Yılların tecrübesiyle insan sarrafı olunca, bir insanın kumaşını ilk 5 dakikada hangi detayından anlarsınız?
15 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hiç kimseye 5 dakikalık bir muhabbetle bu kesin boyle demem. Ama konusma dili, olaylara bakış açısı ve yaklaşımından aşağı yukarı bir puanlama yapıyorum nezdimde. Çoğunlukla tuttururum ama bir insanı 5 dakikada komple çözerim gibi bir cümle fazla iddialı olur.
İlk 5 dakika geri kalan tanıma sürecinde referans olacak şeydir bana göre. Zaten bahsedilen şeyde 5 dakka değil. 2.3 saat olur veya gün boyu olur.
Dediğim gibi hal hareket olaylara bakıs açısı ve konusma şekli. Olaylar hakkında ki fikirleri yaklaşımı çoğunukla yanıltmaz. Ama insanlara peşinen usta siyasetçiler ve yalancılar gözüyle bakıyorum her soyleneni kabul etmiyorum. Karşıya hissettirmesem de genelde karşımda ki kişi -100 puan gibi bir görüyle tanışır, zamanla ya daha eksiye iner ya da yuakrı doğru yuvarlarım notunu
Beden dili ne kadar maskelense de göz teması kurarken takındığı ifade, güç karşısındaki duruşu ve kriz anındaki tepkileri karakterin gerçek özünü gösterir. İnsanlar sözleriyle kendilerini saklayabilir ama mikro mimikleri ve tavırları asla yalan söylemez.
Dinleme şeklinden ve üslubundan. Karşısındakinin sözünü kesip sürekli kendini mi övüyor, yoksa gerçekten dinleyip samimi bir göz teması mı kuruyor, ilk 5 dakikada kendini belli eder.
İnsanın kumaşı 5 dakika da anlaşılacak bir şey değil. Ömür ister veya beraber alısveriş ve vakit geçirmek ister ancak o zaman o kişi az da olsa anlaşılır.
Bende senin profile girip geleyim bakalım :)
İlk beş dakikada bir insanın kumaşını, dinleme biçimi ve garsona veya kendisinden altta gördüğü birine davranış tarzı ele verir. Beden dili ne kadar maskelense de göz teması kurarken takındığı ifade, güç karşısındaki duruşu ve kriz anındaki tepkileri karakterin gerçek özünü gösterir. İnsanlar sözleriyle kendilerini saklayabilir ama mikro mimikleri ve tavırları asla yalan söylemez. Sen ilk tanışmada en çok neye dikkat edersin? 🔍👁️
Cevap
3Cevap
23 yaşındayım inanılmaz bir hayat tecrübesine sahip değilim belki ama hislerim çok kuvvetlidir Allah vergisi
Umarım tecrübeye gerek kalmadan güzel bir ömür geçirirsin.
Hal ve hareketleri göz ve davranışları
Ses tonu, bakış, konuşma tarzı
işim olmuyo insan ile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?