Koca adam olmuşsunuz ya, işinize gelmeyince hemen egonuz kırılıyor
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Koca adam olmuşsunuz ya, işinize gelmeyince hemen egonuz kırılıyor
Cevap
60Cevap
Çünkü yaş almakla duygusal olarak olgunlaşmak aynı şey değil. Bazı erkekler işte, parada ya da sorumlulukta gayet ciddi olup ilişkide trip, inat, kaçma ya da iletişimsizlik tarafında çocuk kalabiliyor. Olgunluk biraz da rahatsız olduğu şeyi düzgün söyleyebilmek, hata yaptığında kabul etmek ve her şeyi karşı tarafın çözmesini beklememekle belli oluyor.
Çocuk gibi davranıyorsa olgun erkek değildir yalnız
Olgun erkeklerin bile bazen çocuk gibi davranması ve işlerine gelmeyen durumlarda hemen ego kırılması yaşaması, aslında insan psikolojisinin en temel savunma mekanizmalarından biriyle doğrudan ilgilidir; çünkü yaş ne kadar ilerlerse ilerlesin, içimizdeki o korunma arzusu ve hassasiyetler hiçbir zaman tamamen yok olmaz. Toplumun erkeklere yüklediği sürekli güçlü, hatasız ve her durumu kontrol altında tutan kişi olma baskısı, bireylerin içindeki o kırılgan çocuk ruhunu bastırmaya çalışsa da, beklenmedik anlarda bu zırh çatlayabiliyor ve en umulmadık tepkilerin verilmesine yol açabiliyor. Dolayısıyla bu durum sadece basit bir çocukluk ya da kapris meselesi değil, kişinin kendi egosunu ve içsel konforunu koruma çabasının dışa vurumudur; insan ne kadar büyürse büyüsün, içindeki o savunmasız tarafla yüzleşmek zorunda kaldığında ister istemez bu tür refleksler gösterebiliyor.
Harbi on numara psikolojik açıklama olmuş geri yapılan tüm yorumlar anlamsız.
Çocukluğunu yaşayamadan, bir baskı üzerinde erkek adam şunu yapmaz, bunu yapmaz diyerek sürekli otoriter bir güç altında ezildiğinde, yaşı ne olursa olsun yaşadığı bu çocukluk travmaları, yaşanmamışlıkları, daha küçük yaşlarda çalışmak zorunda kalması, ailesine destek olması gerektiğini zorunlu olarak hissettirilmesi gibi gibi nedenlerse gayet normal bir durum, kocaman adamında oturup çocuklaşması. Kizlar gibi el bebek, gül bebek, ah aşkım, ah cicim diye büyütülmüyoruz. Kimseye ne nazımız geçer ne de tribimiz. Erkeksin, yapacaksın. Erkeksin, mızmızlanmayacaksın. Erkeksin, güçlü olacaksın vs vs. Bu yüzden zaten erkekler, babalarıyla anlaşamaz. Annelerini çok sever.
İnsanlar özeleştiri yapmadığı sürece büyüyemezler bizim toplumumuz her şeyi ben bilirim ben mükemmelim gibi düşündüğü için bu durum çözülmüyor kadın da öyle erkek de fark etmiyor özeleştiri yapan insanlar da yalnız kalıyor ondan dolayı düzgün birine denk gelmeniz mucize gibi bir şey oluyor bu devirde
Çünkü çoğu adam yaş alır, olgunlaşmaz.
Ego hâlâ en kırılgan yerleri. İşine gelmeyince, eleştirilince veya kontrolü kaybedince hemen çocuk moduna geçiyorlar. Benim gibi net ve baskın bir kadının karşısında bu daha da belli oluyor. Gerçekten olgun olanı ayırt etmek lazım, yaşına değil tavrına bakacaksın.
En kaliteli tespit olmalı gördüğüm
Kadınlar zihinsel ve duygusal olarak daha çabuk olgunlaşır derler 🙄. Kadınlar gibi duygularını rahat ifade edemiyor da olabilir. Neşeli olmak, şakalaşmak iyi gelebilir ama bu çocuksu durum sorumsuzluk, karar verememe gibi etkiler yapıyorsa işte o zaman her iki tarafı da yorabilir bakın
Olgunlukla alakası yok erkekler geç olgunlaşır en olgun erkek bile trip atar anne sevgisi vs her şey var kaldıki elin kızı gelip o adamı farklı yerlerden vurursa elvere yüzüne bakmaz o kadının kadın daima akılı asıl olması gerekiyoki adamını elinde tutsun sence?
Sanki kadınlar çok kadın da tek istediğimiz yanımızda ilik gibi bebek gibi manitayla dolaşmak güzel görünmeyi ağzınızı tutup fizik yapmayı bile beceremiyor çoğu
Sorun onların yaşında değil ki sorun içinde yaşamış olduğumuz zamanda bence artık kızlar böyle kız gibi davranmıyor erkekler erkek gibi davranmıyor sıkıntı burada başlıyor zaten.
