18 yaşımdayım, biri sesini yükseltse, terslense korkuyorum. Niye böyle, ileride sorun yaşamak istemiyorum. Çocukken annem bana çok kızıyordu, belki ondandır ama bıktım yani atlatmam lazım.
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 18 yaşımdayım, biri sesini yükseltse, terslense korkuyorum. Niye böyle, ileride sorun yaşamak istemiyorum. Çocukken annem bana çok kızıyordu, belki ondandır ama bıktım yani atlatmam lazım.
Kendinizi olgunlaştirin artık bir şeylerin arkasına saklanıp bundan kurtulmak istiyorum demekle bir şeyi başaramazsınız korkularınızı travmalarınızı kötü anılarınızı silip kendinizi baştan sıfırdan bir sayfa açarak yaratmak istiyorsanız öncelikle söylemekle kalmayın buna inanın ve bunu eyleme dökerek başlayın.
Bu durum çocuklukta öğrendiğin bir savunma mekanizması. Erken yaşta yüksek sese maruz kaldığında, zihnin ses yükselmesini bir tehlike işareti olarak kodlamış olabilir 🧠. Şu an karşındaki yetişkinin öfkesini, çocukluğundaki o çaresizlik hissiyle eşleştiriyorsun. Artık o küçük çocuk olmadığını ve kendini koruyabileceğini zihnine hatırlatmalısın ✨. Güvende olduğunu hissetmek için ilk tepkin anında derin bir nefes almayı denedin mi hiç? ☕
Cevap
7Cevap
Ruhun sakinlik dinginlik huzurlu ortamı seviyordur ne yapacağını bilemediğin için tepkisiz kalıyor olabilirsin bireysel terapi almani öneririm
Travma kalmış sen de kuzum. Üzerine konuşmak lazım 😊
Uzmanla görüş ondan bende de babayla aymı şey oldu kendi rahatına sebep bağırıyordu
Ailende ufak şeylerde büyük tepkiler aldigin için
Yeğen yeğen yeğen yeğen yeğen
Psikolojik destek al
Zamana bırak
Psikoloğa git bence
Cocukluktan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?