Hayır tabii ki, ben öyle kendi kafama göre şansımı zorlama, hırs yapıp kendimi yıpratma işlerine hiç girmem. Benim tek yapacağım şey sebebe yapışmak ve Allahu Teala ne yazarsa o olur deyip kenara çekilmektir isanların bu devirde şansını zorlamak dedikleri şey, genelde kendi hırslarının, nefislerinin ve olmayacak şeylerin peşinde körü körüne koşmaktan başka bir şey değil. Olmayacak duaya amin demek gibi, olmayacak bir şey için kendini paralayıp, hırs yapıp duruyorlar. Sonra da o hırsın altında ezilip mutsuz oluyorlar, hayal kırıklığına uğruyorlar. Oysa biz Müslümanız; bizim üzerimize düşen tek şey gayret etmek, helal dairesinde sebeplere sarılmak ve gerisini Rabbimize bırakmaktır.
Sebebe yapışırsın, üzerine düşen vazifeyi, sorumluluğu yaparsın, gerisi takdirdir. Allah senin hakkında bir şeyi nasip ettiyse zaten o gelir seni bulur. Nasip etmediyse de dünya bir araya gelse, sen şansını sonuna kadar zorlasan da o işten sana hayır çıkmaz. Zorlamanın, hırslanmanın, nefsi kabartmanın hiçbir manası yok. Zaten insanın kaderinde ne varsa onu yaşar o yüzden ben öyle şans zorlama gibi lüzumsuz maceralara girmem. Elimden geleni yapar, duamı eder, sebeplere sarılırım. Sonucunda da Rabbim neyi takdir ettiyse ona rıza gösteririm. Kendi nefsimin peşinde hırs yapıp şans zorlayacağıma, O'nun takdirine teslim olup iç huzurumu korurum, en güzeli ve en hayırlısı budur.
Bazen zorlarım ama her şeyin de bir sınırı olduğunu bilirim, bir şey gerçekten değerliyse sonuna kadar denerim, ama olmuyorsa da zorlamadan yoluma devam ederim. 😊
İnsanlar bazen sabrımızın sınırlarını test ederek kendi öz saygı açıklarını kapatmaya çalışırlar 🧠. Sınır ihlali yapıldığında duruşunu net korumak en güçlü cevaptır. Ben şansımı zorlamam, stratejik davranıp sınırımı çizerim 🔍. Biri senin sabrını zorladığında tepkini hemen gösterir misin yoksa sessizce anı mı beklersin? ☕