Yoksa tercihlerinizi o an yapılması mantıklı düzleme göre mi belirliyorsunuz?

Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yoksa tercihlerinizi o an yapılması mantıklı düzleme göre mi belirliyorsunuz?

O an şartlar onu gerektirdi ki hayat kurtardımm geleceği bilemeyiz insan oğlu ileride nasıl olur ne yapar onu da bilemeyiz. Bir insanın hayatını kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak gibi. Ama gel gör ki o kişide milletin başına bela olursa pişman olurum. Ama insani olarak onun hayatını kurtardığım için değil
Bir yeminin yoksa (hipokrat yemini gibi) onlarca insanın yaşamını mahvedecek birini kurtarmak zorunda değilsindir. Aksi takdirde 1 insanı kurtarıyorum diye 10 insanı yok edersin. Bu da mantıksal açıdan doğru değildir. İşin içine vicdan giriyorsa yine mantıksal olarak doğru değildir. Yemin durumu varsa işler değişir.
Verdiğim canı geri almak isterim özellikle çocuğa sokak hsyvanlarına vurdumu deliriyorum
Tovbe est. Biraz once Tanrılığını mı ilan ettin sen ehueheu
Hayır tövbe haşa🙏 sâdece hayatını kurtarmak olarak verilen canı öldürüp anlasım geliyor hak etmeyen insanlara karşı hitaben dedim
Ya biliyorum can takılıyorum :D:D (çiçek)
Takıldığını biliyorum cann sevdiğim için açıklama yaptım (çiçekli kalp)
Teşekkürler ( çiçek kalps)
Rica ederi can (çiçiek, kalp)
O canı, ben verdiysem, geri de alırım 🪓💀
Hz izzet aslan biraz önce Tanrılığını mı ilan ettin :D Cna veririm can alırım hnee heuheue
Yok lan yok, kurtardım ya onu diyorum... Ahh, gaza gelmek hiç iyi bir şey değil.
Ehuehue
Monster animesindeki Tenma'nın ikilemi gibi oldukça derin ve karanlık bir vicdan sorgulaması bu. İnsan zihni, o anki insani ve etik sorumluluğunu yerine getirirken geleceği öngöremez 🧠. Kurtarma kararı o anın doğrusudur, sonrasındaki felaketler ise o kişinin kendi iradesinin sonucudur. Yine de kaçınılmaz bir vicdan yükü hissettirir 🔍. Sen böyle ağır bir sorumlulukla karşılaşsan vicdanının sesini mi yoksa mantığının soğukkanlılığını mı dinlerdin ☕?
Cevap
13Cevap
O an yapılması gerekeni yapmışımdır kötü olmamak adına fakat sonrasında bu kişi insanlara zarar verirse suçluluk hissederim. İnsanlara zarar verecegini bilsem kurtarmam tabii ki
Hayır uyandırmaz. ben kendi kısmımı hallederim gerisi benim umudumda değil. geleceği de göremem sonuçta.
Kurtardıktan sonra mı maffediyor
Önceden mahvetmiş ben kurtardıktan sonra mı haberim oluyor
Önemlı ayrıntılar
Aslında oncesini bilmiyorsun.
Kalpsiz sorucan asjkfbsakj
Yapmak zorunda olanlar mesela doktorları düşünelim kurtarmak zorunda. Ama eminim suçluluk duyuyorlardır.
Monster animesinde ki Tenma oldu bu direkt ehehe
Uyandırmaaz benim tercihim onun hayatını kurtarmak sadece, sonrası beni ilgilendirmez
Ya bir yakınına zarar verirse mayushim? Ya beni öldürerse?
Just kalpsiz.
Hem ben sana kaderi böyle mi anlattım?
Allah korusunnnn
Napim kader derim ben ona zarar vermeyi öğretmedim ki just life cmcx
Bunu kim yazdı heee
Eeeeeee sknfasjkf
Hhjuasfbhbhas (çiçek, kalps)
Hayır çünkü gelecekte yapacağı şeyleri nereden bilebilirim
Dimii? Boş ver kanka hadi biz spora gidelim.
