...
Tamir işlerinden anlamayan erkek olur mu, çivi bile çakamayan erkek normal mi?
...
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kadın ve erkeğe farklı beceriler yüklenmiş yaratılıştan kaynaklı bir kadının ağır işler yapmasına çok da uygun değil fiziksel durumu çivi çakmak duvar örmek matkapla çalışmak yakışmıyor da ben net çizgilerle ayırıyorum eşitlik böyle şeylerin kesinlikle dışında..
Evet erkek olarak erken yaşta el becerilerinin geliştirmesi gerekiyor yoksa ampül bile değiştirmeyecek kadar beceriksiz kalıyorlar.
Gereken neyse gereken kişi yapsın herkes kendi görev ve sorumluluklarını bilsin yardımlaşma neyse de gerisi beni aşar.
Çok uç şeyler den bahsetmedim ztn bi kadın en azından araba kullansın bi ampul değişsstirsin erkek de yemeğini yapabilsin vsvs yoksa ağır iş ztn kadına narinliğine yakışmaz
Evet, seni anladım zaten yumurta kıramayan kadınla çivi çakamayan erkek benim gözümde aynıdır aslında nu yaşam için gerekli olan basit işlerdir bunu bile yapamıyorsa oturup sorgularım.
Evet teşekkürler anlaşılmak bile yetiyor bazen
Tamir işlerinden anlamayan erkek de olur, çok iyi anlayan da. Bana göre bunu erkeklik ölçüsü hâline getirmek doğru değil. Her insanın yeteneği farklıdır; kimi tamir işinde ustadır, kimi bilgisayarda, kimi sanatta, kimi de başka bir alanda. Önemli olan her şeyi bilmek değil, öğrenmeye açık olmak ve gerektiğinde çözüm üretebilmektir.
Ben kendi adıma teknik işlerden anlarım ama bunu herkes için bir ölçü olarak görmem. Bir çivi çakamıyor diye kimsenin karakteri ya da değeri eksilmez. İnsanı becerisinden önce ahlakı ve duruşu tanımlar.
@MuzipFilozof dedi ki: İnsanın değeri elindeki çekiçle değil, omuzlarındaki sorumluluğu nasıl taşıdığıyla ölçülür.
Valla kendi yemeğini kendi yapamayan, kendi bakım ve ihtiyaçlarını evlilik adı altında başkalarının üzerine yıkan asalak bir canlı türü de olmaz aslında. Ama kadınlar buna pek takmıyor gibi. Biz yaparız diyerek geçiyorlar olayları biraz sanki. Olur kirli donlarını da siz yıkayın. Çakamadığı çiviyi de alıp siz alıp çakın. Hayat bu. Edinilmeyen becerilerin, üstlenilmeyen sorumlulukların bir karşılayıcısı olduğu sürece hayat tamda birilerinin vakti, fedakarlığı, düşüncesi ve becerileri üzerinden böyle devam eder.
Bir şeyleri onaran, inşa eden, tamir eden erkekler barınma içgüdüsüne hitap ediyor o yüzden hiç normal değil yapamıyor olması. Bunları yapamayan adam maalesef bizimle değil. Sosyal hayatında kadınlar konusunda sıkıntı yaşar.
Cevap
21Cevap
Olabilir evet.
Olabilir.
Ailede sorumluluk verilmediği , yaptırılmamışsa gayet normal.
Yumurta kırmasını bile bilmeyen kadın var , bu gün bile.
Buna normal bakılıyorsa , ona da normal bakılması gerekir.
Eğer bu ikisine de normal bakmıyorsak , düşünmekten öte dile getirmek davranışla ifade etmek zorundayız.
Adalet istiyorsak adil olmamız gerekir.
Eşitlik mi istiyoruz insanlar arasında eşit olmalıyız.
Bu hayatın yazılı olmayan kurallarından sadece bir tanesi.
Aksini düşünmekte özgürsünüz.
Ancak yaşayacaklarınız sadece sizi bağlar.
Bir başkasını değil.
Yumurta kıramayan kadını başka soruda sorarım şu anki konu bu değil
Karşılaştırma yaptığımı farkındasınız ne demek istediğimi de anladınız fakat gerçekten kaçmak bir çözüm veya zaman kazanmak olabilir fakat sonuç değişmez.
Bir şeye sahip çıkan becerikli birini mi istiyoruz , bunu söylemde bırakmayan sözünü fiile dökeni tercih etmemiz gerekir.
Bunun aksini yapıp fiile dökmeyen insanı değiştirebilirim diye kendimizi kandırmak ne zamandır sonucu değiştirebildi.
Bir erkeği kendinden başka kimse adam yapamaz.
Aksi kanıtlayacak ortaya koyacağınız bir teziniz var mı?
İnsanı yaratan ben değilim.
Gerçeği doğruyu da ben belirlemedim.
Hayatta olması gereken ve olmaması gereken şeyleri ifade ediyorum.
Aksini kanıtlayacak bir söyleminiz varsa başım gözüm üstüne.
