Bazen umut etmek yerine harekete mi geçmek gerekiyor sanki?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazen umut etmek yerine harekete mi geçmek gerekiyor sanki?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
çünkü insanın hayata tutunmak için bir umuda ihtiyacı vardır...
umutsuz insan ölümü bekleyen insandır
Umut toprağa bir tohum ekip önce onun filizlenmesini, sonra da ağaç olup meyve vermesini beklemektir. Mutlu olmak için umut ederiz, yaşama sımsıkı tutunmak için umut ederiz. Çünkü; insan, hayal etmeden yaşayamaz. Hayallere sarılmak için de umut lazımdır. Olmayacağını bilmek diye bir şey yok. Allah (c. c.), nasip etmeyeceği şeyin hayalini kurdurmaz. "Hayat varsa umut da vardır" Stephen Hawking. Hayatın devam ediyor. Bazı durumlar gerçekten geri gelmez. Gençliğim istemediğim şekilde geçip gitti. Bu durumlarda aynı olasılığı hayatta farklı olasılıklar içinde bulma umudumuz devam eder.
gençliğinin senin istemeidğin şekilde geçip gitmesi muhtemelen senin suçnu değildi, ama belki en çok şurada hata yapabilirsin ; "bu kaderdi" buna emin değilsin.
forza horizon 5 oyununda ilk başta "küçük bir umut " yarışı var, uçakla yarışıyorsun, yarış bittiğinde ben 36.837 saniye ile bitirdim, uçak 36.814 saniye ile bitirdi, baştan zaten umudun az olduğunu söylüyordu oyun. tabi elimden gelen herşeyi yapmıştım buna rağmen olmadı. yani umut bazen elinden gelen herşeyi yapmana rağmen olmayacaksa, hiç yapmamak olabilir. zira ben kazanabileceğimi düşündüğüm için yarışa girdim, ama belki yapay zeka zaten bana kazandırmayacaktı. sistem (insan zihninin kurduğu) aslında yapay zeka gibi çoğu durumda kaderi belirler. bu bilinçle olmayacak şeylerin üzerine gitmek bazen gerçekten, boşuna kürek çekmek anlamına gelecektir. o yüzden ikinci söylediğin yani; insan zihninin yarattığı sistemin tanrı olup senin üzerinde yarattığı KADER e göre gerçekleşmesi mümkün olan , hatta olasığılı yüksek olan şeylerin üzerine gitmek lazım
Valla harekete geçince de olamayack olan olmuyor.. Kader de ne yazildiysa o.. diye söylemek gerekiyor ama Kasım ayagi öyle değil maalesef.. bazen cabalarsin olmaz bazen oturursun önüne duser hayat bizle böyle maytap geçiyor.. umut bir şeyin gercekl smesinyada ulaşılması için duyulan istek.. ama o istek için genelde çok şey yapmaz insan :))
Adı üstünde umut işte bazen hiç umut olmasa bile çıkmadık candan umut kesilmez deriz ya o hesap.. hayat insanlar için hep bir beklenti hep bir umut ile geçer.. en basit şeyi bile umut ederiz.. mesela bugün işten erken çıkıp eve erken gitsem deriz en basiti.. Ya da daha büyük şeyler.. atanmayı, sevmeyi, sevilmeyi.. gerçekten "yaşamayı" umut ederiz.. ama dediğiniz gibi harekete geçmek de önemli elbette.. yoksa armut piş ağzıma düş ile işler yürümüyor.
Güzel yazdınız katılıyorum efenim.
Teşekkür ederim :))
Harekete geçmeyeceksek hiç umut etmeyelim zaten.
Umut ederiz çünkü iyiye ve güzele olan inancımız ve isteğimiz ölene dek solmaz.
Kader gayrete aşıktır.
