Özgür olacağım da özgür olacağım. Özgür olacağım da özgür olacağım. Tamam da sana gel kölemiz ol diyen mi var :D Bunu söyleyerek ne demek istiyorsunuz? Özellikle siz kızlar...

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Özgür olacağım da özgür olacağım. Özgür olacağım da özgür olacağım. Tamam da sana gel kölemiz ol diyen mi var :D Bunu söyleyerek ne demek istiyorsunuz? Özellikle siz kızlar...

Bana "Gel kölemiz ol diyen mi var?” diye sorulmuş. Güzel soru… Çünkü özgürlüğü sadece “Kimse bana karışmasın.” diye anlamak biraz eksik kalıyor...
Özgürlük, istediğin her şeyi yapmak değildir aslında bana göre...
Özgürlük bir insanın kendi hayatınla ilgili kararları baskı, korku veya mecburiyet altında kalmadan verebilmek ve o kararların sorumluluğunu da üstlenebilmektir kısacası...
Felsefede de özgürlük yalnızca engellerin olmaması değil, kişinin kendi iradesiyle yaşamını yönlendirebilmesi olarak ele alınıyor...
Mesela bir kadının “özgür olmak istiyorum” demesi, illa ki birinin onu zincire vurduğu anlamına gelmez...
Belki “Benim adıma karar verilmesini istemiyorum.”
Belki “Ne giyeceğime, kiminle görüşeceğime, nasıl yaşayacağıma başkaları karar vermesin.”
Belki de sadece “Kendi seçimimin bedelini kendim öderim.” demektir.
Ama bunun karşılığı erkek için de kadın için de aynıdır mesela...
Özgürlük, “Ben ne istersem yaparım.” da demek değil “Ben seçerim ve seçtiğim şeyin sorumluluğunu da taşırım.” diyebilmektir bazende...
Zincir her zaman bilekte olmaz. Bazen insanın kafasındaki “el âlem ne der?” zinciri, demirden daha ağırdır da gelibilir...
İnsanın zinciri illa bileğinde olmaz... Bazen ailesinin beklentisidir, bazen toplumun "el âlem ne der" idir, bazen ekonomik bağımlılığıdır, bazen de kendi korkusudur. Dolayısıyla "Sana kim köle ol dedi?" demek, özgürlük meselesini biraz fazla yüzeyden okumaktır...
Özgürlük kelimesini çok kullanıyoruz ama sorumluluk kısmını unutuyoruz. "Ben özgürüm" diyorsan, verdiğin kararın sonucunu da başkasına fatura etmeyeceksin... Özgürlük + sorumluluk beraber yürür... Özgürlük Biri olmadan diğeri için sadece bir konfor arayışıdır...
Hocam zaten metafor. D Altından onlarca anlam çıkar ''gel kolem ol'' un. Bir ornek mesela annem babam beni çok sıkıyor derler, ama tırnak içinde ozgur olmak adına senelerce okul okuyup 40-50-60 bin tl maaşla günde 10 -12 saat bir yonetici bir patronun boyunduruğu altına girip ohh be ozgurum derler. Sorun aile mi? İnsanların zihni mi?
Aslında tam da meselenin başka bir yüzüne dokunmuşsunuz. İnsan bazen ailesinin boyunduruğundan çıkıp ekonomik sistemin, işin, borcun veya toplumun beklentilerinin boyunduruğuna giriyor ve buna özgürlük diyebiliyor... Ama burada da ince bir ayrım var...
Çalışmak, patrona bağlı olmak ya da sorumluluk taşımak tek başına özgür olmamak değildir. Önemli olan, o hayatı ne kadar kendi iradenle seçtiğindir...
"Bence" asıl zincir bazen dışarıda değil, insanın zihnindedir. ‘Böyle yaşamak zorundayım’ dediğin anda zincir başlar. ‘Bunu seçiyorum ve bedelini de biliyorum’ diyebiliyorsan, şartların zor olsa bile özgürlük alanın hâlâ vardır.
Düşünerek görmek biraz da burada... Özgürlük, hiçbir şeye bağlı olmamak değil; neye, neden ve ne kadar bağlanacağını seçebilmektir.
