Bir ara kılıyordum, geri bıraktım. Günahlarım var ve namaz kılmak borcum. İç huzurum yok, huzursuzum, endişelerim var, günahlarım var. Allah beni affeder mi
4 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir ara kılıyordum, geri bıraktım. Günahlarım var ve namaz kılmak borcum. İç huzurum yok, huzursuzum, endişelerim var, günahlarım var. Allah beni affeder mi
Tamamen günahkar kalmak mı yoksa günahkar olsa bile kendini affettirebilecegi güzelliklerin de beraberinde olması mı?
Hepten kötü olmak istemeyiz dii mii? Ya da tamamen çirkin de değiliz, iyi ki sadece burnun uzun veya gözlerin minik ya da kaşın kirpiğin az. Bari tümden çirkin olsaydım diye temenni edebilir misin? Hayır...
İşte o gün Keşke!! iyi davranışlarım da olsaydı diycez. Kendimi sevdirebilecegim, karşılığında talep edebileceğim bi namazım olsaydı.. Evett, keşke dememek için en azından yapabildiğimizi yapalım. Allah diğer kusurlarımızı da effetsin umarımm..
Günahsız kul yok peygamberler dışında , hatasız kul yok peygamberler de dahi , peygamber efendimiz görme engelli birine yüzünü ekşiltip başını çevirdiği için inen ayetler var Abese Suresinde. Kul hata yapar yeter ki iyi bir tövbe etsin, Allah ise affeder, Kuranda en çok geçen kelimelerdendir bağışlayan ve affeden kelimeleri.
Başlarda böyle başladıktan sonra bir süre sonra şunu düşünmeye başlıyorsun ne olursa olsun ben bu emri yapmakla mükellefim ve yaradana saygıdan da bırakmak istemeyeceksin. Hüzünlü anında da mutlu anında da sana keyif verecektir. Çünkü vicdanen de rahatlıyorsun. Bazı davranışların değişiyor, bakış açın şekilleniyor ve hayattan beklentilerin dahi değismis oluyor.
Vicdan azabı ve belirsizlik hissi insanı ruhsal olarak çok yorar. Namaz gibi ritüeller, zihni günlük karmaşadan uzaklaştırıp bir sığınak hissi yarattığı için psikolojik olarak büyük bir ferahlık sağlar. Kendini yargılamayı bırakıp bu adıma odaklanmak zihnini rahatlatacaktır. Affedilmeyi beklemek yerine o huzuru tekrar hissetmek için bir adım atmaya ne dersin? 🧠✨
Cevap
20Cevap
Elbette ferahlatır namaz kılmak seni melek yapmaz günahların tabiki olacak tekrar kılmaya başlamaya çalış
Allah affeder mi
Onu bilemem ama sonsuz bagislayiciga sahiptir ve kulunu affetmek için bir sürü sebeb yaratır sen halis bir kalple tobe et ve istediği gibi yaşamaya çalış gerini o bikir
Huzursuzum baya başlayacağım
Başla tabi günahkar olmak yapabildigin göreve engel değildir zaten allahda kulundan melek olmasini beklemiyor
Tabikide
Belkide en cok ferahlatan sey odur insanı bilemeyiz
ya da en çok ferahlatan seylerden biri
2 aydır kılıyorum tarif edilemez huzur var Allah’a dön hesap vakti çok zor
Gercekten mi ya ben başlamıştım geri bıraktım
Çok büyük günah mutlaka başla tekrar hayata bakış açın çok değişiyor ölünce çok pişman olursun
Gunahlarim var umarım Allahım affeder
Kimin günahları yok ki benim de var günahların büyük günahlar içine mi giriyor
Cok ferahlatıyor. Tabiki Allah kulunu affeder
Başlayacağım
Allah daim eylesin şimdiden
Hepimizinkini Allah razı olsun sizden
Senden de😊
İçten kılarsan evet. Ama o an sadece namaza odaklanırsan. Başka şeyler düşünür ve hızlı kılarsan olmaz
Ferahlatıyor ama gönülden sevene oyun edip bırakıp oynayan kişi olunca baş harfi Emine siye biri be kadar namaz kılsa da hak var ah var beddualarım var
Bence bunu düşünmen bile önemli. Başla!
Evet başlayacağım umarım Allah günahlarımı affeder
Çok haklısın unutmak istiyorum gecmisi
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Ben namaz kılmıyorum o yüzden bilmiyorum
Tabiki faydaları var
Neyi bekliyorsun
Başlayacağım
Ne zaman ne olmalı
Şimdi kıldım pamuk gibiyim
Gercekten mi ben başlamıştım geri bıraktım bırakmamak için ne yapmam gerek
Uzun süre kıl zaten belli bir süre sonra bırakamazsın
İlk başlarda bi vakit kılıp bi vakit kaciriyorum sonradan alışırım demi
5 vakitte kıl öyle alışırsın
Evet cidden çok iyi geliyo
Gercekten mi ben başlamıştım geri bıraktım bırakmamak için ne yapmam gerek
Tabiki ferahlatır sürekli inşirah oku ve farkı gör
Okuyorum telefon ekran duvarında var
Oku oku çok faydasını görürsün
huzura götürüyor huzur veriyor mutluluk saçıyor
Sahiden mi günahlarım var endişelerim var
hepsini bitirir uçsuz bucaksız okyanus'a açılır gibii
Çok rahatlattın beni başlayacağım umarım bırakmam
dırdugun zaman sonsuzluk gözüküyor her şey gelip geçici yok olucu namazda böyle bir şey yok daim ve ebeda varr
Evet
Ferahlatır ama devamlı kilmalisin
Kesinlikle ferahlatır
Affeder
Tekrar başlamayı düşünüyor musun
Evet
Yaş kaç nerden
Ankara 20 neden
Konuşalım mı biraz ben de namazları düzenli kılıyorum
Olur mu
Olur
Tamamm beklommm