öneriniz var mı rasyonel düşününce sorgulayınca bir soğuma geldi ya normal mi
1 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer öneriniz var mı rasyonel düşününce sorgulayınca bir soğuma geldi ya normal mi
Cevap
3Cevap
İslamı gerçekten öğrenip yaşayınca ondan soğumazsın daha da yakınlaşırsın kulaktan dolma safsatalar yerine İslamı yaşamaya ve anlamaya çalış o zaman anlarsın
tamamdır teşekğrler
Nasıl bir sorgulama yaptında soğuma geldi.
adalet ve merhamet
Nasıl bir merhamet ve adalet seni şüpheye soktu mesela
mesela özgür irade veriyor dimi önüne yollar koyuyor beni seçicek misn seçmiyecek misin diye ama iman etmezseniz ceheneme atarım diyor yani kafana silah dayansa ve öunu yapamzsan ölürsün denilürs ebu özgür irade olue mu ayda böylesine yüce büyük adaletl ve merhametli olan niye kişisel intikam peşinde olur? insan sınırlı o ise sınırsız sonsuz birinin birini sırf inanmadı diye sonsuz cehenemde atması adalet ve merahet mi? yani özgür irade verdim diyor dinde sorlama yok diyor ama tehtit ediyor bu ne kerviz ne lahana turşusu ya da mesela kendisine bir ufacık yanlışta hemen azap indiriyor ama bugün israil filistindeki çocukları öldürüyor arupda kız çocukları sünet ediliyor kaç kız çocuğu kan kaybından öldü yani bunlara anında azap yok ama adamlar semt yasağını çiğnediler sadece izin gününde balık tutular çalışmaya devam ettiler diye maymuna çevirdi bunlar bana biraz şüphe duyturdu vijdanıma ve mantığıma biraz ters geldi ve kalbim anlamakta güçlük çekiyor
Tüm insanlar Allah'ın yarattığı varlıklarız.
Allah diyor ki ey gidi kullarım beni Dünya'da anın ve zikredin. Beni zikir ettikçe kalbiniz yumuşar. Ruhunuz ve bedeniniz saflıga erişir. Bu saflıga erenler bazı şeyleri müşahede eder.
Bunlar cennet ehli kişilerdir.
Zikirden kast edilen sadece dille değil ahlakende zikir edilmesi gerekir.
Kimsenin gönlünü kırmamak mesela.
Kim ki zikirden kendini alıkoyarsa o zaman o kişi habis kişilere uyar ve olgunluğa eremez.
Bunlar cehennemdir yerleri.
Yani kalbi selim olmak için bütün mesele.
Dediğin örneğe gelirsek , Allah İsrailoğullarına diyorki balıklar bu mevsimde üremek için belli yere gelecek orada balık tutmanız o zaman bitinceye kadar yasaktır diyor.
İsrailoğulları ise açgözlülügünden dolayı balık tutuyorlar maymun ve domuza cevrilmeleri bundan dolayıdır.
Domuz ve maymun aç gözlü oldukları için Allah bu hayvanlara cevirdim diyor.
ama zikir etmeyip iyi kapliler var bu çelişki zikir edip kötülük yapanda var madem Allah böyle dşyor o galde hiç zikiri olmayıp iyi kapli olan ve zikir çeken ama kötül olan niye var? tamam maymuna şeviriyor ama daha ağır kötülğkeprde ceza vermiyor rahmetim azabı geçmiştir diyor aynı zamanda cezada acele etmem diyor ama anında azap indiryır tamammaymuna öevirdin ama sadece kendine olan şeylerde mi nşye diper kötülükler değilde bu? adamlar balık tutu aç gözlülğk etti ama maymuna çevşrmek bu fazla tepki yani sanki anlık öfkelenmil ve öfkesine hakşm olamamış gşbi yani bu ceza dazla değil mi?
peki hayvanlara çevirdin daha fazal aç gözlü olanlar var par aiçin adam öldürenleri fuhuş yapanları nşye maymun çevirmşyor?
Zikir anmaktır ve hiç unutmamaktır.