Kesinlikle katılıyorum hocam (kalpler çiçekler)
bu aslında çok karmaşık bir konu, özgürlükten kast edilen birşeyleri yapabilme özgürlüğü değil aslında çoğu zaman.. yani kadın grup seks yapmak isterse bence yapabilir, yani en kötü evliyse ayrılır ve yine yapar. ya da aklına gelen bir çok şeyi (maddi sorun çok ciddi değilse) yapabilir gibi. yani daha çarpıcı söylemek gerekirse, sınırsız maddi imkanı olan ve her alanda özgür bir erkek/kadın "özgürlükkkk" diye kendini yırtıyor olabilir.. peki bu ne? bu zihinle herşeyi yapabilmek, ama ruhun özgür olmaması durumudur, insanlık ruhu unutalı bence çok oldu (genel anlamda, istisnalar her zaman vardır) özgürlük ruhla yaşanmadığında asla tatmin etmez, işte bütün iysanın nedeni bu? peki buna engel ne? buna engel olan insan zihnini kendisidir, ama bu büyük ölçüde doğar doğmaz "boş plaka" denilen zihin önce yakınlar sonra okul tarafından veri yazılmaya maruz kalır, bu program ruhtan koparır, zihinle özgür bir yaşama "sınırsız özgürlüğe" kavuşturur. yani insan herşeyi yapıp, tatmin olamayan bir canlıdır çoğu zaman.
Yıl olmuş bilmem kaç da ya halen özgür değilsen dahada özgür olma ula
Kolemiyiz biz :(
Rica ederim canım
Papağana ezberlettiğini duyarsın, bardağına doldurduğunu içersin. Bilmem anlatabildim mi, Psycho?
Kimlerin ama kimlerin
Sen en anlatıyorsun mk neyin tribi bu.
Anlasılmıyor ki bana mı trip atıyorsun ne diyorsun neden diyorsun. Soruyorum yine trip atıyorsun. Kızmadım ama anlamsız işler geriyor.
Sana kocaman kalpler çiçekler o zaman. Seni sevdiğim için anlam veremeyip gerildim :) X birisi olsa ya he he der geçerdim. Bana laf sokuyorsun gibi algıladım makarasındaymıssın muhtemelen (kalpss)
Cevap
17Cevap
Özgür olmak bana göre duygu, düşünce ve hareket özgürlüğüdür. Hislerimde zorlama olmaması, düşünce ve ifadelerimde korkmadan çekinmeden ama kimseyi kırmadan tasvir edebilmek, hareket özgürlüğü ise bir yere bir insana bir şehre arkanda seni bağlayan engelleyen birileri olmadan gidebilmek..
Teşekkür ederim yorum için (çiçek)
Bence insan anca öldüğünde özgür olur. çünkü kaybedecek bir şeyi olan özgür değildir
Heyyyt felsefik Barış'ım konustu. Ama katılıyorum.
estağfurullah sdjs sonuçta kaybetmemek için istemeyeceğin şeyleri yapmaya zorlar hayat. bu da bir şeye bağımlısın demek
Bu yüzden Albert camus seviyorum ben. Diyor ki evet hayat anlamsız boş doğru. E o zaman seni tutan şey ne ki? Kalk ve canın ne yapmak istiyorsa onu yap. Neden kendine bahaneler sunuyorsun ki zaten bomboş bir hayat en fazla ölcen ölünce ne kaybetcen? Hiç... fnbafabs
görseldeki gibi o kalın metal zincirlerin kırılması fiziksel bir kölelikten bahsetmek değil zaten. buradaki zincirler toplum baskısı, aile baskısı ve başkalarının ne diyeceği korkusu. insan kendi hayatının kararlarını kimseden çekinmeden alabilmek istiyor olay bu.
