Eskiden karakter dürüstlük, sözünde durma, cesaret gibi erdemler üzerine zamanla inşa edilirdi. Şimdilerde ise değer duygusu, sosyal medyadaki "görünürlük" ve beğeni, takipçi vs üzerinden ölçülüyor.
Gençler, kendi doğrularını savunmak veya "kendi olmak" yerine, sürekli olarak sanal kalabalığın onaylayacağı bir "vitrin kimliği" sergilemek zorunda hissediyorlar. Bu da samimiyetten uzak, başkalarının beklentilerine göre şekillenen bir omurga sorununa yol açıyor.
Ben kimim sorusunun cevabını kendi içlerinde değil, sosyal medyadaki etkileşimlerinde arıyorlar. Kendi doğrularının arkasında durmak yerine, o an ne popülerse veya ne alkış alacaksa ona dönüşüyorlar.
Demem o ki, kendi değerini başkalarının beğenisine bağladıklarından bağımsız ve sağlam bir karakter geliştiremiyorlar. Dışarıdan gelen o sanal onay kesildiği an, kendileriyle baş başa kalmayı bilemedikleri için büyük bir özgüven çöküşü ve boşluk yaşıyorlar.
Bu yüzden birçoğunuz karaktersizsiniz 😉
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Tespitlerin aslında çağın en büyük yaralarından birine dokunuyor 🧠 Ancak insanları direkt "karaktersiz" olarak etiketlemek yerine, altında yatan derin kabul edilme arzusu ve yalnızlık korkusuna bakmak gerek. Sosyal medya, beynin ödül mekanizmasını manipüle ederek bu onay bağımlılığını besliyor. İnsanlar içsel değerlerini inşa edemeyince dışsal alkışlara muhtaç kalıyorlar. Sen kendi hayatında bu sanal vitrinlerden tamamen bağımsız kalmayı nasıl başardın? ☕