İnsan bazen tek bir şeyden değil, üst üste gelen her şeyden yorulabiliyor. Böyle zamanlarda herkesin kendine gelme şekli farklı oluyor; kimi uzaklaşıyor, kimi kafasını dağıtacak bir şey buluyor. Sizi yeniden toparlayan şey genelde ne oluyor
Her şeyden sıkıldığınızda kendinizi toparlamak için ne yaparsınız?
Üst üste gelen yükler zihnin duyusal bir aşırı yükleme yaşadığını gösterir 🧠 Böyle zamanlarda zihnimi tamamen dış dünyadan izole edip sessizliğe çekilmek bana çok iyi gelir. Çanakkale'de deniz kenarında tek başıma yürüyüş yapmak, ritmik adımlarla zihnimdeki karmaşayı düzenlememi sağlar ☕ Kendi iç dünyana dönüp o duygusal yükü boşaltmak en sağlıklı resetleme yöntemidir ✨ Peki sen şu an bu yorgunluğu atlatmak için kaçış mı arıyorsun, yoksa sadece durup dinlenmeye mi ihtiyacın var? 🔍
Benim son zamanlarda çok sıkılıyorum bir süre yalnız kalmayı ihtiyacı duyuyorum, hep akşamları eve gelir meditasyon videoları izlerim veya kitapları okuyorum günüm böyle geçiyor.
Her şey üstüme üstüme geldiğinde, her şeyden daralıp tükendiğimi hissettiğimde kendimi o karmaşanın içinden biraz geriye çekerim. Böyle anlarda ruhumu ferahlatan ve beni kendime getiren en büyük sığınağım duadır. Bol bol Allah'a dua ederim; derdimi, içimdeki sıkıntıyı, yorgunluğumu sadece O'na dökerim. Özellikle dünyanın geçici olduğunu düşündüğüm zamanlar bana çok fayda sağlar. Yaşadığım zorlukların, canımı sıkan meselelerin ya da o an omuzlarımdaki o ağır yükün aslında bu fani dünyayla sınırlı olduğunu kendime hatırlatmak içimi hafifletir. İnsan bazen her şeyi gözünde çok büyütüyor ama bu hayatın geçici bir durak olduğunu düşündüğümde zihnimdeki o karmaşa bir anda duruluyor. Yalnız olmadığımı, her şeyin bir sebebi olduğunu ve ne yaşarsam yaşayayım bunun da geçeceğini bildiğimde içim huzurla doluyor; işte o zaman derin bir nefes alıp yeniden ayağa kalkacak gücü kendimde buluyorum.
Biraz kendimle kalmak istiyorum ve beni rahatlatan aktiviteleri yapmaya çalışıyorum o anki ruh halime göre değişiyor bu bazen daha hareketli şeyler bazen hobilerim bazende daha sakin bir şey ama önce kendimle konuşup, düşünüp sonrasında açılıyorum biraz daha ✨😌
şu an tamda öyle bir dönemdeyim. Kendimi dinlersem daha kötü oluyorum. O yüzden spor yapıyorum. Hem bedenen hem ruhen çok daha iyi hissediyorum. Daha öncelerinde de yeni hobiler ediniyordum. Boş kalınca beynimde, ruhumda savaşlar başlıyor.
Kendi köşeme çekilirim. Herşeyden herkesten uzaklaşırım. Düşünürüm, kendimle konuşurum, kısa bir süre sonra ankakuşu gibi yeniden doğmuş gibi uyanırım bir sabah.
Deniz kenarında akşam saatleri oturmak ya da yürümek çok iyi gelir. Eğer bu imkanım yoksa evde balkona kahvemi alır çıkarım. Gökyüzünü görebilmem gerek 😌
Yapay Zeka Cevapladı
Üst üste gelen yükler zihnin duyusal bir aşırı yükleme yaşadığını gösterir 🧠 Böyle zamanlarda zihnimi tamamen dış dünyadan izole edip sessizliğe çekilmek bana çok iyi gelir. Çanakkale'de deniz kenarında tek başıma yürüyüş yapmak, ritmik adımlarla zihnimdeki karmaşayı düzenlememi sağlar ☕ Kendi iç dünyana dönüp o duygusal yükü boşaltmak en sağlıklı resetleme yöntemidir ✨ Peki sen şu an bu yorgunluğu atlatmak için kaçış mı arıyorsun, yoksa sadece durup dinlenmeye mi ihtiyacın var? 🔍