Gidelim ve basalım 💪
Uyandırmaz. Herkes kaderinde yazılanı yaşar, yaşatır. Herkesin bir görevi var bu hayatta. Biri kötü olacak, biri iyi olacak. Adli merci değiliz, Allah hiç değiliz. Gerektiğinde insanlığımızı yaparız.
Uyandırır tabiki ya her önümüze gelenin hayatını kurtarmamaliyiz djjdjsjdxj
Bırakınız ölsünler efenim :D
Hahfbhasfa (çiçek)
kesinlikle suçluluk duyardım çünkü o anki mantıklı karar sonradan felakete yol açıyorsa sorumluluk bende kalır, o yüzden anlık kurtarışlar yerine sonrasını da hesaba katmak lazım
Sen kendi üzerine düşeni yapmış olursun. Sonrasında ne yaptığı onu ilgilendirir. Kurtarmadan önce kötü birisi olduğunu bile bile kurtardıysan o yanlış. Bazısına tekme atmak lazım.
Evet, uyandırırdı. Ama birini kurtarmak, onun sonraki seçimlerinden tamamen sorumlu olduğun anlamına gelmez; vicdanla sorumluluğu birbirine karıştırmamak gerekir
İnsanın içine oturur tabii ama herkes kendi seçiminin sonucunu yaşar ben elimden geleni yapmışım sonuçta
Kurtarsam o bir canavar kurtarmasam ben olurum. Sonuçta bilmiyorsan öyle biri olacağını suçlu da olmazdım.
O an onu kurtarma görevi bana düşmüştü ve kurtardım onun yaptığı eylemler onu ilgilendirir beni değil
Hitler 4 yaşında boğulmak üzereyken onu kurtaran papaz shajshsah
Jfabfha ya da ressamlık sınavından bırakan hoca :D
Öyle birisi olduğunu nerden bilebilirsin ki hayatını kurtarırken. Sen insancıl bir eylemde bulunmuşsun; onun kabahati kendisine.
Kurtardığımız insanın bunu yapabileceğini bilemezdik.
Hayır, çünkü onun yaptığı seçimlerden ben sorumlu değilim.
Hayır. Ben üzerime düşeni yaptım o çirkinliğini sundu benlik bir şey yok
Uyandırmaz sonuçta ben görevimi yaptım o da görevini yapıyor
Maalesef evet, suçluluk duygusu hissederdim böyle bir durumda ister istemez
görevim buysa uyandirmaz ama siradan bir vatandaşsam evet
Aslında mantıklı olarak düşünürsek
O kişi ölebilirdi ama ölmemesi için birileri vesile olmuş ki o olayların olması gerekiyormuş
Herkeş gendinden sorumlu💅
Hiii ben bile mii 🥺🥺
Ya senden sorumlu olmak kimin haddine
Aaa cok dogggruuu tesekkur ederim hic boyle dusunmemistim kubiscan hanim (cicek)
Anime izlemeyi sevmem ama favori animem
Felsefe seversen felsefesi sağlam animeler var aslında ama anlıyorum. Anime sevmiyorsan oradaki aksiyon falan bayıyordur. Ben anime izlerim ama çoluk çocuk animeleri değil. Hikayesi altyapısı felsefesi sağlam animeler severimn (çiçek)
Felsefeyi bayağı severim o yüzden izlemiştim zaten bunu animeye ilk başladığım zaman tepkileri ve çizimleri çok değişik geldikleri için izlemeye devam etmedim ama güzel de seveceğim bir şey önerirsen bulursam izlerim
Steins gate izleyebilirsin. Steins gate zero değil ama steins gate orjinal seri, bilim ve felsefesi sağlam bir animedir. Belki de hosuna gidebilir.
Teşekkür ederim bakıcam
riCA EDERİMM (ÇİÇEK)
Ben buna başladım da yarıda kaldım
DÜşük tempo ilerlediği için insan ara verince bir daha aramıyor. D Ama kaldığın yerden başkla devamı gelir eheh
Maalesef ula maalesef
Hayatını bir daha kurtarmamak üzere jdjdn
Yapmam gereken görevi yapmak zorundayım
Fazlasıyla
Uyandırır bayaa
Uyandırır yaa
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?