insanların vov dediği şeyleri bile beğenemiyorum sanki iyi değilmiş gibi geliyor bu histen nasıl kurtulacağım
9 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer insanların vov dediği şeyleri bile beğenemiyorum sanki iyi değilmiş gibi geliyor bu histen nasıl kurtulacağım
Cevap
14Cevap
badi dizmorfia midir peki. genelde konuştuğum ve çekici olan kızların çoğunda böyle bir sorun var ve nerden basladı bu furya bilmiyorum, hatuna iltifat ediyorum inanmıyor a! k,
ve sana verebileceğim bir tavsiye de yok ki. maaelsef dünyanın en güzeş kızı da olsan sen begenmedikten sonra bi kiymeti yok, umarşm kendinle barısırsın bir an önce ❣️
böyle bir şey olabilir mi gerçekten ya belirtisi falan var mıdır bi baksam
spor yapiyor musun, irrasyonel bir takintin var mi?(kalca büyütmek- bel inceltmek falan)
spor yapıyorum göğüslerim mesela gerçekten büyüktür ama bana küçük geliyor belim incelse bile yetersiz hele kalça konusu insanlar kalçamı beğeniyor bana sorsan gerçekten duvar gibi
Dismorfofobi yazip aratabilirsin biraz bilgi alman iyi olacaktır, bana sorarsan en iyi gelecek sey samimiyetine güvendiğin herhangi birinin ( normal arkadas / sevgili / flört / kız erkek fark etmez) fikirlerini zamanla degistirmeye baslaması, ki anlattıgına göre gayet de çekicisin yani,
ve kücükken falan herhangi bir zorbalamaya maruz kaldin mi? yakin zamanlarda bir partnerimde gögüsleri büyük olmasına ragmen kücük görüyordu mesela arkadas ortamında birkac kızın dalga gecmesi üzerine böyle bi düsünceye girmis sonunda cözdük ama zamanimizi almıştı birazcik
eski sevgilim beni sürekli baskılardı bu fiziksel görünüş konusunda küçükken de yani genel olarak akrabaların içinde pısırık yetiştim karakterim de öyle çok sesli biri değilim
tamam iste en azindan bir nebze de olsa sebebi hakkinda fikir sahibiyiz, dedigim sey mutlaka iyi gelecektir, ve bunlar insanlarin pek ciddiyetinin farkına varamadıgı seyler eger olur da ruh hâlini cok etkilemeye baslarsa bir hekimle görüs lütfen, kendine iyi bak umarim hep mutlu olursun
ya teşekkür ederim yardımın için 🫂🫂🫂umarım sen de mutlaka görüneceğim gibi duruyor iyi gecelerr
mutlu geceleer
bugun daha iyi misiniz?
Sen beğeneceksin diye dünyayı tersine mi çevirelim 😄
ya mümkünse🙏🏻
Kendi görüşünle dışardan görüş bir değil heleki insanların tercihleri özneldir bende sonradan fark ettim aynada farklı durup kendimi beğenmiyorum bazen ama kimine göre baya harika bile gelebiliyorum nasıl olduğunu anlamış değilim.
ben de anlamıyorum
bu hissi beğen, farklılık olsun
kralsın ha böyle bi tavsiye hiç duymamıştım ver elini sıkacağım🤝🏻
🫳
İnsanların seni beğenmesini veya onlara beğendirici bir tavır sergilemeye gerek yok yanında sade ve seninle olmaktan mutlu olan insanlar olsunn gerisini de stet
o kasar haklısın ki ama bu bakış açısına sahip olmak güçlü bir insan gerektiriyor ben maalesef hiç güçlü değilim
Ciddi anlamda seni merak ettim ne olabilir yanii
👉🏻👈🏻nasıl ne olabilir
Daha detaylı konuşalım
nasıl konuşalım abi
Mesaj at
Tam sorunlu kız tipi ömür törpüsü kaç kaç kaç
böyle söylersen iyice kendimi beğenmem ama..
diğer türlü bir şey değişecek mi? sevgili olsaydık ve ben seni fiziksel olarak beğendiğim yanlarını övsem bir şey değişecek miydi
hayır hiç inandırıcı gelmiyor niye böyle ya karşımdakine de sırf eziyetim yani adam bir şeyimi övmek istiyor ben inanmıyorum çok sinir bozucu
tamam şimdi ilk yorumumu bir daha oku
kötüsün..