Gerçek her zaman gerçek , değişmez ve değiştirilemez.
Doğru sadece renk ve şekil değiştirebilir.
Beyfendi ben Yumurta kiramayan kadina ve erkege... Yine civi bile cakamayan kadina ve erkege karsiyim oldu mu...
Olmadı ama sizi yormayayım çünkü ne demek istediğimi anlamadığınızı fark ettim.
O nedenle olmuş olarak kabul ediyorum.
İyi geceler.
Ben de beni anlamadi ginizi anliyorum gule gulee
Anlamadığım için mi örneklendirme yapma gereği duydum.
İlginç bir cevap verme tarzı.
Hoşçakalın.
Güle güle 🤣
Kızlar, Kaynak yapabilen erkekten olur mu 😂?
https://www.kizlarsoruyor.com/img/40142792
her alet var evimde herşeyi yapacak kapasitem var uğraşırım
İşte bu
anadan babadan böyle gördük :)
Olmaz tabi 😄 Çivi bile çakamayan erkek mi olur ya Tamirci ol demiyoruz ama en azından elinden biraz iş gelmesi lazım Evde bir şey bozulduğunda ne yapacağını bilsin insan Erkek dediğin gerektiğinde alet çantasını çıkarıp uğraşmayı bilmeli 😄
Helal :))
🙂🙂🙂🙂
herkes her şeyden anlaak zorunda değil, el becerisi tamamen başka bir şey. fotoğraftaki matkap, pense ve tornavidalar düzenli duruyor ama eller bu işe yatkın olmayınca lamba takmak bile eziyete dönebiliyor, gayet normal.
Ogrenilir seyler bence
En sevdiğim kırık dökük onarımı tamiratı, eksik gedik düzenleme toparlama işleri hobi gibi benim için. Onlarca alet edavat takımın var. Meraktan alıp koyuyorum gün gelir lazım olur diyorum.
Ilgın var demek ne gzl
Çok ilgim var tabi, çocukken mekanik saatlerin içini açardım daha 8-10 yaşlarındayken zemberekkeri çarkları inceler nasıl çalıştığını anlamaya çalışırdım. Bişeyleri söküp çalışma sistemini prensibini anlamaya meraklıyım. Depom da hertür alet edevat var atölye gibi 😂 cam üzerine gravür işlemesi bile yapıyodum bi aralar. Şimdi de kombinin altından damlayan gider borusu tıkanmış yarım parmak ince boru 6 metre kadar ana hatta giden yerden su gelmiyor. İki farklı klavuz aldım tıkanık açılmadı. Zemindeki dayandı mutfak dolabını kırıp çıkarmak bir haftalık iş. Ayrıca birsürü masraf. Mutfak dolabının arkasından yeni hat çekecem şimdi boru aldım. Gidere aktaracam. Elimden her iş gelir.
Allah'ım aşık olcam 🤣
Kızlar seven aşık olan adamın değerini bilmiyorlar 😂
Erkekler dir onlar
Hele şu banyo seramikler kabin camları kirlenip kireç tutuyorya valla onu öyle görünce içim gidiyo. Duş alıyoruz 10 dakka, banyoyu ilaçlayıp fırçalayıp temizleyip kurulamadı yarım saat. Bana diyolarki çok titizsin. Abi öylede ben kullanıyorum lavaboyu tuvaleti. Lavaboda felan zerre kadar kire tahammül edemiyor :) illaki kullanılınca temizlenecek tuvalet klozet felan 😂 bazen diyorum çok mu abartıyorum 😂
https://ibb.co/PGDVbDYN
Çok romantik sin 😂😂😂😂
60 şişe sos yaptım olmuşmidur olmamişmidur 😂😂
https://ibb.co/5WHpj5gT
@OkumayıSevenCahil çok güzel olmuş kapakları nasıl vakumlatıyorsun
Makinası var :) kullanılmamış yeni kapak alıp makineyle presliyosun
Hadi ya
el becerim iyidir. Bir çok şeyi kendim yaparım. Anlamak şart gibi ama yatkınlık meselesi ve o yatkınlığı kabul edip geliştirecek karaktere de sahip olmak lazım. Kimisi için bu bir yük belki de.
Ogre nilir seyler ailede bu sekilde yetistirmiyor belkide
Benim babam da tamirattan çok anlamıyor ama matematiği aşırı iyidir matematik hesabında inanılmaz iyi çok zeki bir adamdır. Allah her şeyi tek bir kişiye verseydi diğerlerine ne kalacaktı diyorum ben böyle durumlar için 😂
Herkesin bilmesi lazım bunu. Normal yaşam becerilerini bilmek de marifet gibi görülmemeli
Bende bunu anlatmak istedim
💖
Ben çivi çakıp montaj yapıyorum ya bi zahmet bilsin
Helal kiz anlatiyiorum anlamiyolar
Hiç sorma komşu hep perdeyi bana taktiriyor :) bide çok konusuyor
Haha şöyle bi komşu da yok
Kadın dul :) yaşı baya var gelim canin aagolsun )
Him sakinca li
Sende haklısın yanlizmisin
Merhaba,
Olur, herkes tamirden anlayacak diye kaide yok...
