Neden cahil diyorlar, bir insan kendisini yetiştirebilmiş ise konuşma adabı, zekası, çalışkanlığı var ise okumuş okumamış ne fark ediyor
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer O yüzden mi etrafımızda insan olmayı becerememiş, düzgün hitabı bilmeyen, birileri tarafından beyni yıkanarak ele geçirilmiş, yaşadıkları hayatın bile gerçeklerini görmekten aciz, afedersin tam anlamıyla beyinsiz, iki kelimeyi bir araya getiremeyen, hayvanla kıyaslasan hayvane hakaret olacak derecede binlerce -sözde- üniversite mezunu diplomalı (kimi çift ya da üç diplomalı, bazıları yüksek lisans, doktora falan yapmış); rezil insan görünümlü yaratıklar gözlemliyoruz? Daha eğitim-öğretim ifadesini idrak edememişler, gelmiş ahkam mı kesiyorlar, başkalarını aşağılamaya çalışıyorlar? Onları "çıktıkları yere geri sokmak lazım" desek yeterli..
Utanılacak bir şey mi sence? Çık bir sokağa bak, ne kadar üniversite mezunu var, nerede çalışıyorlar kaç para kazanıyorlar. Bir de sanayilere git bakalım, lise ilk okul mezunlarıyla dolu orası, bak kaç para kazanıyorlar bir çoğunun kendi dükkanı, milyonluk arabalara biniyorlar. Kendini geliştirip geleceğini parlatmak senin elinde. Bu sadece bir örnek.
Ne alaka. Ben lise mezunuyum. O kadar emek verdim ve memur oldum. Belki bazıları gibi dünya kadar para değil ama türkiye standartlarında mesleğim iyi çok şükür. Kimi arkadaşlarım ticaret yapıyor. Ayrıca kültür zeka sadece okumak değil. Sonradan halk eğitimde okuyan ama çok zeki insan var bildiğim. Asıl cahil olanlar ünv okuyarak çabasız gelem imkanlarıyla bir yere gelen diğer insanları aşağılayandır. Onlar genelde boşa okuduğunu düşünür bilir. Yediremezler. Başkasını aşağıya çekerler.
Sevindim adına canım sorması ayıp memur nasıl oldun banada söyler misin
Ben meslek lisesi mezunuydum kpss hazırlandım işte. İlk denemede atamadım sonra yine. Sonraki sene yine yine. Zorladı beni ama tuttu sonunda. Meslek çıkışlı olduğum için alanım vardı
Ha anladım canım meslek çıkışlı değilim maalesef Anadolu liseliyim ben
Dışardan halk eğitim veya ücretli sertifikaları araştır. Kpss girebileceğin şeyleri. Eğitimi al sertifikanla da başvuru yapabilirsin. En basiti güvenlikler mesela. Dene.
Eğitim durumu bir insanın değerini veya zekasını belirleyen tek kriter değildir 🧠 Eğitim diploması bilgi verir ama karakter, kendini yetiştirmek, konuşma adabı ve yaşama katılan değer tamamen senin çabanla ilgilidir. İnsanlar genellikle etiketlere odaklanır ancak gerçek olgunluk kendini ne kadar geliştirdiğinde saklıdır 🔍 Eğitim hayatın boyunca kendini geliştirmek için en çok hangi alanlara odaklandın? ☕
Cevap
5Cevap
Okuma yazmayı biliyorsa, karakterliyse, iletişim becerisi ve diksiyonu düzgünse, espri yapabiliyorsa hayatımda yeri vardır
Diploma denen şey bilginin tescili yani olmayan bilgisiz diyemeyiz. Zaten son zamanlarda bilgiden çok diplomaya önem veriliyor garip şekilde
Kendini bir halt sananlara göre utanılacak birşeydir. Böyle insanlara yem etmeyin kendinizi insanlık eğitimle olmaz karakterle vicdanla olur
Ne alaka be benim ortaokul mezunu arkadaşlarım var pekte bişey farketmiyor ben lisans mezunuyum önemli olan aynı ortamda eglenebilmek aynı şeye gulebilmek 😀
bende lise mezunuyum okumadım mükemmel hayatım var okumak her zaman başarılı olmak değildir
Hayır ben de okumamıştım açıktan bitirdimm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?