Hangimiz boyleydik ki aile evinde kadınla erkekle alakası olmadığını düşünüyorum durumun oyleyse. Ayrıca bomboş afedersin aptalvca bir durum. Özgürlük diye yananlar günde 10-12 saat kole gibi patronların yoneticilerin altında 40-50-60 bin tl maaş için okuyor çalısıyor sonra ben ozgur oldum mu diyor? Saçmalık dğeil mi sence de? Annenden babandan kocandan karından daha mı onemli bu * patronları :D
Aynen, sanki bileklerinde zincir varmış gibi anlatıyorlar 😭
Aslında “özgür olmak” çoğu zaman istediğini yapmak değil; başkasının onayına, beklentisine, suçluluk duygusuna göre yaşamamak. Ama bazıları da sorumluluktan kaçmayı özgürlük olarak sanıyorlar, orası ayrı..
Bence asıl özgürlük: “Bunu gerçekten ben mi istiyorum, yoksa benden bekleniyor diye mi yapıyorum?” sorusuna dürüst cevap verebilmek.
Teşekkür ederim cevap için (çiçek)
Aslında çoğumuz özgürlük” kelimesini, sorumluluk almak istememek veya ilişki içinde istediğini yapmak için kullaniyoruz Orada özgürlükle bencillik birbirine karışıyor. 😅 Bana göre özgü olmak kendi kararlarını kendi verebilmek, kimsenin etkisinde kalmamak demek
Şu an bir aydınlanmadım değil teşekkür ederim :D İkinci kısım için de evet haklısın sanırım hiç boyle kısıtlar yaşamadığım için, bana göre basit ufak gibi görünen şeyler ozellikle aile evinde kalmış kızlarımız için onemli olabiliyor :)
Ben anlatayım sana kardeş ben istdediğimle konuşayım istediğime istediğim nudeyi atayım bana hiç karışma beni boğma anlamında hiç hesap vermeyeyim hiç hesap sorma ama senlede ne olduğumuz belli olmasın istiyorlar bu bizzat yaşadım
Sonra buna da ozgurluk diyorlar knkjlagf
Tamaman anlattığım gibi eksiksiz 😂😂
Yetişme tarzı, tabular , en çok kızlarda var bu sorun hep bi yerden kısıtlısındır ne kadar özgür olsanda o yüzden belli bi zaman sonra bu kabuk yetmez sığamazsın siz erkekler biraz daha rahatsınız bu konuda
Belki bu yüzden anlamıyorumdur :D
Metalik müzik gibi şeyler sizi dahada bi özgür yapıyor biz bagırıp ağlamaya korkarken siz isyan ağlama hepsini o hareketlerde yapıyorsunuz zaten çok kapsamlı konuştum pek o dili bilmem kızma lütfen müzik ruhun gıdasıysa sizinki bi nevi içe bastırılmış onu haykırma
Gel seni de metalci yapalım :D Madem bu kadar işlevli hehhe
Ben oryantal darbuka solo üzerine yetiştim ama her telden çalar söylerim işim gereği müşterilerim çok kesimleri makyajları tarzını bilirim severim
Ohh afiyet olsun bende avcı kızıyım tüm hayvanları bilirim kanını canını derisini doldurup doldurmuşlugumuz var babamın izinde 😂😂@Antarex
Ben ponçiğim kafa kesmem kan içmem hafashjbh
Oo sağlam kalemiz he @BEATRİXmiLa
Yetenek var maharet var
Benim yetenek avcılık konusunda saygı duyarım inançlara o ayrı 🙏
Tam cevaplayqcaktim kizlar yazılmış :)) .. valla ben calisamayi bırakınca özgür olucam sistemde nerdeyse hiç nri yerde adım geçmiyor.. o yüzden sakin güzel bir yaşama dofru yelken acicam.. özgürlük benim için orası :))
Hocam yelken muhabbeti olacak gibi mi? YOksa sadece bir istek mi? Sadece hayal mi?
Ehliyeti aldım pratik eğitim gördüm 2 senedir yer bakıyorum.. yerleşecek.. bir plan ve o planda yürüyorum :))
İnşallah en kısa zamanda gerçekleşirr (çiçek)
İnsan kendi parasını kazanıyorsa her şekilde özgürdür. Ekonomik özgürlüğünü eline aldığın zaman kimse senin önünde duramaz. Bence en büyük özgürlük kendi paranı kazanmak.