Allah'a hesap vereceğini ve Allah'ın sevgisini umanlar unutmazlar sevdiğini.
Kişi sevdiğini anar , sen anmadığın kişiyi sevdiğini söyleyebilir misin?
Allah'ı severek ve anarak bir bağ kurulur bunun sonucunda olgunlaşır ve kalbi selim olur insanın.
Hiç zikretmeyen Allah'ı seviyor mudur? Seviyorsa ne kadar seviyordur.
İşte herkes sevgisi kadar değer görecek.
Dilleriyle Allah'ı zikredip bu zikirler gönle inmeyen kullarının ibadetlerini de ahirette yüzlerine carpılacak. Çünkü samimiyet yoktu sevgi yoktu ibadetlerinde. Bundan dolayı dilleriyle Allah'ı zikredip insanlara zulüm ediyorlardı.
Bunların yeride cehennem.
Zina edenin ömürleri kısa olur erken yaşta ölür.
Adam öldüreninde ömrünün sonuna kadar lanet üzerine yaşar.
Maymuna ve domuza cevirmiştir.
Zihnen , mantıken olarak yani.
Maymun ve domuz gibi yaşamışlardır.
Seni diger varlıklardan ayıran en önemli özelliğin nedir?
Tabiki aklın , mantığın ve farkındalığındır.
Bunlar elinden alınırsa insan hayvan olur.
Şehvetine esir düşen mantığını ve aklını kullanamaz. Bunlarda bir nevi hayvan gibi olmuştur.
bak zikir sevgi ama senin öceki yorumun iyilik kötülükle alakalıdır zikir evet sevgi bir bağ kurma şekli ama iyiliğü ve kötülüğü belirlemez bunu demek istedim. Ama ben zina edenden bahsetmedim bak semt aysapı kuran okuduysan bilirsin hani izin günü bir gün cumartesi günleri hiç iş yapmıyacakalar adamlar balık tutu diye maymuna çevriliyor ve üç gün sonra ölüyorlar burada zina yok ki zina evlilik dışı iki kişinin cinsel oalrka birleşmeidir ya da evli olan kişilerin aldatmasıdır burada benim söyledğim ile alakası yok
diyoeum ki tamam önce öadem balık tutmadı diye maymuna çevirdi o zaman niye şimdi semt yasağını çiğnemekten daha beter ve kötüleri var onları niye maymuna çevirmiyor? eski zamanlarda yaşıyanlar insanda biz insan değil miyiz? "rahmetim gazabımı geçmiştir" "hemen ceza vermem" diyor "çok affederim" diyor ee tevbe şansı vermeden direk azao indirdi adamalr alt tarafı balık tutu tamam kız onalrın yaptığı doepu değil ama maymuna çevirip üç gün sonra öldğrmek mi yani büyük bir şey değilki hemen cezaya veriyor ee dedikelri ile çelişiyor yokda verdiği sözleri mi tutmuyor anlamadım yani insan değil ki Allah anında sanki öfkelenip öfkesine hakim olamıyan bir insanmış gibi davranması garip benim bahsetiğimde cinselik filan yok zina yok adamlar bugünde fazla akzanalım demişler balık tutmuşlar yani rahmege ne oldu hemen ceza vermemem cezaları ahirete erteleme affetmeye ne oldu madem erken cexalandıryorsun o zaman neden cezaları hemen vermem diyorsun yani bu bir çelişki ben sana bunu diyorum
Değil
peki nolucak? ucube olarak mı kalıcağım?
Normal
Bende soğudum
Değil
Normal değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnançlar ve düşünce sistemleri, zihnin gelişimi ve rasyonel sorgulamalarla birlikte zamanla şekil değiştirebilir. 19 yaşında dünyayı, mantığı ve evreni anlamlandırmaya çalışırken bu tür zihinsel kırılmalar ve soğumalar yaşaman son derece doğaldır 🧠 Zihninin sunduğu şüpheleri bastırmak yerine, onları objektif bir şekilde gözlemlemeyi dene. Şablon cevaplar yerine seni en çok düşündüren, kafanı en çok karıştıran temel nokta ne oldu 🔍☕