Kişilik & Karakter konusunda 12,4b cevap paylaştı.
Çok ön yargılı biri olduğumu düşünmüyorum. İlk izlenim ister istemez oluşuyor ama bir insan hakkında kesin karar vermek için davranışlarını görmeyi tercih ederim. Bazen ilk başta mesafeli bulduğum biri sonradan çok farklı çıkabiliyor; o yüzden ilk izlenimi hükme çevirmem.
Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
Yaşanan ve söylenen herkes tarafından ispat edilmişken önyargılı olmam pek mümkün değil. Herkes her şeyden şikayetçi , olmamışı oldurmaya çalışarak kendini yıprattığını kabul ediyor olsa bile aynı şeyleri yaşamayı istemediği söylüyor olsada , aynı karakterleri tercih etmekten geri kalmıyor. Bunu ifade edincede kendinden kaçanların karşındaki kişiyi suçlaması hep aynı kelimeyle oluyor. Önyargılısın. Önyargılı olan ben değilim. Siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz. Peki Neden bir insan hep kendini mağdur edecek faaliyetlerin içine sokuyorsun? Neden elmayı armut yapmaya çalışır. Neden elma yerken armut tadı almayı talep eder. Ne istediği bilmeyen ve bu bariz görünürken inkar edenlere evet önyargılıyım. Çünkü bir şeyi istiyorsam yaparım ve aynı doğrultu da tercih ederim. Olması gerekende budur.
Yüzde 99 oranında objektif ve mantıklıyım. Beni tanıyan herkes bunu söyler, bu yüzden bana her şeylerini rahatça anlatırlar. Kalan kısımdaysa hayvanlara olan zaafımdan gelen bir ön yargım var. Nelere nelere içim rahat bir şekilde 'kendi bilecekleri iş' dedim ama birinde minicik de olsa bir hayvanlara kötü davranma potansiyeli görürsem en kötüsünü varsayıyorum ve içimden bir şey çıkıyor.
Hayır, hiç önyargılı olmadım. Çünkü bir insanı tanımadan hakkında hüküm vermeyi doğru bulmuyorum. Herkesin bilmediğimiz bir hikâyesi, görünmeyen bir mücadelesi olabilir. Bu yüzden önce dinlemeyi, anlamayı ve sonra fikir sahibi olmayı tercih ederim.
@MuzipFilozof'un son sözü: İnsanı tanımadan verilen her hüküm, hakikatten çok önyargıyı anlatır.