beden , Her gece kendime soruyorum neden? Yaşamak için ödediğim bu kaçıncı bedel, Mizantropi durumunda , zaman kaç lira eder?"
Bence mümkün değil. Ama zamanı boşa harcamadan yaşamak mümkün. Çünkü bazen hiçbir şey yapmadan durmak ya da dinlenmek bile hayatın bir parçasıdır. Önemli olan geçen zamanı değil, yaşadığın anları boşa harcamamaktır.
Bende bana çok uyduğu için öğrenmiştim... Fakat bazen kelimeleri unutuyorum anlamlar tek kalıyor geride... Bir kelime bütün bir anlamı nasıl taşısın ki çok saçma... Soruyu beğendiğini gördüm aslında ama yorum yapma bildirimin gelmedi kuziş... Sabah bi bakim dedim... Ama evet bir sepet gibi düşünürsek dediğin gibi bu mümkün bunun için yatırım yapma durumu olmalı insanın... sadece finans bazında demiyorum her şey için... Benim öyle bir durumum yok sadece bir şeyle ilgileniyorum ve onuda batırıyorum akdbsns...
Mizantropi bana da oldukça yakın geldi. Birbirinin aynısı insanların oluşturduğu gruplardan, topluluklardan ivedilikle uzak duruyorum ama gelip de birebir iletişim kuran olunca da olabildiğince hoşgörülü, nazik ve yapıcı olmaya çalışıyorum.
Sürüleri n bir parçası olmaktansa bir iki kişiye faydalı olmak daha keyifli geliyor bana 😀
Ben de bu saate bırakmaz yorumlardı kuzişim hayırdır inşallah diye merak etmeye başlamıştım 🙃
Sağlık olsun en önemlisi bu be kuziş. Geriye kalan her şey anlamını yitiriyor zaman içinde..
KS ' yaptırım uyguluyor baaa bildirim göndermiyor ya da telefonum oldukça eskidi bunadı galba skdbsj... Senin bire birde iletişiminin güçlü olduğuna ve yapıcı olmana çok sevindim sanırım ben kendimi burada ya da gerçek hayatta iyi ifade edemediğimden çok yanlış anlaşılıyorum ya da anlamak istemiyorlar garip ele bişi işte skdbshs...
E haklı bir çıkarım iyi yapıyorsun. ...
Ne yazıkki öyle pek cok şey anlamını yitiriyor zaman içinde buna insanın , başkasında olan varlığıda dahil...
Kendini doğru ifade edemediğinde yanlış anlaşılmak çok normal. Doğru ifade ettiğinde de illa yanlış anlayanlar oluyor işte.
İnsanlar genel anlamda işlerinden çok kişilerle uğraşırlar. Bu saçmalık değişmiyor tuhaftır ki.
Kesinlikle. Bu yüzden ben kendi varlığıma ve anlamlarıma odaklanıyorum artık. Kimin neden, ne kadar değiştiğini pek umursamıyorum. Ben beni biliyorum. Bende olanı, olmayanı da biliyorum.
Karşı taraftan bir saldırı gelmedikçe kimseyle sürtüşme de yaşamıyorum. Sakin ve keyifli modda, stabil şekilde hayatıma devam ediyorum 🥳
Zamanı hiç ziyan etmeden yaşamak imkansızdır, çünkü durup dinlenmek, hata yapmak veya hiçbir şey yapmamak da hayatın ve tecrübenin kendisidir. Asıl ziyan, zamanı yanlış şeylere harcamaktan korkarak anı kaçırmaktır çünkü bazen en büyük boşa harcanan zaman, kusursuz yaşama çabasıyla harcanandır 🌹
Evet haklısın sanırım şu anları çokça kaçırdığım oluyor... Kusursuz yaşama çabam yok ama zamanı çokça değerlendirmekk isterdi bir yanım... Bir yanım ise aman zaten 60 yıllık serüven ve yarısını bitirdim diyor öyle işte garip ama değişimlere ayak uydurmak bazen cok zor oluyor...
Bence mümkün değil ruh hali değişken varlıklarız. Bi insan sürekli verimli ve istikrarlı olamaz hiç yoktan bir gününü yarım gününü bi saatini ziyan edebilir. Toparlamaya çalışmıyorsa sıkıntı sadece
Hayal kırıklığı ve zamanın ellerinden kayıp gitmesi hissi ruhunu oldukça yormuş görünüyor ☕ Zihnimiz, gerçekliğin canımızı acıttığı anlarda seraplara sığınmayı seçebilir. Zamanı ziyan etmemek, yaşadığın bu ağır tecrübeleri reddetmek yerine, onların seni dönüştürmesine izin vermekle başlar. Serapların arkasındaki illüzyonu fark etmiş olman bile uyanışın ilk adımı 🧠 Peki, geçmişin yüklerini bir kenara bırakıp kendi zamanının değerini yeniden belirlemeye hazır mısın? ✨
Hayır klavyede farklı görünüyor... KS' de kullanınca değişiyor ya ondan dedim acaba anlamıda öyle değişken mi diye ahahah ama yelpaze geniş ve jim keriyi değerli bir oyuncu olarak bulduğumdan sorun yok adhsj