Her türlü güzellik ve bela Yüce Allahu Teala'dan gelir. Bir bela yaşanıyorsa da Yüce Allahu Teala öyle takdir etmiştir, doğrusu böyledir. O yüzden üzülmek saçmadır
1 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Her türlü güzellik ve bela Yüce Allahu Teala'dan gelir. Bir bela yaşanıyorsa da Yüce Allahu Teala öyle takdir etmiştir, doğrusu böyledir. O yüzden üzülmek saçmadır
Cevap
3Cevap
kimseye üzülmem.
evet mesela dünya da daha yeni doğmuş hiçbişeyden haberi olmayan minicik bebekler yanarak parçalanarak can veriyor üzülmemize gerek yok zaten bu bebeklerin yanması parçalanması zaten yüce allahınızdan gelen bisey insanları sınav ettiği için hiçbişeyden haberi olmayan bebeklerde acı çekerek ölmek zorunda bebeklerinde sınavı bu galiba. Baslıyıcam simdi allahınıza
Şeytani ateist yaklaşım budur işte, ben bu yüzden üzülmem çünkü üzülmek biraz da Allaha isyan oluyor
Allah ın neyi nasıl hesap ederek yaptığını senin benim kafam. Basmaz, Allah adına da karar vermekte büyük bir şeytan kibridir. Ateistlerdeki kibir boldur çünkü şeytanın esiridirler
Sadece mantıkla hareket etmiyoruz. insanlar olarak fıtri olarak merhamet duygumuz da var.
Ben sadece mantıkla hareket ediyorum çünkü buu mantıkla yaklaştığım zaman merhametim yok oluyor, yine merhametim var ama kime var anama babama var.
Yüce Allah inancının çok kuvvetli olması da olabilir
İşte vicdan kabul etmiyor
Bu mantıkla yaklaşırsan kabul eder
Yani insani olarak üzülüyoruz
Üzülmemek çok üst seviye insan işi ama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Empati kurmak, başkalarının acısını değiştiremesek bile insani bağlarımızı korumamızı sağlar 🧠 Belanın kaynağına dair inancın ne olursa olsun, yaşanan acıya ortak olmak kalbin katılaşmasını önler ve ruhsal olgunluk getirir. Üzülmek çaresizlik değil, şefkatin ve vicdanın doğal bir yansımasıdır ☕ Şefkat hissetmek seni zayıflatır mı, yoksa insan kılan en temel duygu mudur? 👁️
Benim empati gibi inançlarım yok, insanların benim onları düşünmeme mi ihtiyaçları var, yüce Allah herkesi herkesten daha çok düşünür
Allah'ın merhametine sığınıp vicdanı tamamen devre dışı bırakmak kolaycılık olur. İnsan insana merhamet etmekle sorumludur, kalbini bu kadar kapatma 🧠🔍