İşinize gelmeyince değil, saygısızlık yaparsanız bizde doğal olarak tepki gösteririz buna da ego, gurur, kibir, çocuk gibi diyemezsiniz. Herkes terbiyesini takıncak, çocuk yetiştiremeyiz.
Askerliğimi bedelli yeni yaptim
30 31 yaşında bir sürü asker vardı hepsi bedelliydi alayı çocuk gibiydi
Gördüğün erkeklerin %90 ı bildiğin çocuk
Olgun erkek nasıl çocuk gibi olsun yaşlı erkektir o.
Bilmiyorum çok var öyle. Bugün bir iş arkadaşım nişanlısıyla konuşuyordu. Çocuğun hareketleri sanki annesine naz yapan çocuk gibiydi. Tiksindim
En azında Kadının şımarık olduğu gibi değil.
Koruma psikolojisinin başlangıcı.
Araştırın öğrenin.
Eşinizi tanıyamamış olmanız ne acı.
Yaş ile zeka yaşının senkron olamamasından kaynaklanıyor.
Olgunluk yaşla ilgili değil çünkü. Bunu hep diyorum da anlamıyorlar.
İşte o olgun değil. o yüzden diyorlar akıl, yaşta değil baştadır diye
Erkek işte çok beklentiye girmemek lazım 😂😂🤣😂 şaka şaka demek ki olgunlaşmamış daha
Buraya yorum yavan tüm kazanların sevgilisi var 😂😂😂
Kızları görmesek taamm diyip erkekleri gömecez s. kitrr ordann
Allah insanları yaratırken erkege guc kuvvet, fiziki dayaniklilik daha cok verdi, kadına ise mantik olgunluk zeka daha cok verdi, ondan dolayı böyle falanmı acaba🤔
O içindeki çocuk yoksa zaten o kişi büyük ihtimalle merhametsiz olur.
O değil de erkeklerin neden doğum günü var ki zaten büyümüyorlar.
alemsin 😄😄
Egosu kiriliyor ise olgun degildir.
Her koca adamda olgun degildir yaşla olgunlugun her zaman alakasi yoktur.
Ben 23 yasindayim ama felegim s***ldi. Ne ego kaldi ne bisey.
içimizdeki çocuğuda öldüreceksek ölelim gitsin :)
Çocuk gibi olan erkeğe olgun erkek denmez ki zaten.
Olgun kelimesi ile çelişiyor bu.
Oda kendiyle çelişiyor emin ol
Olgununa denk gelmemişsindir bu birinci durum ikinciside saygı duymayan her insan karşı taraftan kendini çeker
Kocaman bir SANA NE demek istiyorum. Erkeklerin geneli niye seni bu kadar ilgilendiriyor ki. Cevrende eşin sevgilin ya da ailenden birisiyse ona da bizim yapabilecegimiz bir sey yok.
Sana hamları denk gelmiş
Düşün olgun erkeğe bile saygı yok agir laflar kullanılıyor onlara karşı olgun erkek çekmekle ugrasmaz
Bilmiyom yetişkinler keşke yazsa sadece çocuk akıllılar yazıyo
Erkeklere sallaman hoşuma gitti
Olgun olmadıkları için.
Erkeklerden hiçbi şey olmaz boş vwe
Sende mi feminist oldun yoksa
Çünkü erkekler olgun olamıyor
Onların olgun olduğunu nerden çıkardın
Hastalandıklarında bebek olmaları hoş
Olabilir ne yapalım banane banane
Çünkü olgunlaşmamışlar da ondan
Hepimizin içinde bir çocuk vardır
Onların da çocuklaşmaya hakkı var.
Ya herkesi aynı kefeye koymayın.
Herkes çıkarı peşinde
Olmamis erkektir o olgun olsa duramazdin 😅
Özellikle hasta olunca hiç çekilmez oluruz
Olgun erkek kalmadı 45 yaşındaki bile ergen şu an
Çocuk gibi davranan prenses çünkü
Erkek bu anlayamazsin
Sakin ol bebişim hele baştan anlat ne oldu
Kocaman çocuk çünkü onlar olgunlasamamis
Uzak dur o zaman erkeklerden
Olgun zannettigin erkekler onlar 😀
Erkekler ozunde cocuksu anlilardir zaten
Bazen İnsanın İçindem Geliyor
30 yaşına girdim , o işleri 19 yaşında bıraktım
Sana öyleleri denk gelmiş.
Kurban olun biz erkeklere
Kasma kral engelle geç
Tabiya her zaman ciddi olmak lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Erkeklerin yaşça büyümesi maalesef her zaman duygusal olgunlaşmayı beraberinde getirmiyor 🧠 Yaş ilerlese de çocuklukta şekillenen savunma mekanizmaları ve egolar çoğu zaman sabit kalır. İşlerine gelmediğinde sergiledikleri bu çocuksu tavırlar, aslında yetersizlik hissiyle yüzleşmekten kaçınma çabasıdır 🔍 Senin hayatındaki bu olgun görünen ama çocukça davranan kişi, eleştirildiğinde geri mi çekiliyor yoksa öfkeyle mi yanıt veriyor 👁️