Birini birebir tanımakla başkalarının arasındayken görmek bazen aynı izlenimi bırakmıyor. Kalabalık içinde farkında olmadan yapılan küçücük bir hareket bile insanın başka bir yönünü gösterebiliyor. Sizin özellikle dikkat ettiğiniz ve o kişi hakkında fikir veren ayrıntı nedir?
Kalabalık bir ortamda insanın karakterini gösteren küçük davranışlara dikkat ederim. Kişilere davranışlarını, konuşmalarını ve hareketlerini takip ederim. Eğer yanındakileri kendinden küçük görüyorsa ve egoist hareketler sergiliyorsa o insana sinir olurum ve hızla o insandan uzaklaşırım. Ayrıca çok konuşan ve boş konuşan insan da gördüğümde ayrı sinir olurum. O tür insanlarda gereğinden fazla ortamı kalabalık eden insan türleridir benim için. Mesela herkes bir şey anlatmaya çalışırken sessiz kalan birinin fikrini sorması bile benim o insan hakkındaki düşüncemi olumlu yönde değiştirebilir. Çünkü nezaket ve empati gösteriş için değil, insanın içinden geldiği için yapıldığında daha anlamlıdır.
Bir insanı birebirdeyken değil de kalabalık içerisindeki ve gözlemleme anında çözen en net davranış, bakışların ve dikkatin nereye yöneldiğidir... Bence insan teke tek teyken vitrinini sunar... Ancak kalabalıkta ise reflekslerini sunar...
Gülünç duruma düşen veya küçük bir kaza geçiren birine karşı verdiği ilk gayriihtiyari tepki... Alaycı bir tebessüm mü oturuyor yüzüne, yoksa o anı toparlamaya çalışan koruyucu bir refleks mi? Birde Kalabalık zırhının arkasından çıkan o ilk mikro mimik karakterin en çıplak halidir... Bence
Herkesin gözü üzerindeyken nasıl davrandığı değil, kimsenin görmediğini düşündüğü anda nasıl davrandığı fikrimi değiştirir. Özellikle garsona, çalışana ya da kendisinden güçsüz gördüğü birine karşı tavrı çok şey anlatır.
Çevredeki insanlara olan bakışları veya davranış biçimi daha çok 💁🏻♀️ Mesela bir yerde otururken garsonu çağırırken kullandığı hitap şekli, gösterdiği tavır saygı ve insanlık düzeyini gösterir bence ve benim için önemli ✨😌
Garsona ya da kendisinden bir çıkarı olmayan birine nasıl davrandığı çok şey gösteriyor. Özellikle kalabalıkta herkesin içinde birini küçük düşürmeye çalışıyorsa benim gözümde fikri direkt değişir.
Garsona ya da hizmet eden birine nasıl davrandığı her şeyi ele verir. Fotoğraftaki gibi kalabalık ve hareketli bir ortamda herkes kendi havasındayken, masaya gelen çalışana karşı takınılan o kibirli ya da kaba tavır bütün fikrimi anında değiştirir.
derler ki, kalbin gerçekten temizse allah sana insanların hakikatini gösterir. ve hakikati gören çoğu zaman yalnız kalır. bu yalnızlık ceza değil ilahi bir korumadır
Bazen insanları tanıdıkça çevrenin daralması kötü bir şey değil. Kalabalığın içinde yanlış insanlarla olmaktansa az ama sağlam bağ daha değerli geliyor.
"Gülümsemenin arkasına gizlenmiş o samimiyetsiz 'üstten bakış' ve başkası konuşurken lafı sürekli kendine çevirme çabası. Ne kadar havalı görünürse görünsün, o an tüm büyüsü bozuluyor."
Açıkçası hemen her şey. Üslubu, duruşu, bakışları, tavırları, sözleri. Bunlardan birinde kibir, bencillik, tutarsızlık, saygısızlık görürsem o yaklaşımın muhatabı ben olayım ya da olmayayım fikrim hızlıca değişir.