Gerçekten dürüst olalım... Hayatımız boyunca kaç defa sahte gülümsedik, rol icabı üzüldük ya da sırf ortam bozulmasın diye mış gibi yaptık? İnsan hemen hemen her duygusunun sahtesini tiyatro gibi oynayabiliyor.
Ama bir duygu var ki, ne kadar usta bir oyuncu olursanız olun sahtesini üretemezsiniz mahcubiyet.
O an gelen tatlı bir utanma veya mahcubiyet hissettiğinizde yanaklarınıza vuran o hafif sıcaklığı ve yüzünüzün kızarmasını kontrol edemezsiniz. Beyniniz "çaktırma" dese bile bedeniniz sizi dinlemez ve ruhunuzun dürüstlüğünü ele verir. Mark Twain'in de dediği gibi; "İnsan yüzü kızaran tek canlıdır, ya da buna ihtiyacı olan."

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
Tutku. Aynı kuduz gibi beynimize , sinir sistemimize, fiziksel aktivitelerimize her şeyimize saldırana kadar durmaz. İster birine ister bir şeye karşı olsun, asla taklit edemez, mış gibi yapamaz, yoktan var edemeyiz.
Acı. Acının sahtesi yoktur ben bi acı çekeyim deyip çekemezsiniz
İşin aslı şu ki, o kızaran yanakları hiçbir fiyakalı filtreyle veya makyajla saklayamazsın. Mahcubiyet konusunda sonuna kadar haklısın Ebru. Ama ben bu dürüstlük listesine esaslı bir 'korku'yu da eklerim. O buz gibi ter sırttan bir kere indiğinde, mangalda kül bırakmayan adamın bile çenesi titrer. Yine de utanmak çok daha naif, çok daha temiz bir şey. Yüzü kızaran insanı severim, kollayıp koruyası gelir insanın. Herkesin sahte bir özgüvenle ortalıkta kastığı bu devirde, utanabilen birini bulursan sımsıkı sarılacaksın. Zaten asıl o yüzü zerre kızarmayan yüzsüzlerden korkacaksın hayatta.
Korku bence
Psikoloji de mesela fruid aşırı sevginin altında nefret aşırı nefretin altında sevgi vardır diyordu
Bunu sadece insanlar bilinçli olarak kullanıyor diye düşünmeyin bu genel olarak bilinç altında bile öyle bazen niye o kadar sevdiğimiz bir insanı sorgularız bir neden bulamayız ama bilinçaltında nefret duygusu yatabilir
Korku öğrenilen bir şeydir ancak insan kendini kandırsa bile gerçek anda o korkuyla yüzleşir ve korkusu rol olarak kalmaz veya bastırılamaz
Tabi bu benim şahsi düşüncem...
Güzel yorum
@Kendinden_Kendine teşekkürler
Ben teşekkür ederim. Psikoloji falan mı okuyorsun?
@Kendinden_Kendine yok ama ortaokuldan beri araştırmalarım ve merakım var insan beyni ile ilgili
Çok güzel. Ne okuyorsun peki?
@Kendinden_Kendine okul öncesi öğretmenliği ve çapla çocuk gelişimi... Ama neden ki
Harika ya. Yorumun kalite sebebi belli oldu ☺️👍🏻
@Kendinden_Kendine Teşekkür ediyorum 😊
Ben teşekkür ediyorum ☺️👍🏻
ÖZLEM Birini özlememeye karar verebilirsin ama yine de özlersin. Gururun unut der aklın bitti deR ama bir şarkı bir koku bir yer ya da küçücük bir an her şeyi yeniden hissettirebilir yüzden özlem bana sahici geliyor cünkü çıkar için gösteriş için ya da birini etkilemek için özlenmez özlemek yokluğun sende hâlâ bir karşılığı olduğunu gösterir.🥹🥹🥹
birde korku olabilir 😅😂🤣
Usta aktör/aktrislerin her duyguyu aktarabildiklerine göre, her duygunun sahtesi var demektir. Don’t hate the player, hate the game 😉
Doğru söze ne nedir bebeğim :))
Sahteye en az açık olan duygu acıdır. Çünkü acıyı taklit etmek mümkündür ama gerçekten hissedilen fiziksel ya da ruhsal acının yüz ifadesi, beden tepkisi ve davranışları kolay kolay yapay şekilde sürdürülemez.
Acıdır. Çünkü birçok duyguyu taklit edebiliriz. Üzgün olmadığımız hâlde üzgün görünebilir, mutlu olmadığımız hâlde gülümseyebiliriz. Ama insan çocuğunu kaybettiğinde ya da sevdiği birini kaybettiğinde duyduğu o acıyı taklit edebilir mi? Bence edemez. Bir insanın içini gerçekten yakan bir acının taklidi olmaz. Üzüntüyü de, mutluluğu da, gözyaşını da taklit edebiliriz ama gerçek acıyı taklit etmek çok zordur. Çünkü acı, insanın en kolay saklayamadığı duygulardan biridir.
Günümüzde utanabilmenin adeta bir meziyet haline gelmesi, toplum adına "UTANILACAK" bir durum.
Ve evet haklısın, utanma rolü yapmak kolay bir şey değil. 👌
Mahcubiyet... Bunu pek de goreniyoruz artik insanlar arsizlikta nirvanaya cikti
Saf sevgi. Sahtesi yok. Gerçeğini bulabilmek epey güç artık.
Ve bence hiçbir duygunun sahtesi yok özünde.
Sahtesi olmayan bir duygu;karşılıksız sevgidir.
Nefret.
Seviyor gibi davranabilirsin ama nefret eder gibi davranmak büyük bir ustalık ister.
Heyecan. İnsan kalbinin ritmine engel olamaz.
Nefretin sahtesi olmaz ya. Birinden nefret ediyormuş gibi davranamazsınız. Sadece saygısızlık olur
Sahtesi var sanki hepsinin
Bilemedim
Ben hayatım boyunca hiçbir zaman sahte olmadım ne duygum varsa yaşadım ula
Öfke sanırım kontrol edilmesi en zor duygu bu yüzden sahtesi olacağını sanmıyorum.
Ölümmmm sahtesi yok heran başımızda bekliyor
Anlık gelen haber ile tebessüm
Nefret
Öfke, keder, utanma, coşku..
Nefret sanırım
Nefretinde sahtesi olmaz..:))
Tutku arzu heycan istek
Nefret ve öfke
Nefret
Öfke öfkenin sahtesi olmaz
Başka biri tarafından rencide edilmek
Evlat sevgisi
Hırs
Her duygu taklit edilebilir
Cesaret
O anı yaşamak
Utanç
Öfke
Nefret ve bıkkınlık
Çocuğunu sevmek
Arzu..
Cesaretin sahtesi olmaz.
Aşk ama bende yok o duygu
Özlem.
Vicdan
Acı. d
Nefret olabilir güzel soru
Tutku
Ağlamak geldi aklına
Heyecan bence net
Ölüm
Utanma duygusu 😊
Cesaret
Merhamet
Nefret
Nefret
Varmiki
Sinir
Öfke
Evlat sevgisi
@öcüme16 noktayı koymuşsun tebrik ederim
Gerçek sevgi o ama daha gerçek sevgi çocuğun anneye babaya olan sevgisi bence o tamamen karşılıksız ve gerçek
Bence ikisi de gerçek sevgi.. ama tabiki ikili ilişkilerde de bazen görebiliyoruz sevgiyi
Nefret
Nefret