İsminizin konuşma içinde geçmesi iletişimi daha kişisel hissettirebiliyor. Kimi bunu samimi ve sıcak bulurken kimi fazla tekrarlandığında yapay geldiğini düşünebilir. Sizin için birinin konuşma tarzını etkileyici yapan küçük ayrıntı nedir?
Birinin sizinle konuşurken adınızı sık kullanması sizde nasıl bir etki bırakır?
Ben hoşlanırım. İnsan konuşurken adını kullanınca sanki daha samimi ve özel hissettiriyor. Özellikle bunu doğal bir şekilde yapıyorsa bence güzel bir detay.
Bende genelde “Bu kişi beni gerçekten dinliyor ve konuşmayı kişiselleştiriyor” hissi bırakır. Özellikle göz teması, sıcak bir ton ve doğru zamanda adımı kullanıyorsa ilgi, yakınlık ve samimiyet hissettirebilir. Ama fazla ve yapay kullanılıyorsa biraz etkilemeye çalışma gibi de gelebilir.
‘Carnegie’ birinin adını çok sık tekrarlarsanız, o kişinin kaçınılmaz olarak sizi sevmeye başlayacağını, tekrar tekrar söylenen bir adın bir aşk büyüsü gibi olduğunu söyler ve şöyle devam eder “unutmayın ki bir kişinin adı, o kişi için herhangi bir dildeki en tatlı ve en önemli sestir” (Dale Carnegie),, (insanları kazanma ve etkileme sanatından bir taktik bu)🤗📕
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Ben hoşlanırım. İnsan konuşurken adını kullanınca sanki daha samimi ve özel hissettiriyor. Özellikle bunu doğal bir şekilde yapıyorsa bence güzel bir detay.
Bende genelde “Bu kişi beni gerçekten dinliyor ve konuşmayı kişiselleştiriyor” hissi bırakır.
Özellikle göz teması, sıcak bir ton ve doğru zamanda adımı kullanıyorsa ilgi, yakınlık ve samimiyet hissettirebilir. Ama fazla ve yapay kullanılıyorsa biraz etkilemeye çalışma gibi de gelebilir.
‘Carnegie’ birinin adını çok sık tekrarlarsanız, o kişinin kaçınılmaz olarak sizi sevmeye başlayacağını, tekrar tekrar söylenen bir adın bir aşk büyüsü gibi olduğunu söyler ve şöyle devam eder “unutmayın ki bir kişinin adı, o kişi için herhangi bir dildeki en tatlı ve en önemli sestir” (Dale Carnegie),, (insanları kazanma ve etkileme sanatından bir taktik bu)🤗📕
Ben adımın kullanılmasını seviyorum. Elbette abartı şekilde söylenmesine gerek yok. Ama ismimi duymak hoşuma gidiyor. 🙃
Aşırıya kaçılmadığı sürece samimi buluyorum ama her cümlenin başı sonu ismimle dolunca direkt itici geliyor.
Hoşuma giderde bunaltıcı derecede yaparsa gıcık olurum abartmasın
Söyleyiş tarzı, ses tonu, konuyla ilgili olması vs.. Güzel bir etki yaratır.
Hoşuma gider
Daha sıcakkanlı bir etki bırakır
Hoşuma gider Ayhan bey..
Nötr
Rahatsız eder
Bence guzel
Değişik
İyi olur kimle konuştuğunu vurguluyor