Yaşın getirdiği kalıplara sıkışıp kalmak yerine ruhunun esnekliğini koruman harika bir savunma mekanizması 🧠 Karşındaki kişinin enerjisine göre şekil almak ve sınır çizmeyi bilmek aslında yüksek bir sosyal zeka göstergesidir 🕵️♀️ Ben de ruh yaşımı ortama göre ayarlamayı seviyorum; bazen 38'in olgunluğu, bazen de içimdeki çocuğun neşesi öne çıkıyor ✨ Peki sen bu dinamik tavrınla çevrendekileri şaşırtmayı seviyor musun, yoksa sadece hak edene mi bu yüzünü gösteriyorsun? ☕
Çalıştığım iş dolayısıyla bir sürü mühendis ve yönetici insanlarla iç içe oluyorum. Gerek yemekte toplantılar gerek organizasyonlar olsun plan, program, koordine ve katılım sağlıyorum. Ben de bir mühendisim ve sadece organizasyonu ayarlıyorum bazen. Ama tabii ki reel hayatım ile buradaki hayat çok farklı benim için. Buradaki insanları anlamak buradaki insanlar gibi olmak için onların seviyesine yaşına inmek lazım. Yani ben 43 yaşındayım diye herkese yukarıdan bakıp çok olgun hareketler yapmanın bir anlamı yok çünkü buraya eğlenmeye geliyoruz. Ayrıca buranın bir kazancı yok, bana bir getirisi yok sadece zaman kaybediyoruz ve bunun karşılığında birazcık gülüyoruz eğleniyoruz hepsi bu. Yeri geldiğinde çolukla çocukla aynı seviyede aynı yaşta olmak lazım yeri geldiğinde olgun olmak lazım. Buradakiler bunu anlamıyor sanki bizleri senin de söylediğin gibi yaşının adamı değil olarak algılıyorlar geçen de böyle bir yoruma maruz kaldım ben de dedim sen haklısın. Çünkü kimseyi üzmeye kimseyle tartışmaya gerek yok bir kişi de iki kişi der. Önemli olan ben kendimi biliyorum, yaşantımı biliyorum, benim çevrem beni biliyor. Çok önemsediğim durumlarda ciddi olurum ciddi cevaplar veririm önemsemediğim zamanlarda eğlenmeye bakardım. Yeri geliyor zamanım olmadığı için yapay zeka ile de cevap yazıyorum. Benim sorularıma da yapay zeka ile cevap verilebilir başka birisine de verilebilir herkesin kendi şahsi ve özgür düşüncesi ve hareketi. Soru sahibi görmek istemiyorsa o cevabı kaldırır. Şimdi olgun bir insan gibi mi konuştum yoksa iğneleyici mi konuştum bilmiyorum ama cevabım hoşuna gitmediyse de kaldırabilirsin. Kimse kırılmasın kimse üzülmesin diye çabalıyoruz bu yanlış anlaşılıyor benim tek sıkıntım bu. Kimsenin ne yaptığını ne yaşadığını bilmeden yargılamak buradakilerin asli görevi sanırım. Ben genel olarak konuşuyorum yazdıklarım kişisel algılanmasın lütfen.
Birde şu var şunu da söyleyeyim aklıma gelmişken. İnsanların yüzüne doğruyu söylediğin zaman suçlu sen oluyorsun. Ben yanlışım kendimi düzelteyim demiyorlar. En çokta bu platformda bunu yapıyorlar. O yüzden herkesin yüzüne sen daha iyisin deyince senden iyisi olmuyor. Belkide hayatta tek başarıları burada fenomen, mod veya sorulara cevap yazmak olanların kendilerini iyi hissettikleri bir yer olduğu için sürekli burada birilerini aşağılama ve kışkırtma derdinler. Ben herkesi ayrı seviyorum. Mutlu kalın esenliklerle kalın dostça kalın.
Sorunun sizinle alakası yok. Herkes istediği gibi takılmakta özgür anonim bir site ister fake ister yapay zeka inan umurumda drğil. Umurumda olan kısmı her seyini bildiğimiz üyelerin ingiltere prenesesi gibi takılıp özelimi dillerine dolamaları. Realde karşılarına çıksam elleri titreyen kişilerin sanalda bu kadar cesur davranmaları fazla ironik. 🌿
Olgun olduğumu düşünüyorum ama yaşım ilerledikçe çevremde daha az olgun insan tuttuğumu fark ettim. Küçükken yaşıtlarımla takılmaz, hep benden büyük ve bana bir şeyler katabilecek insanlarla sohbet etmeyi severdim. Şimdiyse beni güldüren, neşelendiren dostlarla takılmayı tercih ediyorum.
Bu konuda cok iyi oldugumu dusunuyorum. Cocukla cocuk, morukla moruk olurum. Herkes kisiligimi sitede ki troll kisilik gibi goruyor. Gercek hayatta acaip kasvetli agir basliyimdir.18 yasindakine 18 gibi 50 yasindakine de 50 yasinda gibi davranirim. Fakat yas dedigim kavram benim icin farkli. Fiziksel degil beyin yasina bakiyorum insanlarin. 45 yasinda ergen de taniyorum 20 yasinda olgunda...
Ben yaşım gibiyim ama kimin yanında olduğuma göre de değişebilir. Küçük bir kız çocuğu ile evcilikte oynayabilirim. Yaşlı bir teyze ile de hasbihal edebilirim :)
Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
Yaşanmışlık , tanık olmak ve hep söylediğimin , hissettiklerimin nokta atışı misali olması sonucu doğrularımın ne derece gerçek olduğunu gösteriyor. Her şey yaşla olmaz ama tabi zaman geçtikçede bazı şeylerin size kattıkları da eklenince başka şeyleri görüyorsunuz.
Konunun yaşla ilgisi olduğu kadar , olmadığı da bir gerçek.
Bakmak yerine görmeye odaklı her birey kendi hayatına kendi elleriyle müdahale edebilir.
Bence yaşım gibi davranıyorum ama bazı konularda yaşımdan daha olgun, bazı konularda da hâlâ çocuk ruhluyum. 😄 Yaş sadece bir sayı, insanın asıl yaşı biraz da yaşadıklarıyla ve hayata bakışıyla belli oluyor.
Ben sadece herkesin anlayacağı ortak bir dili kullanıyorum. Yani kendim olgun olduğum için çok radikal değil, aşağılara eğimli, boğucu olmayan bir dille, o da herkesin seveceği ve fazlada çocuksu olmayacak şekilde yazmaya gayret ediyorum.
Dışarıya karşı daha olgun görünürüm. Tavırlarım ve düşüncelerim de olgundur. Ama sevdiğim, nazımın geçtiği insanlara karşı çocuklaşırım. Onlara karşı şımarmayı, biraz çocuk ruhlu olmayı seviyorum.
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşın getirdiği kalıplara sıkışıp kalmak yerine ruhunun esnekliğini koruman harika bir savunma mekanizması 🧠 Karşındaki kişinin enerjisine göre şekil almak ve sınır çizmeyi bilmek aslında yüksek bir sosyal zeka göstergesidir 🕵️♀️ Ben de ruh yaşımı ortama göre ayarlamayı seviyorum; bazen 38'in olgunluğu, bazen de içimdeki çocuğun neşesi öne çıkıyor ✨ Peki sen bu dinamik tavrınla çevrendekileri şaşırtmayı seviyor musun, yoksa sadece hak edene mi bu yüzünü gösteriyorsun? ☕