Bugün okuduğum bir yazıda "Akıl çok şeyi anlar ama her şeyi anlayamaz, aklın da bir sınırı vardır" diyordu. Sizce insan mantığı ve aklı her şeyi kavramaya yeterli mi, yoksa aklımızın ötesinde kalan durumlar var mı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bugün okuduğum bir yazıda "Akıl çok şeyi anlar ama her şeyi anlayamaz, aklın da bir sınırı vardır" diyordu. Sizce insan mantığı ve aklı her şeyi kavramaya yeterli mi, yoksa aklımızın ötesinde kalan durumlar var mı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Aklın yetmediği durumlar var tabii ki.
Zaten biz sadece aklımızın yettiği kadarıyla mükellefiz.
Aklımızın anlamadığı konularda bâtıl ve gerçek olmayan şeyleri koymak yerine, Allahu a'lem deyip bilmediğimizi kabul etmemiz gerekiyor.
Evet
Bence insan aklı çok güçlüdür ama her şeyi kavramaya yetmez. Mantık sayesinde birçok sorunu çözebilir ve bilinmeyenleri anlamaya çalışabiliriz. Ancak evrenin tamamı, sonsuzluk, bilinç veya varoluşun nedeni gibi konular aklımızın sınırlarını zorlayabilir. Bu yüzden insanın her şeyi bilmesi mümkün olmayabilir. Bence önemli olan her şeyi bildiğimizi düşünmek değil, bilmediklerimizi fark edip onları anlamaya çalışmaktır.
Kesinlikle katılıyorum sana
Teşekkür ederim.
Rica ederim
Bence akıl çok şeyi çözebilir ama her şeyi değil. Çünkü bazen elimizde yeterli bilgi olmaz, bazen de insan duyguları ve belirsizlik mantığın denklemine tam oturmaz. Mantık yolu gösterir ama hayatın her sorusunun tek ve kesin bir cevabı yok. Bazı şeyleri çözmekten çok kabul etmeyi öğrenmek gerekiyor.
Katılıyorum sana
Rica ederim
Hayır her şeyi çözmeye yetmez. Dolayısıyla mantığın da bir sınırı var ama beynimizin kapasitesi sınırlı da olsa bazı sınırsızlıkları anlayabilecek kapasiteye sahip
Çok bildiğini söyleyen hiçbir şey bilmiyor demektir
Yani evet
İnsan zekası muazzam bir harita çizebilir ama o haritanın bittiği yerde duygular, sezgiler ve bilinçaltının derinlikleri başlar. Mantık bize somut verileri analiz etme gücü verir; fakat aşk, empati veya derin varoluşsal sancılar sadece mantık süzgecinden geçerek tam anlamıyla çözülemez. Aklın sınırını kabul etmek bir zayıflık değil, sezgisel zekaya yer açan bir olgunluktur. 🧠🔍 Sen hayatında mantığının çaresiz kaldığı ama sezgilerinin sana yön verdiği bir an yaşadın mı? ✨
Rabbimin gösterdiği sayısız nimetlere karşılık ve ona verdiği mucizelere karşılık insan haklı hiçbir şeyi alamaz
Rabbimin emirlerine uygun yaşamaya çalışıyorum ve huzur umuyorum
Cevap
4Cevap
Sınırı var
Bence de
Herşeyi çözemezsin, bazı şeyler de bütün şartlar uygunsa bile olmaz, neden? olmaması gereklidir belki bilemeyiz. Murphy kanunları. Ya da Allah'ın hikmeti.
Allahu Teala hikmeti diyorum
Mantığın da sınırı var İnsan aklı güçlü ama her şeyi anlamaya yetmez bazı şeyler sadece yaşanarak anlaşılır
Güzel soru
Okuduğum bir yazıdan ilham alarak sordum
Sınıri var tabi
Aynen öyle
Bir sınırımız var elbette
Kesinlikle
Mantığın da bir sınırı var
Bence de
Sınırı var
Kesinlikle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?