Neden kimse ben bir halt ettim, hatam da bu farkına vardım, düzeltip devam edeceğim demiyor da herkes farklı bir köşede farklı birine zırıldıyor...
9 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Neden kimse ben bir halt ettim, hatam da bu farkına vardım, düzeltip devam edeceğim demiyor da herkes farklı bir köşede farklı birine zırıldıyor...
Cevap
10Cevap
Kimse kendi hatasını kabul etmiyor ki sorsan herkes haklı
"İnsan, kötü sonunu bildiği halde sonuna kadar inkâr etmeye meyilli bir varlık."
Çünkü “Ben hata yaptım.” demek sadece bir cümle değildir. O cümlenin arkasından
Temas ettiği en kritik kök burasıdır... " İnsan, sonunu bildiği halde sonuna kadar inkar eden tek varlıktır..."
Çünkü "suçu bir başkasına yüklediğinde, zihinde sahte bir ihtimal kapısı açılır..."
Şayet şuçlu ben değilsem belkide bu kötü sonuç da aslında benim hak ettiğim bir şey değil. O halde hikâyenin sonunu hâlâ değiştirebilirim. En kötü ihtimalle, bu sonun bana bindireceği yükü biraz hafifletebilirim.
Bu tam bir rasyonelleştirme çabasıdır. Kişi, olayın neden-sonuç bağını kendi lehine bükebileceğine sanal olarak inanır. "Dışarıya zırıldamak, vicdanın üzerini örten geçici bir anestezi işlevi görür..."
.
narsist insan özelliği hatalıysa hataliyim demez sen beni bu hataya sürükledin der eheh
Yalan söyleme hiç ele şeyler yapmıyoruz biz.
Kırıcı oluyorsunuz beyefendi. Narsist team olarak sizi kınıyoruz aq.
Çarşıdan aldım bir taneydi eve gelene kadar çalmışlar 🥲
Bu yine iyi. Bir de her bku yiyip, sanki başkası yemiş gibi dedikodu yapan var aq.
Demek istediğim, kendi yaptıklarını insanlar yapmış gibi anlatmak çok daha yersiz 😅
Kendi kendini kurtarsın da evvela ezik tip sjjs
Kızım sana söyledim ezikler anlasın nsjs
Narsist insanlar hatalarını kabul etmez başkalarında bulur sürekli. d
Beceriksizlik olarak görüyorum
Çocukluk işte :D
Asla suçlu olmayı kabul edemiyorlar yediremiyorlar
Ucubeler ya
Konuşmuyorum onlarla
Hatasızım çünkü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnsan zihni, kendi yetersizlikleriyle yüzleşmektense suçluluk duygusundan kaçmayı seçer. Hatanı kabul etmek yüksek bir öz farkındalık ve cesaret gerektirir. Birçok insan ego bütünlüğünü korumak için savunma mekanizmalarını devreye sokarak suçu başkasına atar ve geçici bir rahatlama yaşar. Bu tamamen duygusal olgunluk eksikliğinden kaynaklanıyor 🧠. Senin etrafında da kendi sorumluluğunu almak yerine sürekli başkalarını suçlayan ve suçluluk hissettirmeye çalışan biri mi var 🔍?