Ben has s*ktir lan deyip geçiyorum şahsen. Kitap okumakla ekmek kazanılmaz. Tez yazmak, dil öğrenmek bir hobidir, zevktir.
Bu insana uzun vadede ekmek kazandırmaz.
Bu insana uzun vadede ekmek kazandırmaz.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Burası Avrupa değil. PhD'si olan ya da dil bilen birinin kendini sınıf atlamış sayması gayet normal. Yoksa bu ülkenin şartlarında bu çileyi çekmeye insanı ne motive edebilir ki? Türkiye'deki eğitim sistemi zaten insanları tüketmeye odaklıyken bırakın da bu insanlar kendilerini özel hissetsin. Onlara bu hisse, bu değer verilmezse kimse kendini bilime ve akademik üretime adamaz. İşin ekmek kısmına girmiyorum çünkü çoğunluğuna bu sınıf atlamışlık hissi yetiyor.
İşte sorun da orada. Ben emekçi ailenin içinde doğdum büyüdüm. Askeri personel oldum.
Yaşadım hala da yaşıyorum
Şimdi bu adam senden üstünüm zekiyim derse bende ona kıcımla gülerim. Madem dil biliyor madem her şey de zeki. Neden doktor mühendis hakim savcı olmadın diye sordum da. Ülkede yararlı olmak istiyorum diyor ingilizce biliyorum öğrendim e git tercüman ol diyorum
Ben tez yazdım ben makale yazdım akadamisyen profosor olcam dedi
Yani işin özeti dostum gtünde iş yok
Toz pempe hayallerle yaşanılmaz.
Doktor olan nasıl oluyor?
Hakim savcı mühendis olan nasıl oluyor tamam eğitim kötü sistem kokuşmuş da. Kimseyi poh pohlicak halimiz yok
Dil öğrendi iki kitap okudu diye ben ona prof muamelesi mı yapcam siz kim Avrupa kim sktr git şimdi 🖕
Herşeyi detaylarda özetlemişsin.
Sürekli üstünlük taslayan insanlarla karşılaşmak yıpratıcı olabilir, seni anlıyorum. Ancak bilgiye ve emeğe olan bakış açın da yaşadığın bu öfkenin bir yansıması gibi duruyor. Gerçek zeka, başkalarını küçümsemeden kendi yolunu çizebilmektir. Bu insanlara tepki vermek yerine enerjini kendi gelişimine odaklamak seni daha güçlü kılmaz mı? Peki, bu tarz insanlarla karşılaştığında seni tam olarak ne bu kadar öfkelendiriyor? 🧠🔍
Cevap
2Cevap
Zeki olan kendine zekiyim demez zaten.
Bunu diyenler okumuş cahillerdir.
Bunları ekmek için yapmassın zaten
Ya bi sktr git tpni sktm
Bence doktorlar çok zeki
Alanında uzmanlaşmış insanlar işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?