Katılıyorum efendim (çiçek)
Bu çiçek ve kalp işi bitirir bizi demedi deme :D
Neee hahah yok yaa millet alışkın bana :D:D
Sana güveniyorum :D
Bişey olursa suçu bana atabilirsin hocam. D Sorumluluğu ben üstleniyorum :D
Anlaştık gel kadeh kaldıralım :D
Olur hocam bi long island patlatsam sizi bozmaz dimi. D
Hiç bozmaz, teşekkür ederim :D
Umut fakirin ekmeği. Gerçekleşme ihtimalini seviyoruz sanırım.
umut farikin ekmeği değilde, sistemin manipülasyonu demek daha doğru. mesela sistemin "yasal" kumarlarını oynayan bir insan çok büyük olasılık hep kaybedecektir. sistem fakirleştirdiği insana yasal kumar oynatarak elinde "az olan" parayıda bu sayede eline geçirir. umut etmenin bazı durumlarda manipülasyon olduğunu anlamazsak, çok daha büyük zarar göreceğimizi tahmin edemeyiz. zira fakira az para verende, yasal kumar oynatanda sistemin ta kendisidir.
ve hayat kısa kuşlar uçuyor :)
@VuR-KaN iyi ki dedin bilmiyorduk😂😂
harf kısıtı yüzünden tam yazamamışsın, ve ben hatırlatıyorum sadece , belki anlamayan olabilir (çok azda olsa )
@VuR-KaN anlamayan da ne bileyim 🤷♀️
anlamıyorlar ya, meslea "kşlr" bunu kışlar anlıyor. bu çıkarım zor ama öyle anlamak istiyor :D
@VuR-KaN Cemal Süreya'nın bu vurucu dizesini de bi zahmet bilirler yaa😅
bilirler de "anlamazlar" bilirsin ki (bak sende anlamıyorsun bence zira biliyorsun diyorum) bilmek "anlamak" değildir, söz his değildir "seni seviyorum " gibi.
@VuR-KaN sence anlamamış gibi halim mi var
yok sen anlıyosun bence, :) şaka yaptım senle ilgili ama çoğu insan anlamaz. bilirler ama.
@VuR-KaN Hayatkısa yorumlarçokuzun kanks ehuehue
@psychoparadıse hızlı yaşam "anlamı" kaybettirir, çok yaşadığını sanırsın, skor yapmak gibidir hızlı yaşam. az hissettirir sayıyı çoğaltır. uzun yazmak zaman kaybı , ama anlamı arayanlar hep uzun yazdılar.
@VuR-KaN Öyle diyorsan öyledir kanks :D (çiçek)
ALLAHtan ümidini ancak kafirler keser ayeti gelir aklıma ümit =umut zaten
Ben inancim gereği umutsuz yaşayamam ama benim inancim otur umut et değil çalış umut et ve gerceklesir o
Hareket + umut birlikte olmalı
Neden umut ediyoruz
Olması muhtemel şeylerin gerçekleşeceği inancı
Umut olmayacak olana inanmak değil olabilecek olana yürümeye devam etmektir bana göre Gerçekleşmese bile insanı ayakta tutan biraz da o ihtimaldir
Yaşamak ve yaşamayı daha yaşanabilir şekle getirmek için umut ediyoruz aslında
yoksa baska turlu yasanmaz ya, yasama sebebi umut bence
Umut bize yönü gösteren pusula ise... Bizi yinde oraya götürecek olan ise bacaklarımızdır...
Gerçekleşir diye umut ediyoruz işte bi Umut
Umutlarla yaşayanı gerçeklerle severler 😂😂
Hiii nee deeddiiiiiiiii hıııı :D
KS 7 xperimi çalar söyleyemem 🙊
kırgızlar :D
😂😂
Çok güzel bi yorum harikasın sesli güldüm 😅🤭
Çok teşekkür ederim 🤭😅😅
Rica ederim 😅🤭
Umut faqirin ekmeğidir😂
O kadar fakirki ''k '' almaya gücü yetmemiş alternatif olan ''q'' kullanmıs abfkjsa
😭😭
Umut fakirin ekmeği derler
Niye her yorumdasın@ VUR - KAÇ beycim
Git başka yerde havla koçum burdan sana ekmek çıkmsz 🥳🥳
knk niye siliyon yorumlarımı, çok kızdım sana söylim.
Yaşamak başlı başına bi umut değil mi zaten
Çünkü bir umuttur yaşamak ula