İşte buna %100 katılıyorum.
Bağyan Arkadaşlar alınmasın tabiki lütfen.
Ama özgürlük ⛓️💥 bir tık ben buyum sonucuna da ben katlanirim restte feast te benim borazani çalmak gibi
Borazanı karıstırma borazanı karıstırma o olmaz sajkfbas
Ben ne istersem onu yaparim oluyor ama bedeline gelince ben ödemem oluyor yaparim ama hesap vermem kimse hesap soramaz edemez yaptigimin cezasini cekmem kafalar var
Garip ama genel olark boyle gibiduruyor gerçekten.
Say say bitmiyor kafalar piril piril cok degisik ansilmiyor artik
Anasının babasının onayı olmadan manita yapamayan Anadolu çomarlarının kendilerini özgür zannetmeleri ehuhe
Yaww hhhh :D
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım,
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım,
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım,
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
Kimisi gerçekten Fikri özgürlüğü istiyor kimisi gerçekten yapmak istediği bir şeyi yapamadığı için özgürlük istiyor kimisi de ahlaksızlığını meşhur ulaştırmak için özgürlük diyor herkese göre değişiyor
Ben baskılanmış düşünceleri sevmiyorum, ama günümüzde sinek desek hemen işlem başlatılıyor. Yani bunun yanında giyim kuşam adı altında yobazlık durumu da var. Elalemin onca kusur dediği şey de bunun kılıf olarak sunması.
Istediğini yapabilmek aslında herhangi bir şeyle sınırlanmadigin. Ölümlü olduğun sürece bu mümkün de değil dkdkkd
Ailesini takmayan daha doğrusu aile desteği görmeyenlerin sonu benim gibi
Toplumsal yaşamda sınırları en kalın çizgilerle çizilenlerin kadınlar olması olabilir
Kendi ayaklarının üzerinde kimsenin etkisi ve baskısı altında olmadan durabilmek.
Köleyse kırması zor o zinciri özellikle bu sistemde
Akıllarına esen her şeyi yapmak için uydurdukları kılıf
Bence de en azından çoğu için.
bazi ozgurlukler bencilik bence
Kesinlikle katılıyorum ya. Birilerine ait hissetmek ya da bir yerlere ait hissetmek neden kısıtlama olsun ki? Sonuçta anan baban kardeşin oturduğun ev kocan bilmem ne insanın aitlikleri olmalı...
dun bir dizi izliyordum ve hikayesi de suydu kiz okumak istiyordu ama yasadigi yer buna izin vermezdi kiz onlar icin adece evlenip esine bakmali vs kizin annesi de kizini kacirmayi karar verdi doktor olmasi icin kiz da nisanli nisanlisi var ve kiz hep ozgurlukten filan bahsediyordu nisanlisina vs iste adam da ona sunu demisti bazi ozgurlukler bencelik mesela bir kiz kacarsa insanlar okumak icin kacti demeyevekler sevgilisi vardi ve kacti derler sadec ve bu yuzden de insanlar bu tur seyler konusuyorlar diye de gidip kizini olduruenler var o yuzden bir seyi yapmadan once dusunmek gerekiyor bence bazi ozguruluk dusundumuz sey de bizi mezara veya kafese tikan olabilir
Evet kızlar için maalesef baı zorluklar mevcut. Bu tarz hikayeler hala Türkiyede de var maalesef. Ben bunu hükmetlerin ayıbı olarak görüyorum göz yumuyorlar. Sözde sstemleri var ama işlevsiz.
Rahat batıyor bazı insanlara :D
En güzel yorum bence hasjhkfbas
Param yok dolayısıyla özgür de değilim
Biz arkadaşlar arasında araban var mı demeyiz, şerefin var mı deriz. Paran var mı diye sormayız onurun var mı diye sorarız askjfbajk
Özgürlük nidaları atan bizden daha özgür😅
O da işin ayrı bir boyutu tabi hehe
Gerçek özgürlük vicdani özgürlüktür
Kelimelerden ibaret
Katılıyorum efenim
teşekkür
Sorumluluktan kaçmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?