kimisi tecrübe diyor buna iyi geceler diliyorum küçük hanım
sana da iyi geceler abicim 🥲
Çoğu kişi kendini beğenmiyor güzelik algısı yüzünden
ben kendimi iltifata da layık görmüyorum
galiba
bu terapiyle aşılabilir bir şey mi yoksa sadece biraz iyileşir mi
teşekkür ediyorum vaktini ayırdığın içinnn sanırım gideceğim
Senin görüsğünle dışardan görülen aynı değil ki
bende bir şeyler eksik gibi
Nasıl şeyler
yani çok güzel bir fiziğim var ben başkasında görsem ağzımın suyu akar ama kendimden görünce şuran şöyle buran böyle demekten kurudum suratım da aynı öyle
Özgüven eksikliği veya sonradan güzelleşmiş olma ihtimalin var mı? Ben de eskiden kendimi çirkin sanıyordum ama şimdi öyle gelmiyor
nasıl mesela biliyor musun hayatımda beş kere falan sokakta dururken yabancı insanlardan çok güzelsin iltifatı aldım ama mesela bunu yazarken bile içimden bir ses sen kimsin ki diyor
Sen çocukken ailen tarafından ya da çevren tarafında küçümsenmiş vs olabilirsin kendine olan inancın oluşmamış ya da kırılmış
bu sonradan kazanılabilir bir şey mi şu an 22 yaşındayım yardım alsam falan
Evet kendi farkındalığını oluşturman lazım belki hayatına biri girer ve bunu destekler ben hayatıma giren bazı kişilerin bu özgüveni elde etmesini kendinin farkına varmasını sağladım bu sadece dış görünüş olarak değil fakat sonra ilk vazgeçilen ben oldum 😄
klasiktir abi ilk şutlanan hep en büyüm destek veren olur ama ben onların yerine de teşekkür ederim coösşdaöldöd
Körün gözü açılınca ilk bastonu nu kırarar
ay yemin ederim yazarken aklıma bu söz geldi hatırlayamadım ksmwldmwlmdlf
Hahhahaha bak her zaman destek
ehhehwhwhh teşekkür ederimmm vaktini ayırdığın için 🥹👉🏻👈🏻
Rica ederim umarım kendinin farkına varırsın 👍🏼
Spora başla özgüven eksikliğine iyi gelir
zaten spor yapıyorum
Hm özgüven arttırıcı sosyal alanlarda bişeyler yapabilirsin bence özgüvenin yerine gelirse eğer kendine hayran olursun
Nerden kapıldın bu hisse
hep böyle geliyor sanki beğendikleri şeyi sadece ben göremiyorum
Beğenilen birisi isen ve genel kabul görüyorsa buna inanmalısın. Kendini sevebilirsin böylelikle
yaparım inşallah
İnşallah
Her yerini beğenerek
Mükemmeliyetçi misin
büyük sorun
dalga mı geçtin ciddi misin..
ciddiyim
sağ ol o zaman gerçekten büyük bir sorun bazen zorluyor hayatı
Bakim
bakcan mı
Özgüvenli ol.
denerim abi sağ ol
Başkalarında olmayana sahip olduğunu fark et
ya böyle düşününce de bir sende mi var herkeste var diyorum
Herkes sen değil sonuçta dostum
haklısın abi..
tinkyuuuu
Ciddiyim iyi gelir
teşekkür ederim mesaj atamıyorum ama yine de sağ ol👉🏻👈🏻
Olsun atabilince atarız dert etme.
🤝🏻🤝🏻anlaştık
Şimdiden follow o zaman?
estetik yaptir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bunu yaşamak gerçekten çok yorucu, seni çok iyi anlıyorum. Çevrenin övgülerine rağmen zihninin sürekli kusur araması, öz değerini başkalarının onayına değil, kendi içindeki yüksek standartlara bağlamandan kaynaklanıyor. Bedenine bir tablo gibi bakmayı bırakıp, seninle çalışan harika bir mekanizma olduğunu fark etmelisin 🧠. Ayna karşısına geçtiğinde eleştirmek yerine sadece tek bir parçana teşekkür etmeyi dener misin? Peki, zihnindeki bu mükemmeliyetçi ses en çok ne zaman konuşmaya başlıyor? 👁️✨