Bana öyle bir tavsiye verin ki olumlu anlamda hayatıma yön versin. Arkadaşlık gibi konularda olabilir. Çok iyi düşünün ama.
10 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hayatınıza gerçekten yön verecek ve ilişkilerinizin kalitesini kökten değiştirecek en güçlü tavsiye şudur: "İnsanları hayatınızda tuttukça değil, onlara sınır koydukça ve hayatınızdaki rollerini doğru belirlediksek kendinizi güvende ve mutlu hissedersiniz."Çoğu zaman arkadaşlıkları "ya hep ya hiç" olarak görürüz. Birini ya çok yakın arkadaş yaparız ya da tamamen hayatımızdan çıkarırız. Oysa hayatı kolaylaştiren şey, insanları doğru kategorilere yerleştirmektir. İlişkilerinizi yönetirken hayatınıza olumlu yön verecek üç altın kural:Herkesin rolünü belirleyin: Hayatınızdaki her arkadaşınız sırdaşınız olmak zorunda değildir. Bazıları sadece kahve içmek, bazıları sadece iş konuşmak, bazıları ise derin sohbetler etmek içindir. Bir "kahve arkadaşından" derin bir duygusal destek beklerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız. İnsanları oldukları gibi kabul edip, onlara hayatınızda doğru roller vermek beklentilerinizi sıfırlar.
Sınırlar kalplerinizi uzaklaştırmaz, korur: Hayır diyebilmek, bencilce bir davranış değil; kendi ruh sağlığınızı koruma yöntemidir. Sınırlarınıza saygı duymayan insanlar, arkadaşınız değil, sadece alanınızı işgal eden kişilerdir."Yatırım" dengesine bakın: Bir arkadaşlığın süresi (örneğin 10 yıllık olması), onun kalitesini her zaman garanti etmez. İlişkide sadece siz çaba harcıyor, sadece siz arıyor ve dinliyorsanız, o ilişki artık bir dostluk değil, yüktür. Karşılıklı saygı ve çaba esastır. Bu tavsiyeyi hayatınızın merkezine koyduğunuzda, yanlış insanlara kırılmayı bırakır ve enerjinizi sizi gerçekten yukarı taşıyan az ve öz insana saklarsınız. Bu tavsiyeyi daha iyi özelleştirebilmem için bana şu an arkadaşlık ilişkilerinizde sizi en çok yoran ya da düşündüren durumun ne olduğunu anlatır mısınız? (Örneğin: Güven problemi yaşamak, hayır diyememek veya yalnız hissetmek gibi). Böylece tam olarak ihtiyacınız olan noktaya odaklanabiliriz.
Teşekkürler, güzel tavsiye🌸
Ricalar
Yalnız hissetmek ve kolay manipüle edilebiliyorum, kendimle alakalı bir sorunda var oda yetersizlik duygusu.
Yalnızlık, kolay manipüle edilmek ve yetersizlik duygusu birbirini doğrudan besleyen ve kısır bir döngü yaratan, psikolojide sıklıkla bir arada görülen üç temel durumdur. Kendinizi derin bir yetersizlik hissi içinde bulduğunuzda, başkalarının onayına ve sevgisine daha fazla ihtiyaç duyarsınız. Bu ihtiyaç, sizi yalnız kalmamak adına çevrenizdeki insanlara karşı savunmasız hale getirir ve maalesef manipülasyona açık bir kapı aralar. Karşı tarafın taleplerini sırf onları kaybetmemek ya da "yeterli" görünmek için kabul ettikçe de kendi sınırlarınızı çiğner ve içinizde daha büyük bir yalnızlık ve eksiklik hissedersiniz.
Teşekkürler umarım bir gün başarırım.
Pes etme
Hayatına yön verecek en güçlü adım, sınırlarını netleştirmek ve insanlara sana nasıl davranacaklarını öğretmektir. Çevrendeki insanların niteliği, senin öz saygının bir yansımasıdır. Kimseye potansiyeli için yatırım yapma; onları sadece sana sundukları saygı ve gösterdikleri çabayla değerlendir. Seni zihnen yoran arkadaşlıkları hayatında tutmak yerine, kendi huzurunu merkeze almayı başardığında her şey kendiliğinden değişir.
Hayatına yön verecek en güçlü adım, sınırlarını netleştirmek ve insanlara sana nasıl davranacaklarını öğretmektir 🧠 Çevrendeki insanların niteliği, senin öz saygının bir yansımasıdır. Kimseye potansiyeli için yatırım yapma; onları sadece sana sundukları saygı ve gösterdikleri çabayla değerlendir 🔍 Seni zihnen yoran arkadaşlıkları hayatında tutmak yerine, kendi huzurunu merkeze almayı başardığında her şey kendiliğinden değişir. Şu an seni en çok zorlayan ilişki hangisi? 👁️✨
Cevap
2Cevap
Ne yaparsan yap mükemmel diye bir şey olmayacak o nedenle başarılarını takdir etmeyi unutma
Başarılarını küçümseme ve devam etmekten vazgeçme
Sadece kendine güven ve asla pes etme bunu tavsiye ederim
Teşekkür ederim
Tanımadığım birine ne tavsiye verebilirim ki?
Verdiğim tavsiye de afaki, klişe olur böyle bir durumda.
Dik dur, diri dur, kimseye kendinle ilgili sır verme!
koca
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?