Ciddi sorudur, gerçekten yardımcı olmak isteyen cevap yazsın rica ediyorum
8 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ciddi sorudur, gerçekten yardımcı olmak isteyen cevap yazsın rica ediyorum
Kendini sevmek, aynaya bakıp “Ben mükemmelim” demek değildir. Asıl kendini sevmek, kusurlarını gördüğünde, hata yaptığında, başarısız olduğunda veya hayatın istediğin gibi gitmediğinde bile kendinden vazgeçmemektir.
İnsan çoğu zaman kendisine, sevdiği bir insana davranmayacağı kadar acımasız davranıyor. Bir arkadaşın hata yaptığında onu teselli ediyorsun ama aynı hatayı sen yaptığında kendine “Ben beceriksizim, değersizim” diyorsun. Kendini sevmek, işte o içindeki acımasız sesi yavaş yavaş susturup kendine daha merhametli konuşmayı öğrenmektir.
Kendini sevmek aynı zamanda kendini olduğu yerde bırakmak da değildir. Tam tersine, “Ben kendimi seviyorum ve daha iyi bir insan olmak istiyorum” diyebilmektir. Spor yaparsın, çalışırsın, kendini geliştirirsin, daha güzel bir hayat kurmaya uğraşırsın. Ama bunları kendinden nefret ettiğin için değil, kendine değer verdiğin için yaparsın.
Birinin seni sevmemesi de artık seni paramparça etmez. Çünkü bir insanın seni seçmemesi, senin değersiz olduğunu göstermez. Her insan seni anlamak, sevmek veya yanında olmak zorunda değil. Senin değerini başka insanların davranışları belirlemez.
Geçmişte yaptığın hatalar için de kendini sürekli cezalandırmamalısın. Geçmişteki sen, o zamanki aklıyla ve şartlarıyla elinden geleni yaptı. Bugünkü sen daha fazla şey biliyor olabilir. Bundan ders çıkarırsın ama hayatının geri kalanını kendini cezalandırarak geçirmezsin.
Bence kendini sevmenin en güzel hali şudur:
“Ben kusursuz değilim. Eksiklerim var. Hatalarım var. Bazen kendimi bile anlamıyorum. Ama yine de kendimi bırakmayacağım. Kendime iyi bakacağım, kendimi geliştireceğim ve ne olursa olsun kendime sahip çıkacağım.”
Teşekkür ederim
Ricaa ederim
Bence insan kendini bir anda “sevmeye” başlamıyor; önce kendisine düşman olmaktan vazgeçiyor. Kendini sürekli başkalarıyla kıyaslamayı, her hatasında aşağılamayı ve değerini başkalarının ilgisine bağlamayı azaltmak önemli. Kendine verdiğin sözleri tutmak da özsaygıyı güçlendiriyor. Kusurlarını yok etmeye çalışmak yerine onlarla birlikte yaşayabilmeyi öğrenmek gerekiyor. Bazen aynaya bakıp “kendimi seviyorum” demek yapay gelebilir; bunun yerine “Kendime zarar vermeyeceğim, kendimi küçümsemeyeceğim, kendime karşı daha adil olacağım” demek daha gerçekçi bir başlangıç.
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim
Rica ederim, ne zaman istersen konuşabiliriz, soruların olursa sorabilirsin
Sana ait olan hayatı başkalarını memnun etmek için feda etme olaya böyle başla sevmek zorundasın başka çaren yok hayatına bir sanat eseri gibi davran ve son olarak kendine değer ver hobilerinle uğraş kitaplar oku filmler izle şarkılar dinle göreceksin ki hayat yaşamaya değer sende bunun önemli bir parçası olacaksın kendini keşfet.
Teşekkür ederim ❤️
İnsanlara fazlasıyla iyi niyetli ve dostane yaklaşırken kendine acımasız davranıyorsan ya da hep olumsuz konuşuyorsan kendini sevemezsin de. Sadece kendinle ilgilen, ruh halinle, dış görünüşünle ya da yeteneklerinle. Başkalarıyla kıyaslama, unutma dünyada biriciksin eşin benzerin yok. Böyle düşün ve kendine özen göster.
İnsan kendini sevmeye önce kendi sınırlarını saygıyla çizmeyi öğrenerek başlar. Kendine dışarıdan bir gözle bakıp, eksiklerinle ve hatalarınla bir bütün olduğunu kabul etmelisin 🧠 Kendi iç sesin sana bir düşman gibi değil, yakın bir dost gibi yaklaşmalı. Başkalarına gösterdiğin anlayışın yarısını kendinden esirgemediğinde dönüşüm başlar ✨ Şu an hayatında seni en çok yoran veya kendi değerini sorgulatan durum tam olarak nedir? ☕
Cevap
5Cevap
İnsan tanıdıkça kendimi sevdim. Bu kadar ahlaksız, cahil, bencil, şevkine düşkün, çıakrcı insanları gördükçe kendimin melek gibi bişey olduğumu düşünmeye başladım. Gerçekten herşeyin başlangıcı boyle düşünmeyle başladı. Zamanla da gelişti... Kendini sevmek istiyorsan o sozde kusursuz insanlara bakma. Çünkü dışarıya verdikleri vibe ile iç işlerinde yaşadıkları kişiler farklı. ZAmanla bunları gözlemlemeye başlıyorsun zaten.
Geç aynanın karşısına ne kadar güzel ve özel olduğunu fısılda sonra makyaj yap hatalarınla doğrularınla varsın tabii hata kısmını abartma kimseyi kendinden üstün görme
Sana tek vereceğim tavsiye insanları gözünde büyütme. Ben gerçekten bunu bıraktıktan sonra kendime saygı duymaya başladım.
Kendini keşfetmeden, kendini sevemezsin başlangıcı bu
Kendini beğenmeme var, sevmemek yok.
Neden
Ben sana ne kadar aşağılık olduğunu, boktan birş olduğunu söylesem, karşı çıkarsın. Kendini seviyorsun, kabul ediyorsun.
Kendini beğenmeyebilirsin, o ayrı
Karakterimin kötü olduğunu düşündüğüm için biri bana kötüsün deseydi ona bir şey demezdim ama aşağılık deseydi haklısın kabul etmezdim
Karakterin neden kötü abi, adam mı öldürdün
Yalnız kalmamak için beğenmediğim birinin flörtüne karşılık verdim terkettim duyguları ile oynamış oldum 5 sene oldu o unuttu ama ben unutamadım yaptığımı
Ya öfff. Erkekleri bu kadar düşünme. İyi olmuş.
Demek ki sende his yaratmadı.
Ama çok iyi kalpliydi çok değer veriyordu bana
İyi de sen onun için bi arzu, heyecan duymamışsın. Bunun suçlusu sen misin? Boş ver
Peki
Kendi cinsine ilgi duyarak.
İnsan kendini sever
Akışına bırakarak.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?