Erkek anlamalı diye düşünüyorum
Ben anlıyorum fazlası ile musluk sifon elektrik elektronik elektrikli bisiklet bisiklet motosiklet oto elektrik dolap montaj kaynak ahşap kesim demir kesim plastik kaynak tampon tamir ve bir çok şey daha yapıyorum ama parası olan niye ilgilensin ki tamirci çağırır 😅
Anlasa iyi olur ama anlamaması kötü değil komşular hep beni çağırıyor oğulları var ya da kocaları ama ben bakıyorum 😅çok var yani anlamayan
Efsane afferin sana.. :) bak şimdi bi dolap kapağı çıkmış mesela bunun için usta mi çağırım kendim bile yaparım
Heheeh maşAllah sana tamire meraklı kadınları seviyorum. 😊
İlerde olursa eş'im onunla da yapmak isterim..
Bir usta çağırmak birkaç vida en az 1.500 2000 komşular da bana ben para almadığım için geliyor 😅bugün atölyemi düzelttim iki elektrikli var sırada bekliyor birkaç normal bisiklet var oto aksesuar işleri var
Hah işte bundan bahsediyor um keske daha fazlasını bilsem
Kimse annesinin karnında öğrenmiyor. Merak ilgi olması yeterli. PC tamir dükkanım vardı çocuklara gençlere öğretirdim şimdi de öğretiyorum bir çok şeyi gösteriyorum çocuklara gençlere 😅
Aşkıma daha güzel anlatırdım 😅
Aşkın şanslı sen biliyorsun zaten... Olan bize oldu
Musluk, banyo mutfak bunlar basit. Ampul anahtar açma kapama basit. Hatta çoğu şey basit. YouTube yaz başına bir şey gelirse önce kendin uğraş. Buradan da yazabilirsin. Bende bildiğim konu olursa yardımcı olurum. Yönlendiririm. 😅
Kastamonu da PC görüntü gelmiyordu görüntülü aradım yönlendirdim yaptılar kasa söküldü ramlar çıkarıldı takıldı filan 😅
Aşkım yok ki hani olsa 😅
Ya ben yeni taşındım da bu tarz cok isim oluyo
He o zaman normaldir. 😅Önce ustalar yapsın. İşler bitsin. Sonra şey edersin şimdi çok iş çıkar. 😅
İstanbul Anadolu yakası ise yardımcı olabilirim. İşleri görmem lazım tabi 😅
Yok afyon usta geldi baya ama ufak tefek seyler var
He, bazı ustalar bir çok şey yapıyor. Pazarlık sünnettir pazarlık teklif edin. Hemen kabul etmeyin. 🌸
Deals ya ufak tefek isler var usta cgirmak lstemiyorum abim de yapamadi 😂😂
Alla alla 😅abiler genelde yapar benim abimde yapar bir şeyler 😂bazı şeyleri bok eder tartışırız bazen kafasına göre yapar ben demeden 😂evimin anahtarı onda da var 😂deli oluyorum 😂😅😂
Mesela neyi yapamadı abin?
Mutfak dolabinin kapagi cikti bl parca var nasıl yerlescek anlamadi
Bana görsel at yardımcı olayım. Yönlendireyim.
Malzemeler tornavida yıldız vidaları vardır zaten 😅
Bende denedlm olmuyo tesekkur ler 😂
Bazen olmayan şeyler sonra deneyince oluyor 😅sonra yine deneyin
Bakcam Baakalim Tornavida alayim da
Kolaylıklar dilerim yapay zeka da iyi fikir olur 😅 her şeyi biliyor
Himmmm ever mantikli
Hıhi
Tamir işlerinden ben de anlarım ama erkeğin anlamaması da beni soğutur. En azından çözüm bulsun.
Bilmem bence yapabilmesi gerekir ama her yapcak diye de bisey yok
Anormal ben anlıyorum Allahtan babam kaportacı az çok yatkınlık var babam kadar anlamasamda
Gayet normal. Her erkek tamirci olmak zorunda değil. Ama temel birkaç işi zamanla öğrenmek hem kadın hem erkek için faydalı bence.
Evet normal. Avizeden farkı olmayan milyarlarca kız gibi.
OnlarA normal demedim ben. Bu başka sorunun konusu sapla samanı ayırt edin brzz
Ediyorum.
Iyi ne gaze
Iyi ne guzel
bana fark etmez o işleri ben de yaparım yeterli sevsin beni maaşa bile bağlarım xbxb
Elinden iş gelmeyen adamdan olmaz.
Ayy işte duymak istediklerim
Var oyle tipler ama geneli anlar
Anlasin lar bizahmet ya
Bilsin ben biliyorum
Benim elim öyle şeylere alışkın
Çok iyi :)
Normal çoğu erkek iki yumurta bile kıramıyor
Yahu bi çivi çakamıyolar
Hiç değil
Aslan kankitom ya 🤣
Vardır