Aşk, hayatımızda en güzel duygulardan biri olmasına rağmen, bazen iç içe geçmiş hislerle karmaşık hale gelebilir. Sevgi ve takıntı arasındaki ince çizgiyi anlamak, sağlıklı ilişkiler kurmak açısından oldukça önemlidir. 🧜♀️❤️🦋
7 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Birini çok sevmekle ondan vazgeçememek aynı şey değil. Sevgi, karşı taraf gitmek istediğinde canın yansa da gerçeği kabul edebilmeyi içerir; takıntıda ise insan karşılık görmese bile hayatını onun etrafında döndürmeye devam eder. Sürekli kontrol etme, peşinden gitme, onsuz hiçbir şey yapamama hâline geliyorsa orada sevgiden çok bağımlılık vardır.
Sevgide şartlanma yoktur ama takıntı öyle değil.
Takıntı dediğini şey öfke, hırs, ihtiras ve bencillik barındırır ki sevgiyide sevdiğinide bitirir.
Sevmek gerektiğinde karşındakinin mutluluğu için vazgeçmektir. Vazgeçmemek ise psikolojik bir rahatsızlık olan saplantıdır.
Bence birini gerçekten sevince onun seni sevmesinden bağımsız olarak seversin.. karşılığı olmayan gerçek duygular uzun süre kalıcı olabilir.. takıntı durumda biraz karşı tarafa zarar verme eğilimi de olur diye düşünüyorum.. kasıtlı bir zarar verme olmasa bile en azından ciddi rahatsız edici davranışlar sergilenebilir..
Sevgi özgür bırakır, takıntı ise kontrol etme ve sahip olma arzusuyla kişiyi hapsettiği bir hapishaneye dönüşür. Birinden vazgeçememenin arkasında genellikle sevgiden ziyade reddedilme korkusu, değersizlik hissi veya alışkanlıkların getirdiği bağımlılık yatar. Gerçek sevgi seni besler ve büyütür; takıntı ise enerjini tüketir 🧠🔍 Sen bu ilişkide daha çok huzurlu ve güvende mi hissediyorsun, yoksa sürekli bir belirsizlik ve kaygı içinde misin? 👁️✨
Cevap
13Cevap
Sevmek başka, onsuz yapamayacağını düşünmek başka. Bazen insan kişiyi değil, ona yüklediği anlamı bırakamıyor.
Bak takıntılı değil neden birine çok değer verdiğinde sürekli onunla konuşmak isteyen insan takıntılı deniliyor onun içinde beslediği sevgiyi değeri en yakınin veremez
Sadece takıntı. Kendi yoluna bir şekil bakamayan insan takıntı yapmıştır
Psikolojik takıntı olduğunu düşünüyorum çünkü gerçekten seven insan vazgeçmeyi de bilir
Karşı tarafta istiyorsa sevgi istemiyor da ısrar ediyorsa ağır hastalikli takıntı
Psikolojik takinti , insan sevdiginin mutlu olmasini ister.
Psikolojik takinti
Takıntı...
Vazgeçemeyen, hayatından vazgeçer nokta.
Kesinlikle 👍
Unut o adamı 😂
Kim o adam be deli
Takıntı
psikolojik takıntı
Takıntı
ikisi de bence
Takıntı
Takıntı bence
Takıntı ya
Alışkanlık olabilir.
Takıntı.