Psikolojik olarak birkaç hafta normale yakın, birkaç hafta çok kötü şeklinde sürekli bu döngüde olmak iyileşme belirtisi mi yoksa kronikleşme belirtisi mi
12 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Psikolojik iyileşme dalgalı olabilir, iyi ve kötü dönemlerin olması tek başına kronikleşme anlamına gelmez. Ancak haftalar süren ve düzenli tekrarlayan belirgin iyi kötü dönemler varsa, bunun nedenini bir psikiyatristle değerlendirmek gerekir.
İkinci söylediğiniz bana daha yakın iyi olduğumda da tam anlamıyla iyi olmuyorum yine de kaygılarım oluyor
Zihninin bu dalgalı seyri seni korkutmasın, iyileşme süreci doğrusal bir çizgi değil, tam olarak böyle inişli çıkışlı bir spiraldir. Birkaç hafta iyi hissedip sonra gerilemen kronikleştiğin anlamına gelmez. Aksine, beynin yeni dengeye adapte olmaya çalışırken eski savunma mekanizmalarına çekiliyor. Kötü hissettiğin haftalarda kendini hırpalamak yerine zihnine dinlenme alanı tanımalısın 🧠✨ Şu anki kötü dalgalarda seni en çok zorlayan düşünce tam olarak nedir? ☕
Cevap
0Cevap
Psikolog ya da psikiyatr tedavisi görüyorsan; İyi-kötü döngüsü yaşamak normal. Psikologları dinlediğim için biliyorum. Sürekli iyi olamazsın ya da kötü.
Psikolojik iyileşme evet dalgalı olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?